"אחרי החגים" אני אעשה את זה… אני אשנה את זה
לכל אחת יש את "אחרי החגים" שלה… גם אם זה רק ביטוי שעבר לך בראש בקשר למשהו מסוים בחיים.
לי אחרי החגים היה החלטה על שינוי, שינוי שחייב להיעשות במטבח. כן , אחרי כל הבישולים, האפיה ו..האורחים במטבח הקטן והכ"כ לא פונקציונלי.
עכשיו הגיע הזמן.
אז לכל מי שחשה כמוני הכתבה הזו היא בדיוק בשבילה !
"אחרי החגים" – הוא ביטוי של התחדשות,
והנה הגיע הזמן לחדש את המטבח, להפוך אותו לנעים ומזמין יותר.
המטבח הוא ליבו הפועם של הבית כולו, וללא ספק הוא אחד המרחבים החשובים ביותר בבית. מרחב המטבח כבר מזמן אינו נתפס רק כמרחב להכנת האוכל אלא כצומת מרכזי.
כל מי שאי פעם חשב על עיצוב הבית מבין עד כמה הקלישאה הזאת נכונה. והיא אכן מוכיחה עצמה שוב ושוב באמוציות הרבות שהחדר הזה מעיר בנו: אנחנו צוברים במטבח רגעים של שמחה ומשפחתיות, הוא המקום בו אנחנו מכינים את הארוחות שלנו, בין אם מדובר במזיגת חלב לקערה של קורנפלקס, בעבודה של שעות על ארוחת חג, או בארוחה שמבשלים ביחד
המטבח הוא המקום בו אנחנו שותים את כוס הקפה של הבוקר, תוך כדי ארגון המחשבות ליום שבפתח, הוא המקום בו יושבים ביחד עם כל המשפחה ומדברים על היום שהיה, מנהלים שיחות ויוצרים חוויות משפחתיות.
רבים מהזיכרונות שלנו קשורים באוכל ובהכנה שלו, בשיחות שתוך כדי… במטבח שלנו,
מעבר לכך, הייעוד המקורי של הכנת האוכל והגשתו, קיבל תפנית עבור אוהבי הבישול והאפיה באמצעות תכנון ועיצוב ההופכים אותו לנוח ונעים לשהייה ממושכת למימוש ההנאה, היצירתיות והתשוקה שבהכנת מטעמים למשפחה האהובה.
מעבר ליופי שלו, חשובות לנו התנועתיות האינטואיטיבית, הפונקציונליות של החלקים השונים והיעילות של אחסון המזון והכלים.
שאלות רבות מתעוררות לנו כשאנו באות לעצב את המטבח,
מה להעדיף משטחי עבודה גדולים יותר או מקומות אחסון רבים? אנו רוצות לשלב הכל , להפוך את המטבח לכמה שיותר פונקציונלי ומנוצל אבל שלא יבוא על חשבון העיצוב.
איזה צבעים מתאימים? איך אשלב את הטעם האישי שלי? את רוצה אי עבודה, אבל אינך יודעת האם גודל החלל אכן מתאים. ועוד ועוד.
ההחלטה לשפץ את המטבח היא החלטה שיש לקבל בכובד ראש, גם מכיוון שעלות שיפוץ המטבח נוגסת חלק נכבד מתקציב עיצוב הבית. שלב תכנון המטבח והתאמתו לחלל הנתון באופן מקסימלי הוא שלב קריטי ביותר. מעצבת פנים טובה תוכל לתת מענה טוב לפרמטרים הרבים המרכיבים את עיצוב המטבח.
המעצבת חייבת להבין את צורכי המשפחה ואת אופיים של הבשלנים והאכלנים. היא תכין ביחד אתכם פרוגרמה בה יהיו את כל הנתונים: הצרכים שלכם הרצונות, החלומות. היא תשאל אתכם על עדיפויות שלכם, מה הם הרגלי הבישול שלכם, כלים שאתם משתמשים יותר או פחות, כמות הסירים וכלי המטבח, תדברו על סוגי אחסון ופרזול מועדפים עליכם.
מספר האנשים שעשויים להמצא בחלל בו זמנית, תדירות הארוחות ואהבה לאירוח.
כל השאלות האלה ועוד רבות ישמשו כלי עזר בתכנון המטבח האולטימיטיבי.
מטבח יכול להיות יפהפה אך לא פונקציונלי. לעומת זאת, אפשר למקסם מטבח קטן מאוד ולהתאימו גם לעבודת בישול אינטנסיבית.
וממש כמו בעולם האופנה, גם בתחום המטבחים ישנן מגמות עיצוב שולטות, שמשתנות ומתעדכנות כל הזמן.
לצד ההתחשבות במגמות העיצוב, חשוב לזכור שהמטבח שאנחנו בוחרים ילווה אותנו עוד שנים רבות, ולכן צריך לבחור במה שמתאים לצרכים שלנו ולטעמנו האישי
בכתבות הבאות נדבר על פתרונות אחסון חכמים, ניצול חללים. זרימה נכונה, סגנונות עיצוב שונים של המטבחים, על חומרים, צבעים במטבח, תאורה ועוד.