לאמא הטריה ולאמא בכלל..
אורה רוזנטל הומיאופתית קלאסית ,פסיכותרפיסטית ומדריכת הכנה ללידה בשיטת לאמאז'
פעיותיו הקסומות של הבייבי שזה עתה נולד, נשמעות באוזנייך כערבה במנגינות תבל. רק לפני שעות ספורות חווית את המופלא והמסעיר ביותר – הלידה. הרגע המרגש, המקפל בתוכו את כל הציפייה, התפילה והאושר. החוויה המפעימה, מלאת ההוד בה קבלת מתנת שמיים נפלאה – תינוקך. את חובקת בזרועותייך את פקעת החיים הקטנטונת, ו... החיים כמו נעצרו, עבר הווה ועתיד נפגשים.
ברוכה הבאה בשערי המקצוע העתיק ביותר: האמהות. לא רק התינוק נולד, גם את –האמא נולדת מחדש, וגם משפחה 'חדשה' נולדה כאן! מזל טוב!
בימים היפים האלו, בהם תכירו ותסתגלו זה לזה, כדאי לתכנן ולהתכונן, וכמובן, להשקיע בבריאותך, ההשקעה המניבה והכדאית ביותר. ואת יודעת מה? לא רק אחרי הלידה. לפני אחרי ובכלל…
אשה בהריון ל9 חודשים, אבל אחרי לידה …לכל החיים.
הנה לך טיפים מעשיים שיקפיצו לך ולמשפחתך את הבריאות!
אמא טריה, גם את זקוקה לא.מ.ה, כלומר:
א. אוכל טוב
מ. מנוחה הגונה
ה. התעמלות ספציפית למשכב הלידה ולאחרי.
מלוא הכף בריאות
מה תכניסי לפה חשוב עכשיו יותר מתמיד, התזונה שלך תשפיע על התאוששותך מהלידה, ועל יכולת גופך לעמוד באתגר החדש: הנקה. הנה לך מתכון בריאות טבעי ומפנק, אותו אני מציעה לכל יולדת, וגם לכל בני הבית בכלל. זה ממתק הבריאות שלנו שכולם מאוד אוהבים.
כדאי להכין ממנו כמות ראויה, המעדן טוב בהקפאה, מזין ומשביח חלב אם:
300 גרם אגוזי מלך
300 גרם אגוזי פקאן
300 גרם שקדים מולבנים (מערכת העיכול של התינוק רגישה לקליפה החומה והדקה)
300 גרם תמרים (מגולענים)
100 גרם שזיפים מיובשים (מגולענים)
100 גרם צימוקים
50 גרם גרעיני דלעת
50 גרם גרעיני חמניות
50 גרם גרגירי צ'יה (מכילים אומגה 3 ו-6, ברזל, סידן יותר מחלב, מונעים עצירות)
50 גרם זרעי פשתן (מגבירים חלב אם, מכילים אומגה 3(
450 גרם חמאת שומשום מכילה 1100 גרם סידן לכל 100 גרם!
כוס דבש
אופן הכנה:
טחני גס את כל הפירות היבשים, הוסיפי תוך כדי ערבוב את חמאת השומשום והדבש, לקבלת תערובת צמיגית. תוכלי ליצור ממנה כדורים, או בהעדר זמן גלגלי בנייר אפייה (עליו פיזרת קוקוס או אגוזים טחונים, למנוע הדבקות) לרולדה, והקפיאי.
ניתן לחתוך קפוא.
עיכול זריז
עצירות בכלל ובפרט לאחר לידה היא תופעה דיי רווחת, אלא שהיא עלולה להתדרדר לטחורים ודימומים. רצוי להקפיד על תזונה מדגנים מלאים העשירה בסיבים, המסייעים בדחיפת האוכל בתוך המעיים ומזרזים את העיכול וכן להרבות בירקות ופירות. הקפידי לצרוך לפחות שלוש מנות ביום. אכלי ירקות בקליפתם. פירות יבשים יכולים לשמש לך כתחליף לממתקים, גם הם מסייעים לעיכול זריז.
מיץ שזיפים, סלק וכל העלים הירוקים יעזרו למערכת העיכול לפעול כמו שצריך, פעילות גופנית מתונה כמו הליכה תזרז את חילוף החומרים בגוף. וגם תרגול רצפת האגן. ההומיאופתיה גם היא מטפלת בתופעה בהצלחה רבה.
שזיפים יבשים– השרי מבעוד לילה כ-6 מהם בכוס מים, ועם שחר אכלי אותם ושתי את המים שהפכו חומים. הטעם אינו משובב נפש, אך יעילותו, כך אומרות הסבתות, מוכחת!
שוקולד: איזה אושר זה להמיס שוקולד בפה? אבל זהירות! שוקולד כידוע עלול לגרום לעצירות.
