כל התוכן המעניין לאישה החרדית
שבת
|
י״ב בניסן ה׳תשפ״ד
|
20/04/2024

לחמניות מקמח מלא בציפוי קראנצ'י / ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית, משך הכנה שעתיים וחצי, 17 לחמניות
החומרים:
1 ק"ג קמח מלא 80%
1.5 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים – 128 מל'  (לקמח מלא 1/7 3 כוסות מים)
3 כפות סוכר דמררה/ סילאן
1 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס שמן
2 כפיות מלח
2 כפות צ'יאה או בורגול עבה (או שניהם)


תערובת לציפוי הלחמניות:
1/2 כוס קצח או שומשום שחור,1 כוס פתיתי שיבולת שועל
שלמים, 1 כוס קינואה/ שומשום,1/2 כוס גרעיני חמניות/ דלעת קלופים.
ההכנה: מכניסים את המים הסוכר השמרים והצ'יאה (בורגול) לקערת הלישה ומתסיסים
במשך 10 דקות. מוסיפים את הקמח אבקת הסודה לשתייה ומתחילים ללוש .
מוסיפים את השמן והמלח ולשים במשך 10 דקות.
מכסים את הבצק ביריעת ניילון ומתפיחים במשך שעה.
מחלקים ל- 17 חלקים שווים ( 788 גר') יוצרים מכל חתיכת בצק לחמנייה עגולה או
מאורכת.
מכניסים את כל המרכיבים של תערובת הציפוי לקערה גדולה ומערבבים.
מכינים קערה גדולה עם מים פושרים טובלים את הלחמניות לאחר מכן טובלים בתערובת
הציפוי ומניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים במשך 20 דקות.
אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות במשך 15 דקות. להשחמה נאה.
הלחמניות טובות בהקפאה.

 

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מיוחד לחג הפסח: קציצות הודו ברוטב פיקנטי עם זיתים ופיטריות

לפני 2 ימים

|

0

ארוחת צהריים חלבית לכל העמלים: טורטי פיצה בציפוי קריספי | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני 2 ימים

|

1

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 3 ימים

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 3 ימים

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 4 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 4 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 4 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 4 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 5 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 5 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 5 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 5 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 5 ימים

|

0