כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום חמישי
|
י׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
18/04/2024

צלעות כבש וירקות בתנור / ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית , משך הכנה כשעה , שש מנות.
בתבנית אחת אנחנו מכינים את המנה עם התוספת , הירקות מקבלים מהטעם של צלעות הכבש.
במהלך הטיגון מצטברים שומנים במחבת ,רוקנו את המחבת מהשומנים
החומרים:
6 צלעות כבש
למצע הירקות:
5 בצלים חתוכים לשישה פלחים
5 בצלים סגולים חתוכים לשישה פלחים
4 בטטות חתוכות לפלחים
1 קופסת פטריות שמפיניון
11 שיני שום קלופות שלמות
4 כפות שמן זית

החומרים לרוטב :
2 כפות דבש או סילאן
1 כוס יין יבש
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית מלח גס
1 כף גדושה קמח תפוחי אדמה

1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
ההכנה:
מחממים היטב מחבת פסים, וצולים את הצלעות משני הצדדים עד השחמה, מוציאים מהמחבת .
מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר ,ומסדרים עליה את כל הירקות החתוכים, מתבלים בשמן המלח והפלפל כך
שהירקות יצופו בשמן והתבלינים, עליהם מניחים את הצלעות הצרובות.
מכינים את הרוטב: מכניסים סילאן היין והתבלינים לסיר רחב ומביאים לרתיחה, מבשלים במשך שלוש דקות
תוך כדי בחישה מתמדת.,
מערבבים את קמח תפוחי האדמה בכוס המים ומוסיפים תוך בחישה לרוטב.
יוצקים את הרוטב על הצלעות בכף שיצופו היטב ברוטב , את שארית הרוטב יוצקים על הירקות.
מכסים את התבנית ברדיד אלומניום , אופים בתנור שחומם ל-181 מעלות במשך 1/2שעה.
מגישים חם.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 19 שעות

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 24 שעות

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני יום 1

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני יום 1

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 2 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 2 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 2 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 2 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 2 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 3 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 3 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 3 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

השנה הרמתי ידיים (ורגליים על הספה)

לפני 3 ימים

|

2

מזל טוב, מרים פרץ | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ערב פסח ואין לך רעיון מה להכין להם? ארוחת ערב כשרה לפסח: שקשוקה תפוחי אדמה מושלמת

לפני 4 ימים

|

0

מצאי את הקשר: 12 דברים שכל אישה יהודייה חווה בהכנות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מרגישה שהבית לא מוכן לפסח? זה מה שעושים ברגע האחרון | חני רחמין

לפני 4 ימים

|

1

קינואה בתנור עם עדשים כתומות, גזר וירקות

לפני 4 ימים

|

0