כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שישי
|
י״א בניסן ה׳תשפ״ד
|
19/04/2024

קלצ'ונה / השפית ליאורה כהן

דרגת קושי בינונית ,משך הכנה כשעתיים, 12 מנות.

החומרים לבצק:
1 קג' קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1.5 כפיות מלח
4 כפות שמן זית
2.5 כוסות מים פושרים
החומרים למלית:
1 חציל גדול חתוך לקוביות 1.5X1.5 ס"מ
2 פלפלים אדומים
1 כוס זיתי קלמנטה קצוצים
1 כפית תימין
1 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 קופסאת פטריות טריות פרוסות
2 בצלים פרוסים לרבעי פרוסות
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס שמן זית
150 גר' גבינה צהובה מגוררת
100 גר' גבינה מלוחה מגוררת
100 גר' גבינת מוצרלה מגוררת
להברשה: מעט שמן זית מלח גס

ההכנת הבצק:שמים את הקמח הסוכר והשמרים בקערת הלישה ומערבבים , מוסיפים בהדרגה תוך לישה את המים המלח והשמן(לפי הסדר) .לשים במשך 8-10 דקות עד שנוצר בצק רך ונעים. מכסים את הבצק ומתפיחים במשך שעה .
בינתיים מכינים את המלית: שמים את קוביות החצילים בתבנית אפייה מרופדת ויוצקים את 1/4 כוס שמן הזית מערבבים, אופים בתנור שחומם ל200 מעלות תוך ערבוב במשך 15-20 דקות.
קולים את הפלפלים בתנור שחומם ל- 200 מעלות עד שנוצרות בועות על הקליפה .מוציאים מהתנור ומכניסים לקופסא אטומה להתקררות. קולפים את הקליפה הדקה וחותכים לרצועות דקות.
מחממים 1/4 כוס שמן במחבת רחבה ומטגנים במשך 2-3 דקות את הבצל .מוסיפים את הפטריות הפרוסות ומטגנים עד שהפטריות משנות את צבען במשך 2-3 דקות נוספות. שמים את החצילים הפלפלים הבצל והפטריות בקערה ומוסיפים את הגבינות התבלינים הזיתים הקצוצים והבצל הירוק ומערבבים היטב.
מרכיבים את המנה: מחלקים את הבצק ל- 12 חלקים שווים .מרדדים כל חלק לעלה דק בצורה אליפטית
שמים במרכז כמות נדיבה של מלית כ- 3 כפות גדושות .מותחים מעט את הבצק וסוגרים לחצי סהרון צובטים היטב את הקצוות לסגירה טובה . מניחים בתבנית אפייה מרופדת בנייר ,מברישים את הבצק בשמן וזורים מעט תימין ומלח גס.
אופים בתנור שחומם ל- 200 מעלות במשך 20 דקות .

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מיוחד לחג הפסח: קציצות הודו ברוטב פיקנטי עם זיתים ופיטריות

לפני יום 1

|

0

ארוחת צהריים חלבית לכל העמלים: טורטי פיצה בציפוי קריספי | מירב מלכה

לפני יום 1

|

0

להקשיב ולנקות: איך סידור הבית הופך לטיפול רגשי? | אפרת ברזל בתכנית 'פתוח' מבית הידברות, עם שירלי אבנון קרייזלר

לפני יום 1

|

1

שלא יגנבו לנו את פסח! | סיון רהב מאיר

לפני 2 ימים

|

0

לחמניות בשר מפנקות | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

מחפשת תעסוקה לילדים? קחי כמה הפעלות שיעזרו לך לפסח

לפני 2 ימים

|

0

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 2 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני 2 ימים

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני 2 ימים

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני 2 ימים

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 3 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 3 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 3 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 4 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 4 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 4 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 4 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 4 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 4 ימים

|

0