קוביה ליום של שוקולד מריר 70% אפילו בריאה ללב. מעבר לזאת אם את אחרי לידה, ומבקרייך טובי הלב והרצון הציפו אותך במשלוחי שוקולד מתוקים, עשי טובה לעצמך וחלקי אותם בנדיבות לאשר יחפוץ ליבך.
היות ולאחר הלידה המעיים רגישות ביותר ועובדות בעצלתיים, יש להן נטייה להגיע בקלות למצב של עצירות.
במצבים של עצירות כרונית תבוא הישועה בעקבות טיפול הומיאופתי אינדיבידואלי המותאם לך אישית.
לרוויה! – למניעת כאבי בטן, נפיחות ותחושת כובד, כדאי שתדעי שהדרך הטובה ביותר לומר לגוף 'בקר טוב' ו'לילה טוב' היא בשתיית מים פושרים. פעולה זו מסייעת לפעילות המעיים. שתי עד רוויה, משק הנוזלים בגופנו הוא אינדיבידואלי, אין לשתות על פי המלצה רוטינית X כוסות ליום, יש לשתות לפי הצורך ותחושת הרוויה, כדי שלא להישאר צמאים. לך היולדת חשוב לדעת שלאחר הלידה הגוף נפטר בהדרגה מנוזלי ההיריון, וזו הסיבה שתרוצי לא מעט להתפנות. למרות זאת, המשיכי לשתות!
חזרה מהירה לגזרה…
הגוף מדולדל, עודפים פה ושם, ואמהות רבות מצפות לשוב לגזרה שלפני, במהירות רבה. חשוב לדעת ש'תוספת המשקל' הזאת נרכשה במהלך 9 חודשים, הטי חסד לעצמך ותני לגופך את הזמן. עם תזונה נכונה בשילוב פעילות גופנית, תראי תוצאות.
ההיריון וגם ההנקה דורשים בסך הכל כ-300 קלוריות נוספות. מי ש'קפצה על העגלה' ואכלה בשביל שניים תראה בהתאם, האחד יצא והשני נותר על המותניים..
אכלי מאוזן, פחמימות מורכבות, חלבונים, ירקות ופירות. הימנעי ממזון עתיר בשומנים, כמו: מרגרינה, קצפת, בשר שמן (הנקניקים למיניהם "עשירים" מאוד בשומן טחון), חמאה. זו האחרונה עדיפה על מרגרינה, מחמאה וכל הצורות האחרות. מדובר בשומן טרנס שמזיק לגוף ומשמין מאוד. כל המאפים העשויים מבצק עלים הם הדרך הקצרה לעלייה במשקל. שימי לב שרוב המוצרים המעובדים מכילים שומן זה, ברכיבים תמצאי "שומן צמחי מוקשה\מוקשה חלקית" אלו מילים נרדפות לשומן טרנס – מרגרינה. מונסודיום גלוטומט הוא חומר נוסף שכדאי לשמור מרחק ממנו, הוא מוכנס כ"מחזק טעם" לכל נשנוש מלוח שהוא, גם באבקות המרק. החומר עלול לגרום לסחרחורת ולעייפות.
מצד שני, אין זה הזמן לדיאטות מפוקפקות, שיוציאו אותך מאיזון ויגרמו לך עייפות. גופך זקוק למנת חלבונים כל יום; דגים, עוף רזה, ביצים, יוגורט. ריבוי מוצרי חלב ובעיקר חלב ניגר עלולים לגרום לתינוק כאבי בטן וכדומה, הסתפקי ב"כוס" ליום (200 גר' של מוצרי חלב כלשהם ליום).
ומה עם הסידן את שואלת? הסידן שאכן מצוי בדברי החלב נספג בצורה חלקית, לספיגת הסידן במעי דרוש ויטמין D, ספיגת הסידן מהצומח, כמו מחמאת שומשום או שקדים למשל, טובה בהרבה.
נכון שהנקה שורפת קלוריות, אבל אין זה אומר שמומלץ לזלול אותן חזרה. גם לך אמרו שבירה שחורה מגבירה חלב? בפועל היא מגבירה את עודף הקלוריות! העדיפי מים או תה צמחים על פני משקאות ממותקים.
מנוחה הגונה
אין כמו השינה! את זקוקה לה בשפע רב, והיא חשובה לך להתאוששות, וגם לייצור החלב.
הנסיך הגיע ממקום חופשי בו יום ולילה משמשים בערבוביה, כדאי לך לישון כשהוא ישן, הדבר חשוב מאוד גם להתקשרות ביניכם (ראי מסגרת על התקשרות) כך תנהלי את הזמן ביעילות, קבלי כל הצעת עזרה בשמחה. אל תנסי להיות סופרוומן ולהספיק הכל…היי גאה בתינוקך ובעצמך על היותך אמא מצוינת, המודעת לצרכייך.
תגובה אחת
תודה רבה היה כיף לקרוא ולהחכים במיוחד אחרי לידה ראשונה בע"ה