לחצי כאן לקריאת חלק א' בסדרה "להיות אסרטיבית ולהישאר נחמדה"
גם את מרגישה לפעמים את תחושת התסכול הזו: למה אף אחד לא חושב שגם לי יש זכות לדעה משלי ?!
שלום אמיצה,
אני מצדיעה לך,
את רוצה להכיר את מידת האסרטיביות ולשפר את איכות חייך.
כל הכבוד:) נמאס לך לחיות רק לצלילי חליליהם של אחרים, אולי גם לך יש דעה, רצונות, רגשות, צרכים שמחכים שתהיי להם לפה ?
יופי, אז את איתי, ונסביר :
מהי אסרטיביות ?
אסרטיביות זה לא רק לדעת לומר "לא". אסרטיביות מאפשרת לי לכבד גם את עצמי, את הדעות שלי, ואת הרצונות שלי. להאמין שגם אני ורצונותיי ראויים להערכה ולכבוד, ראויים להיראות, להישמע ולהתקיים בעולם – וכל זה מבלי כוונה לפגוע באחר.
ומה לעשות אם אחרים לא חושבים כך,להיפך הם פשוט לא סופרים אותי? הילדים שלי למשל, לא מכבדים את המילה שלי. אני אומרת להם להיות במיטות ב-8 וזה לא מזיז להם. . .
ולא רק בבית, גם בחוץ. בחנות למשל, כשקניתי בגד ובבית גיליתי שיש בו דפקט ואני אוזרת אומץ והולכת להחזירו לחנות. המוכרת ממש לא מכבדת אותי ואת בקשתי, להיפך – היא כועסת עלי !!
ובעבודה ? נראה לך שהבוס מכבד את הבקשות שלי ? אני אומרת לו : "אני יודעת שזה לא בסדר לצאת מוקדם, ואני ממש מתנצלת, אני אשלים את השעות האלה מחר. מאוד לא נעים לי אבל פשוט אחותי מתארסת ואני חייבת לצאת מוקדם. זה בסדר?"
הוא לא מכבד אותי ואת בקשתי. להיפך, הוא מעקם את האף …
ועם גיסותיי ? אם יש לי דעה אחרת מהם בקשר לערב לביבות המשפחתי, לא בטוח שיהיה לי אומץ לומר את דעתי בקול ובטח לא לעמוד על דעתי. . .
אף אחד לא נותן מקום לדעה שלי ! !
אכן, אני מבינה לליבך, לא קל ללמוד "לעמוד על דעתי". לא קל ללמד את הסביבה שלי לכבד אותי ואת רצונותיי ודעותיי אחרי שהרגלתי אותם שאין לי שום עניין שתעשו דווקא לפי דעתי, גם דעתך ודעתכם ודעות כולם הם בסדר גמור מבחינתי.
אז איך מתחילים ?
קודם כל : בתחושה הפנימית שלי. שאני אאמין במאת האחוזים שאני ודעותיי ראויים להתקיים בעולם, לראות אור ,להישמע ולקבוע מציאות בשטח ! כן, הם ראויים לשנות משהו בעולם, לקבוע מציאות.
זה השלב הראשון ברכישת אסרטיביות – להרגיש שגם לי ולרצונותיי יש זכות קיום, אח"כ עלי ללמוד לחשוב כמו אדם אסרטיבי, ללמוד שפת דיבור של אסרטיביים, שפת גוף שלהם ולהתמודד עם הסביבה.
חשבי לעצמך : " חייב כל אדם לומר בשבילי נברא העולם ".
מה זה אומר לגבייך?
האם הקב"ה רוצה שתתני קיום לרצונותייך, לצרכייך, לדעותייך ? יש להם מקום בעולמו יתברך?
בעז"ה אני אתחיל לכבד אותם, ואלמד כיצד לתת להם ביטוי במקום, בזמן ובדרך המתאימה, אני אלמד "להיות אסרטיבית ולהשאר נחמדה".
בשבוע הבא תחכה לך הפתעה מרגשת, עם מקורות מרתקים.
בפרק הבא – פרק ג'
לקבלת חומר נוסף בנושא : [email protected]
הכותבת בת-שבע אדלר, מטפלת רגשית ב-CBT מוסמכת מטעם איט"ה. עובדת בארגון ניצ"ה בסיוע לנשים המתמודדות עם קשיים רגשיים ומחשבות מציקות להשיב לעצמן את שמחת החיים. קליניקות בירושלים ובביתר. 05331-65858 [email protected]
תגובה אחת
אהבתי את המאמר !
הדוגמאות ממחישות את המציאות