כל התוכן המעניין לאישה החרדית
שבת
|
י״ב בניסן ה׳תשפ״ד
|
20/04/2024

עוגת גבינה פירורים ושוקלד לבן / רות ברכה

הכנה סטיילינג וצילום: רבקה מארוקו מהבלוג אופה לשבת

רינג בקוטר 22-24

או  כ 15 מנות אישיות

לפירורים:

  • 200 גר' חמאה
  • 4 כפות סוכר (40 גר')
  • 1 סוכר וניל (10 גר')
  • 1 אבקת אפיה (10 גר')
  • ½ 2 כוסות קמח (350 גר')
  • 1 ביצה (או 2 חלמונים)
  • חופן אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 100 גר' שוקולד לבן

לקרם גבינה:

  • 200 גר' שוקולד לבן
  • ¼ כוס חלב (60 גר')
  • 500 גר' גבינת שמנת
  • 100 גר' גבינה 5%
  • גביע שמנת חמוצה (200  מ"ל)
  • ¾ כוס סוכר (150 גר')
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • ½ כוס חלב (125 מ"ל)
  • 3 גר' גלטין + 15 גר' מים קרים – לא חובה
אופן ההכנה:
  1. מכינים את הפירורים: במעבד מזון טוחנים לבצק פירורי חמאה, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, קמח וביצה.
  2. משטחים את הפירורים על תבנית תנור מרופדת בניר אפיה, ואופים בתנור מחומם ל 180 מע' כ 15 דקות להזהבה. מדי פעם מערבבים את הפירורים כדי שלא ישרפו. מצננים היטב.
  3. מניחים במעבד מזון אגוזים ושוקולד לבן וטוחנים לפירורים. מוסיפים לפירורים , מערבבים היטב ושומרים בצד להרכבת העוגה.
  4. מכינים קרם גבינה: מכינים ג'לטין – (לא חובה) – בקערה קטנה משרים אבקת ג'לטין במים קרים ומשאירים כ 10דקות לספיגת הנוזלים.
  5. בסיר קטן ממיסים שוקולד לבן קצוץ וחלב, על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב (זהירות על השוקולד.. שלא ישרף!) . שומרים בצד.
  6. בקערת המיקסר מניחים גבינות, שמנת חמוצה , סוכר וסוכר וניל ומתחילים להקציף במהירות נמוכה. מוסיפים שמנת מתוקה וחלב וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ 5 דקות. מוסיפים את תערובת השוקולד הלבן במהירות נמוכה עד לאיחוד.
  7. במידה ותרצו להוסיף ג'לטין –כך עושים: ממיסים אותו במיקרו כ 20 שניות עד שהוא הופך לנוזל צלול (זהירות מחימום יתר!), מוסיפים כמה כפות מקרם הגבינה לג'לטין המומס ומערבבים היטב, ולאחר מכן מוסיפים את הג'לטין המדולל בקרם הגבינה לתערובת הגבינה כולה. מערבבים לאיחוד.
  8. מרכיבים את המנה בכלי הרצוי : תבנית, כוסות אישיות, או רינגים. אם אתם משתמשים ברינג – גדול או מנות אישיות – רפדו את הדפנות בשקף שיקל על החילוץ. מפזרים מחצית מכמות הפירורים על בסיס התבנית, מהדקים היטב. יוצקים את כל קרם הגבינה , ומפזרים את כמות הפירורים הנותרת. מתאימים את כמות הפירורים לכלי שלכם כך שתיווצר שכבה שווה של פירורים מעל ומתחת לקרם הגבינה.
  9. מעבירים את העוגה למקרר למספר שעות להתייצבות.
  10. העוגה מעולה בהקפאה. מעבירים למקרר מספר שעות לפני ההגשה להפשרה מבוקרת.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מיוחד לחג הפסח: קציצות הודו ברוטב פיקנטי עם זיתים ופיטריות

לפני 2 ימים

|

0

ארוחת צהריים חלבית לכל העמלים: טורטי פיצה בציפוי קריספי | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני 2 ימים

|

1

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 3 ימים

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 3 ימים

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 3 ימים

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 4 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 4 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 4 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 4 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 4 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 5 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 5 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 5 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 5 ימים

|

0