מרק גורמה מעודן. מעולה בגרסה חלבית עם קרוטונים, טוסטונים וגבינה צהובה מוקרמת, וגם בגרסה פרווה או בשרי, קלאסיקה צרפתית במיטבה
החומרים הדרושים:
100 גר' חמאה + 2 כפות שמן או שמן לטיגון
חצי כוס קמח
1.5 ק"ג בצל פרוס
6 שיני שום
2 כוסות יין אדום יבש למרק חלבי או לבן יבש למרק פרווה
3 ליטר ציר ירקות או מים למרק חלבי או פרווה
מלח
פלפל
אגוז מוסקט
מעט טימין
להגשה:
250 גר' גבינה צהובה מגוררת
טוסטונים/ קרוטונים :
1 בגט
מלח
פלפל שחור גרוס
2 גבעולי תימין
כפית אורגנו
חמאה או שמן זית למריחה
אופן ההכנה:
- מרק- ממיסים את החמאה בסיר גדול, מוסיפים את הבצל הפרוס ומאדים, מערבבים מדי פעם עד להזהבה קלה, כ20 דקות, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.
- מוסיפים את הקמח לסיר, מערבבים עד לספיגת הקמח וקבלת מרקם דביק במעט.
- מוסיפים את היין האדום או הלבן והמים, מתבלים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים במשך 30-40 דק'.
- קרוטון – פורסים את הבגט לפרוסות אלכסוניות. או לקוביות מערבבים בקערה את עשבי התיבול והשמן. מברישים בנדיבות את פרוסות הבגט, או קוביות הבגט, מעבירים לתבנית ואופים בטמפ' של 180 מעלות במשך כ – 20-30 דק'.
- יוצקים מהמרק לקערה, מניחים פרוסת טוסטון או קרוטונים,
- למרק חלבי- מפזרים גבינה צהובה, מחממים בתנור או במיקרוגל, ומגישים מיד כשהגבינה הצהובה נמסה.