שלום,
זהו פטיפור שאני מכינה שנים ויש מאז המון חידושים, אבל הוא תמיד מבוקש ומעורר התפעלות למה? תגידו אתם
וגם… למה שלא תתנו לאורחים פרי אחד שלא צריך לקלף?…
פוטיפור אגוז
חומרים
לציפוי שוקולד מנומר:
200 גר' שוקולד מריר משובח
200 גר' שוקולד לבן
למלוי גנאש קפה:
1 קצפת ריץ'
200 גר' שוקולד מריר
1 כף אבקת קפה נמס
כף ליקר קפה/קפוצ'ינו רצוי מאוד
לקישוט:
אגוזי מלך שלמים
הכנה
להכנת הציפוי:
ממיסים את השוקולד הלבן בקערה אחת ואת השוקולד המריר בקערה שניה
יוצקים את השוקולד החום ללבן. מערבבים סיבוב אחד בלבד שאר העירבוב יווצר בשפיכה לתבנית
יוצקים לתבנית פלסטיק בצורת אגוז למילוי השקעים וממרוקנים לקבלת ציפוי 0קליפת האגוז)
מקפיאים. לא מפרידם מהתבנית עד לאחר המילוי.
להכנת הגנאש:
בסיר מחממים מיכל ריץ' + אבקת קפה נמס לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד ממתינים דקה או שתיים ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים את הליקר.
הרכבת המנה:
מוציאים מהמקפיא את התבנית. יוצקים בכל אגוז כפית גנאש. מסדרים את האגוזים מעל הגנאש (כשהוא עדין לח) ומקפיאים שנית. מפרידים מהתבנית ומקבלים אגוז שכולו שוקולד.
9 תגובות
תודה לכל המגיבות והמפרגנות!!!
אוהבת אתכן כמו שאני אוהבת שוקולד…
כמה ליקר????
כף ליקר או לפי הטעם וסגנון הליקר אם הוא חריף וחזק ניתן לשים פחות:)
בהצלחה!
נראה מהמם
..וגם טעים
איפה משיגים תבנית בצורת אגוז ?
בחנויות של מוצרי אפיה
מהמהם!!!
ממש אהבתי
אין כמו שוקולד טעים למאכל ויפה למראה. שרהלה את אלופת הפוטיפורים והפרלינים. זה מדהים יפה וגם טעים! מבחינתי את 100% של הצלחה בעיצוב יופי וכמובן טעם!!!!!!!
ווווווואוו כמה מהמם, פשוט לאכול את התמונה
שרה מלכא שאפו!!!!!!!