כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום חמישי
|
י׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
18/04/2024

מה יעשו אוהבי השוקולד בט"ו בשבט? פוטיפור אגוז

שלום,

שמי שרה מלכא ואני אוהבת שוקולד
וחשבתי על אוהבי השוקולד
מה הם יעשו בט"ו בשבט עם כל הפירות?
אז דאגתי גם להם
אז מה? קינוח ולא שוקולד?
אז צירפתי מתכון לאגוז שעשוי כולו משוקולד- טעים טעים ונראה- אגוז מושלם
וגם יש בו שוקולד…

זהו פטיפור שאני מכינה שנים ויש מאז המון חידושים, אבל הוא תמיד מבוקש ומעורר התפעלות למה? תגידו אתם

וגם… למה שלא תתנו לאורחים פרי אחד שלא צריך לקלף?…

פוטיפור אגוז

חומרים

לציפוי שוקולד מנומר:

200 גר' שוקולד מריר משובח

200 גר' שוקולד לבן

למלוי גנאש קפה:

1 קצפת ריץ'

200 גר' שוקולד מריר

1 כף אבקת קפה נמס

כף ליקר קפה/קפוצ'ינו רצוי מאוד

לקישוט:

אגוזי מלך שלמים

הכנה

להכנת הציפוי:

ממיסים את השוקולד הלבן בקערה אחת ואת השוקולד המריר בקערה שניה

יוצקים את השוקולד החום ללבן. מערבבים סיבוב אחד בלבד שאר העירבוב יווצר בשפיכה לתבנית

יוצקים לתבנית פלסטיק בצורת אגוז למילוי השקעים וממרוקנים לקבלת ציפוי 0קליפת האגוז)

מקפיאים. לא מפרידם מהתבנית עד לאחר המילוי.

להכנת הגנאש:

בסיר מחממים מיכל ריץ' + אבקת קפה נמס לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ממתינים דקה או שתיים ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את הליקר.

הרכבת המנה:

מוציאים מהמקפיא את התבנית. יוצקים בכל אגוז כפית גנאש. מסדרים את האגוזים מעל הגנאש (כשהוא עדין לח) ומקפיאים שנית. מפרידים מהתבנית ומקבלים אגוז שכולו שוקולד.

 

 

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

9 תגובות

  1. אין כמו שוקולד טעים למאכל ויפה למראה. שרהלה את אלופת הפוטיפורים והפרלינים. זה מדהים יפה וגם טעים! מבחינתי את 100% של הצלחה בעיצוב יופי וכמובן טעם!!!!!!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני 8 שעות

|

0

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 10 שעות

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 21 שעות

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 24 שעות

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני יום 1

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני יום 1

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני יום 1

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני יום 1

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 2 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 2 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 2 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 2 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 2 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 3 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 3 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 3 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

השנה הרמתי ידיים (ורגליים על הספה)

לפני 3 ימים

|

2

מזל טוב, מרים פרץ | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0