כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שלישי
|
ח׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
16/04/2024

בקלאוות שוקולד

לשתי תבניות 30X21 או אחת בגודל דף הבצק.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

חומרים:

חבילת עלי פילו (500 גרם) שהופשרו לילה במקרר.

500 גרם אגוזים גרוסים מהסוג או הסוגים האהובים עליכם.

2 כפות סוכר

300 גרם שוקולד מריר 60%

1 כפית קינמון

1/2 כפית הל טחון

150 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

פורסים בעדינות את העלים, מברישים את התבנית.

מורחים מעט שמן על העלה הראשון ומניחים על התבנית, ככה ממשיכים במשך 6 עלים. מכסים את יתרת העלים ומתחילים בהמסת השוקולד.

ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם כף שמן קנולה, בפולסים עד שהוא נמס לגמרי. שופכים אותו לקערת האגוזים הגרוסים ומערבבים היטב עד שהכל אחיד.

שופכים ומשטחים בעדינות על עלי הפילו.

שוב, מורחים מעט שמן על העלה הבא ושמים על תערובת השוקולד וכך הלאה עד לסיום העלים.

לפני האפייה – לוקחים סכין חדה חותכים את הבקלאווה לאורך ואחר כך לרוחב בצורת מעוינים או ריבועים בגודל של 2/2 בערך. מורחים שוב בשמן ואופים בחום של 190 מעלות כ 20-25 דקות עד שהבצק שחום.

לסירופ:

2 כוסות סוכר (400 גרם)

1/2 1 כוסות מים

הכנה:

שמים את הסוכר ומים בסיר קטן ומתחילים לבשל. כשהסוכר נמס והסירופ מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 10 דקות. מכבים ומשאירים בצד עד שהבקלאוות יצאו מהתנור.

מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כף שופכים מהסירופ על הבקלאווה. נותנים לסירופ להיספג ולמילוי טיפה להתייצב (15-20 דקות) ואז אפשר להגיש וליהנות.

לשמור במקום יבש

 

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

  1. בוקר טוב,

    תודה על המתכון. נראה טעים.

    כמה דברים שלא כ"כ הבנתי:

    1. כמה עלים מתחת למילוי וכמה מעל?

    2. לשם מה החמאה?

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 19 שעות

|

0

השנה הרמתי ידיים (ורגליים על הספה)

לפני 20 שעות

|

0

מזל טוב, מרים פרץ | סיון רהב-מאיר

לפני 21 שעות

|

0

ערב פסח ואין לך רעיון מה להכין להם? ארוחת ערב כשרה לפסח: שקשוקה תפוחי אדמה מושלמת

לפני 2 ימים

|

0

מצאי את הקשר: 12 דברים שכל אישה יהודייה חווה בהכנות לפסח

לפני 2 ימים

|

0

שבוע ויומיים לפסח: מרגישה שהבית לא מוכן? זה מה שעושים ברגע האחרון | חני רחמין

לפני 2 ימים

|

1

קינואה בתנור עם עדשים כתומות, גזר וירקות

לפני 2 ימים

|

0

עקבות במים | אביה .פ.

לפני 2 ימים

|

0

בודדה? מישהו למעלה שולח לך חיבוק | ליאת קרן

לפני 2 ימים

|

0

הלילה ההיסטורי של התקופה הזאת | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 2 ימים

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 2 ימים

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 4 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 4 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 4 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 4 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 5 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 5 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 5 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 5 ימים

|

0