יום ראשון

|

ה׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

08/09/2024

לאישה החרדית

|

ה׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

08/09/2024

|

יום ראשון

רפלקס מעניין, חשוב שתדעי!

ב"ה

האם ידעתן שפעם פעם כשהיינו ילדות, היה לנו, כמו לכל ילד, רפלקס שאחראי על כך שכשמתעטשים או משתעלים, רצפת האגן מיד נכנסת לפעולה?

רפלקס זה, מונע מצב בו לחץ תוך בטני שנוצר בשיעול או התעטשות או צחוק וכיוב', דוחף את רצפת האגן מטה ומשחרר שתן באופן לא רצוני.

מסיבות שונות, מוחנו מזניח את השרירים הללו ומפסיק לתת לאזור הוראה לפעול כך שעם הזמן הם נזנחים יותר ויותר ונשארים מחוץ לתמונת התנועה כפי שמצטיירת במוחנו.

אמנם הרפלקס הולך לאיבוד אבל אין זה אומר שאי- אפשר להקנות אותו חזרה!

בעזרת תרגילי נשימה ועיצורים שונים, אפשר לחבר וליצור התניה בין רצפת האגן לבין מערכת הנשימה ולהחזיר למח את המודעות להפעלת האזור הזה עד שמודעות זו הופכת אינסטינקטיווית.

נסביר קצת יותר

שריר הסרעפת שנמצא תחת הריאות, נע מטה בעת נשימה. כאשר הוא נע, הוא מניע את האיברים שנמצאים בחלל הבטן וכל התנועה הזו מגיעה עד לרצפת האגן ומניעה גם אותה.

יש קשר תפקודי ברור בין הסרעפת לרצפת האגן.

כדי שהשפעה זו לא תחליש את רצפת האגן ועד למצב של שחרור בלתי רצוני של שתן או גרוע יותר – צניחה, יש צורך להפעיל את רצפת האגן. אם עבודת רצפת האגן לא מתרחשת 'מאליה', חייבים ליצור מודעות לרצפת האגן באופן שמרגישים את תמיכתה הפעילה.

באופן כללי, רצפת האגן תתגייס לפעולה אם נשאף אוויר באופן שאנו מונעים מהאוויר להיכנס באופן חלק למשל – עם שפתיים מופשלות כמו בשאיפת קש כשהאוויר נכנס באופן שמתחכך עם השפתיים או שאיפה מופתעת בה כניסת האוויר אינה חלקה ונוצר רעש או קול תוך כדי שאיפה (ולכל אלה שיש להן נטייה תאטרלית… ככל שהשאיפה תהיה דרמטית יותר עם יותר הבעה בפנים ושיתוף של הגוף כך היא תגיע באופן אפקטיווי יותר גם אל רצפת האגן).

לאחר שאנו מפתחים תחושה ברורה של גיוס רצפת האגן, ניתן להתחיל להפעיל אותה בדחיפת האוויר החוצה ושוב ככל שיש התנגדות להוצאת האוויר בקלות, כך רצפת האגן תתגייס לפעולה.

עם התקדמות התרגול, הפעולה הזו הופכת להיות שגורה במערכת שלנו וניתן לבצעה באופן מהיר יותר ויותר ועד שהיא מתקרבת יותר ויותר למצב שנוצר בעת שיעול אות התעטשות.

מאוד חשוב שנדע, שעייפות ותחושת חולשה קשורים מאוד ליציבה שלנו ולרצפת האגן.

ולא רק עייפות וחולשה, גם דכדוך ותחושות שליליות אחרות מביאות איתן רפיון פנימי. הרפיון גורם לבית החזה שלנו לרדת, לגב להשתופף והנה אנחנו שוב עם לחץ על חלל הבטן שלוחץ על רצפת האגן.

מנגד, יש לרצפת האגן יכולת להביא אותנו לתחושה של עוצמה פנימית ולעמדת הסתכלות על העולם מנקודת מבט של 'על הגובה'.

יש כאן רצף של חלקים, כמו חוליות בשרשרת שכל אחת קשורה אל השנייה, תומכת ונתמכת ומביאה את הגוף וכמובן אותנו ליציבה איתנה על רצפה איתנה ועם גישה איתנה אל החיים.

אז אאחל לכולנו שניגש אל השנה החדשה לא מתוך חוסר יכולת ונחיתות אלא מתוך עוצמה ויכולת אישית.

מיכל אקבום

'רצף' תרגול תפקודי מודע לחיזוק רצפת האגן

052-7703746 mekebom@gmail.com

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים