בס"ד
כל מי שפתחה במסע המרגש של ההריון, חוששת (בין היתר) מלהשאר אחרי כמו הלפני..
ואכן הרצון של חזרה למשקל אחרי הלידה ולגזרה שלפני ההריון והלידה, הכי מהר שניתן, נורמאלי לגמרי.
אבל רגע, זה הרי מתחיל במהלך ההריון, העליה המבורכת הזו במשקל. אז ככה : מי שחושבת שבהריון היא צריכה לאכול בשביל שניים, אז האחד יוצא והשני נותר על המותניים..
מבחינה מדעית מתברר שהצרכים הגופניים של ההריון וגם בהמשך של ההנקה הם בסך הכל תוספת של 300 קלוריות ליום, שזה שווה בערך לפרוסת לחם או עוד בננה לא יותר..
התיאבון המוגבר שנשים חווות גורם להן לאכול מעבר לצורך בלי שום נקיפות מצפון, כשהן מיישירות מבט לבעל ההמום ואומרות 'מה אתה בהלם? שכחת שאני אוכלת בשביל שתיים?', או 'זה נראה שאני אוכלת אבל בעצם אני מאכילה..'
כן, החויה העצומה של הלידה מאחורייך, ופקעת החיים המרגשת הזו ממלאת את הלב ואת ידייך
ואת פנויה להתבונן בבטן שנותרה..
בואו נזכור, שהחיים עם תינוק חדש הם לא פיקניק ובין הנקה להחלפה לפעמים קשה לשמור על התוכנית המקורית של חזרה למשקל אחרי הלידה.
הזמן עובר..הבייבי כבר בן שנה והבטן לא משתנה..
מה קורה ? איך מורידים את הבטן הזו?
מי מאתנו לא רוצה לחזור מהר ככל הניתן למשקל שלפני הלידה, בואי נהיה כנות, השאלה היא מה היה לנו לפני כן? תופתעי לשמוע אבל עם תזונה נבונה לא רק נכונה במהלך ההריון תוכלי אפילו לגלות שאחרי הלידה משקלך נמוך מלפניה.. ועל כך נרחיב בנפרד.
הבטן הזו היא שילוב של כמה גורמים, חשוב להבין אותם כדי לדעת איך באמת מצליחים להוריד אותה אחת ולתמיד.
נתחיל בגורם הראשון, שכולן מפנות איליו אצבע, הגורם הכי משמח שיש: ההריון.
במהלך ההריון הגוף צובר נוזלים, ובחסדי ה' העובר עורך רה-אורגנציה לגוף שמשנה הכל ומפנה מקום לטובת ה'איבר' החדש הצומח ברחם. עלית המשקל בהריון יכולה לנוע מ5 ק"ג ועד 20 ק"ג.
שריר הרחם שבמצבו הרגיל שוקל כ80 גרם משגשג לממוצע של קילוגרם, בשבועות הסמוכים להריון רב הנשים ירדו במשקל , כיון שהגוף נמצא בתהליך של 'פרידה' מהנוזלים שליוו אותו במהלך ההריון. אחוזי השומן ומסת השריר לא ישתנו. ולכן הירידה הזו תעצר דיי מהר והבטן היפה תשאר.
השינוי במשקל יבוא שתחול תזוזה באחוזי השומן ומסת השריר, וזו הסיבה שחשוב להתחיל בתרגול עקבי ספציפי המותאם למצבך העדין דווקא עכשיו, כמה שיותר מהר וסמוך ללידה. בבתי היולדות באירופה, מגיעה למיטת היולדת יום למחרת הלידה, המיילדת\ האחות שמנחה את היולדת בתרגול המתאים לשבועות הראשונים של אחרי הלידה. לא ירפו ממנה עד שהיא תבצע נכון את התרגילים…
הסברה הרווחת במחוזותינו היא שאסור לעשות כל פעילות גופנית כלשהי 6 שבועות אחרי לידה, האמנם? על כך בפעם הבאה.
רוצה גם להעזר באורה ולהשיג את המשקל הרצוי?
התקשרי: 052-7689272
או כתבי: [email protected]