ממרח עדשים כתומות וטחינה / ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

הממרח המדהים הזה יכול להיות מושלם עם קרקרים מיוחדים למתכון לחצי כאן

דרגת קושי קלה, משך הכנה שעתיים ,כמות 1 ליטר ממרח מוכן.
החומרים:
2 כוסות עדשים כתומות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
5 שיני שום קלופות
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס טחינה.
1/2-1/4  כוס מים

הכנה: ליאורה כהן, צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש
הכנה: ליאורה כהן, צילום: אלי סגל סטיילינג: מאיה לבנת הרוש

ההכנה:
בוררים את העדשים מעבירים לקערה גדולה ומכסים במי ברז ,משרים במשך חמש שעות.
מכניסים את העדשים שיני השום והבטטה החתוכה לסיר . מוסיפים 6 כוסות מים.
מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה נמוכה במשך 25 דקות בסיר מכוסה .מעבירים
למסננת למשך חצי שעה.
מכניסים למעבד מזון את העדשים המבושלות המלח הפלפל הכמון הכורכום והטחינה
וטוחנים היטב . מוסיפים את המים בהדרגה עד קבלת המרקם הרצוי. טועמים ומשפרים
תיבול.
מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה.
שומרים במקרר עד ההגשה.
הממרח נשמר במשך שבוע במקרר, טוב בהקפאה.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

3 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.