כל התוכן המעניין לאישה החרדית

יום שישי

|

י״ט באדר ב׳ ה׳תשפ״ד

|

29/03/2024

כל התוכן המעניין לאישה החרדית

לאישה החרדית

|

י״ט באדר ב׳ ה׳תשפ״ד

|

|

29/03/2024

|

יום שישי

מדעי העוגיה- מתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס האמריקאי המקורי

חומרים

מצרכים ל-24 עוגיות גדולות למדי
2 כוסות+כף גדושה קמח לבן
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (חשוב!) / מרגרינה לגרסה פרווה
½ כוס+כף גדושה סוכר לבן
½ כוס+כף גדושה סוכר חום כהה (עדיף לא דמררה)
300 גרם שוקולד צ'יפס
2 ביצים
1 חלבון ביצה (או 2 כפות חלב)
1 כפית שטוחה סודה לשתיה
1 כפית תמצית וניל
½ כפית מלח

אופן ההכנה

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים 2 תבניות גדולות עם נייר אפייה.

2. שמים את שני סוגי הסוכר והחמאה בקערה ובעזרת כף עץ מערבבים ביניהם היטב, עד שהסוכר נספג היטב בחמאה.

3. מחליפים למטרפה וממשיכים לערבב עד שמתקבלת תערובת תפוחה ומעט ואוורירית (אפשר לעשות את התהליך גם במערבל מצויד בוו גיטרה).

4. מערבבים פנימה את הביצים, אחת בכל פעם, עד שהן נטמעות בתערובת, ואז את חלבון הביצה או החלב, תמצית הוניל והמלח, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

5. בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הסודה לשתייה.
מוסיפים את תערובת הקמח לתערובת הרטובה בהדרגה עד שמתקבל בצק רך. מוסיפים בעדינות שוקולד צ'יפס, חשוב לא לערבב יותר מדי. מכסים בניילון נצמד ומקררים שעה (אפשר גם לדלג ישר ליצירת העוגיות, פשוט יותר נוח לעבוד עם הבצק כשהוא קר).

6. לוקחים כף גדולה מהתערובת, מגלגלים אותה לכדור ומניחים בפינת התבנית (עדיף להיעזר בכף גלידה לביצוע המשימה). באותו אופן מניחים בכל תבנית 12 עוגיות עם מרווחים גדולים ביניהן.

7. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות מקבלות צורה ומזהיבות. אחרי 7 דקות בערך מחליפים את סדר התבניות – מעבירים את התבנית העליונה למעלה ואת התחתונה למטה, ומסובבים כל תבנית 180 מעלות, כדי שכל העוגיות תאפינה בצורה אחידה.

כשתוציאו את העוגיות מהתנור הן תהיינה רכות. חשוב לתת להן זמן להתקרר – אחרי 15 דקות בערך הן יהפכו לפריכות וטעימות.

בהצלחה!


עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

גונבים לך שעה הלילה, רוצה לדעת למה?

לפני 20 שעות

|

0

 צלי כתף שלם בקדירה בתוספת בטטה ותפוח אדמה

לפני 22 שעות

|

0

ג'ו ליברמן ז"ל והשבת | סיון רהב-מאיר

לפני 22 שעות

|

0

באיזה בשר לבחור? עם המדריך שלנו - גם את יכולה להיות מומחית לבשרים!

לפני 23 שעות

|

1

רביעיית הלבנים: אלו המוצרים שכדאי להמנע מהם

לפני 2 ימים

|

1

פשטידת גבינות ופטריות חמה ועשירה

לפני 2 ימים

|

0

הִתְאַבְּבוּת | גלריה מהטבע | דפנה שן

לפני 2 ימים

|

0

8 כללים לנישואים מוצלחים

לפני 2 ימים

|

0

שווארמה אמיתית במטבח שלך

לפני 2 ימים

|

0

דרוש חמצן ללב

לפני 2 ימים

|

0

אם אני פה סימן שאני אוהב | סיון רהב-מאיר

לפני 2 ימים

|

0

בשביל לפנק את עור הפנים שלך, צריך מומחיות!

לפני 3 ימים

|

0

עוגות אישיות במיקרוגל

לפני 3 ימים

|

0

עראייס בייתי לארוחה באוירה אחרת

לפני 3 ימים

|

0

מהיום אוכלים ר-ק במטבח

לפני 3 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 1

לפני 3 ימים

|

0

מה ניקח מפורים? | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

פורים תשפ"ד, פורים היסטורי | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

כיצד נמנע מהילדים אכילת ממתקים מוגזמת בימי הפורים מתוך שיתוף פעולה?

לפני 4 ימים

|

0

ותלבש אסתר מלכות: כשאת בלי פחד, תגרמי לדינמיקה מלכותית בזוגיות שלכם

לפני 4 ימים

|

0