כל התוכן המעניין לאישה החרדית

יום שישי

|

י״ט באדר ב׳ ה׳תשפ״ד

|

29/03/2024

כל התוכן המעניין לאישה החרדית

לאישה החרדית

|

י״ט באדר ב׳ ה׳תשפ״ד

|

|

29/03/2024

|

יום שישי

השף אביגיל מייזליק מגישה: פשטידת קישואים, עגבניות וגבינה צפתית

חומרים

פשטידת קשואים עגבניות וגבינה צפתית
שף אביגיל מייזליק
צילום וסטיילינג- שושי סירקיס
צולם עבור עיתון משפחה

צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים, אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא חייבים לסדר אותם כקלפים, למרות שחלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.

דרגת קושי: קלה פלוס     זמן אפיה: 30 ד'          8-10 מנות

לבצק:

2 כוסות קמח

100 גר' חמאה רכה

ביצה אחת

קורט מלח

3 כפות מים

למלית:

4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני

4 עגבניות קטנות וקשות

חצי חבילת גבינה צפתית, בולגרית או מוצרלה

חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים

חצי חבילת שמנת מתוקה

שתי ביצים

מלח ופלפל

ביצה אחת טרופה למריחה על הפאי

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: מערבבים יחד בקערה, מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ומשטחים אותו בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. פורסים את הקישואים, העגבניות והגבינה. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על התבנית. מסדרים את העגבניות, הקישואים והגבינה אחד על גבי השני כקלפים מסביב לכל התבנית בצורה עגולה. חותכים במרכז התבנית את הבצק מעיגול הירקות ועד לאמצע – כמו חלוקה של פיצה, למשולשים. כעת מקפלים כל משולש על גבי הירקות.

מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. מורחים ביצה טרופה על הבצק ומעבירים לתנור. אופים למשך 25-30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. במידה וחלק מהמלית נוזל למרכז המאפה – פשוט מסלקים את החלקים המיותרים לאחר האפייה. מגישים חם.


עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

גונבים לך שעה הלילה, רוצה לדעת למה?

לפני 21 שעות

|

0

 צלי כתף שלם בקדירה בתוספת בטטה ותפוח אדמה

לפני 23 שעות

|

0

ג'ו ליברמן ז"ל והשבת | סיון רהב-מאיר

לפני 23 שעות

|

0

באיזה בשר לבחור? עם המדריך שלנו - גם את יכולה להיות מומחית לבשרים!

לפני 24 שעות

|

1

רביעיית הלבנים: אלו המוצרים שכדאי להמנע מהם

לפני 2 ימים

|

1

פשטידת גבינות ופטריות חמה ועשירה

לפני 2 ימים

|

0

הִתְאַבְּבוּת | גלריה מהטבע | דפנה שן

לפני 2 ימים

|

0

8 כללים לנישואים מוצלחים

לפני 2 ימים

|

0

שווארמה אמיתית במטבח שלך

לפני 2 ימים

|

0

דרוש חמצן ללב

לפני 2 ימים

|

0

אם אני פה סימן שאני אוהב | סיון רהב-מאיר

לפני 2 ימים

|

0

בשביל לפנק את עור הפנים שלך, צריך מומחיות!

לפני 3 ימים

|

0

עוגות אישיות במיקרוגל

לפני 3 ימים

|

0

עראייס בייתי לארוחה באוירה אחרת

לפני 3 ימים

|

0

מהיום אוכלים ר-ק במטבח

לפני 3 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 1

לפני 3 ימים

|

0

מה ניקח מפורים? | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

פורים תשפ"ד, פורים היסטורי | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

כיצד נמנע מהילדים אכילת ממתקים מוגזמת בימי הפורים מתוך שיתוף פעולה?

לפני 4 ימים

|

0

ותלבש אסתר מלכות: כשאת בלי פחד, תגרמי לדינמיקה מלכותית בזוגיות שלכם

לפני 4 ימים

|

0