
לבצק פריך קקאו (העוגיה):
150 גר' חמאה בטמפ' החדר
95 גר' אבקת סוכר
60 גר' ביצים (ביצה אחת בגודל M)
1 גר' מלח
30 גר' שקדים טחונים (כ-3 כפות גדושות)
225 גר' קמח (כוס וחצי פלוס כף קמח)
25 גר' אבקת קקאו (2.5 כפות)
2 גר' אבקת אפיה (כפית שטוחה)
בצק פריך קקאו:
בקערת המיקסר מערבבים בעזרת וו גיטרה את החמאה עם אבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה
מוסיפים לתערובת את הביצה והמלח ומערבלים עוד קצת (לא לשכוח לגרד את הדפנות עם לקקן) התערובת תהיה בהירה ותפוחה מעט.
לאחר מכן מוסיפים לקערה את השקדים, הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפיה ומערבלים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
ההמלצה שלי היא לנפות את הקמח, הקקאו ואבקת האפיה לקערה, להוסיף חצי מהכמות לתערובת ולערבל ורק לאחר מכן להוסיף את שאר הכמות.
בסופו של דבר תקבלו בצק שוקולדי, רך ומעט דביק.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה, או לפחות לשעה -שעתיים שיתייצב.
השלב בזה חשוב, כי הבצק מאוד רך לאחר ההכנה וחשוב לתת לחמאה ולחומרים האחרים להתייצב.
לאחר המנוחה מוציאים את הבצק, מרדדים בין 2 ניירות אפיה וקורצים עיגולים.
אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות כ12 דקות.
המרנג:
5 חלבונים
400 גרם סוכר
200 מיל מים
את המים והסוכר מבשלים ביחד כ10 דקות עד ל120 מעלות (שהסירופ דביק)
לקראת סיום הבישול מכניסים את החלבונים למיקסר ומקציפים במהירות גבוה עד לקבלת קצף לבן.
מוסיפים בהדרגה את הסירופ החם ומקציפים עוד 10 דק.
מסדרים את העוגיות ומזלפים מהמרנג באמצעות צנטר עגול.
מקפיאים את הקרמבו כשעתיים.
ממיסים 200 גרם שוקולד עם 2 כפות שמן וטובלים את הקרמבו בשוקולד.
מכניסים למקרר להתיצבות
מתכון מהמם . השאלה שלי היא שאחרי שעשיתי את כל מה שהיה במתכון ואני רוצה להגיש לאורחים רק עוד כמה ימים… ולא באותו רגע.. אז לשמור במקפיא או במקרר?אם אשמור במקרר זה לא יאבד את צורתו? אשמח לתשובה
נראה טובבבבבבבבב
יישר כח גדול, עשיתי לפי המתכון ואנשים ליקקו את האצבעות!!