יום חמישי

|

|

03/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

03/10/2024

|

יום חמישי

נשות המקצוע משתפות: 4 זויות להסתכל על הסגר בחגים

צילום: פיקסביי

ארבע אמהות שהן גם נשות מקצוע משתפות אותנו עם תובנות והסתכלות  ייחודית על הסגר והשלכותיו.

דבורי קרנובסקי מנהלת המותג  Mother Nature -מומחים לפתרון בעיות במעגל החיים הנשי.

מינדי פקשר – עוסקת בעיצוב ואדרכלות פנים ללא פשרות.

חני ימניק מנהלת מותג פרפקט אקססוריז

גליה סברסוב– MA בייעוץ ומתמחה באינטימיות בריאה

איך הן  ממליצות לנו לנצל את השהייה המאולצת בבית? 

דבורי קרנובסקי בעד לנצל את הסגר להשקעה פנימית במשפחה ובעצמך: "אם עד היום היינו סביב ביהכנ"ס, אירוחים ועוד, עכשיו יש לנו הזדמנות לנצל את הסגר להסתכלות פנימית מה אני רוצה מעצמי? מה בורא עולם רוצה ממנו? מעבר לזה שאנחנו במקום של בניית קשר עם הבית והמשפחה הגרעינית זה השקעה שכולם מרויחים מזה לטווח הארוך. הסגר יעבור, הקורונה תהפוך להיסטוריה אבל ההשקעה רק תצמח ותגדל…" נצלי את הזמן הזה לזמן איכות לעצמך ולחשוב על עצמך,האם את דואגת שהגוף שלך יהיה במצב תקין? כמה מהר את נוטה להשתמש באנטיביוטיקות, בתרופות, בהורמונים, הרי בזמן של קורונה בעיקר אנחנו רוצים שהגוף שלנו יהיה בריא כדי שלא יקלוט חס ושלום מחלות. האם אני לוקחת תוספים? אני דואגת לגוף שלי? האם לפעמים קורים מקרים שאני מזניחה את עצמי ואני אומרת 'לא נורא, יהיה בסדר, לא קרה כלום' למרות שאת יודעת שבסוף משלמים מחירים על הזנחה של הגוף. אני מאמינה שהסגר הוא הזדמנות מצויינת להשקיע בעצמנו.זה יכול להיות בפינוק עצמי, ביצירת תפריט עשיר (יש זמן ואפשר להכין אוכל טוב ואיכותי:) זה יכול להיות אפילו בהליכה קצרה בבוקר, להשקיע בזמן איכות עם עצמי, עם בעלי ועם הילדים".

גליה סברסוב עם טיפים מיוחדים לשים לב:)

"אני יכולה לומר לך שבסגר הקודם כשההורים כביכול בבית אבל עסוקים מאוד או שחלקם עבדו והילדים שהו ארוכות לבד, הייץה קפיצה דרמטית האחוזים של בקשת עזרה בנושאים של פגיעות. בניגוד למה שחושבים רוב הבעיות בנושא של פגיעות מתרחשות בתוך הבית… כשיש מתבגרים שלא ממש מודעים ומבינים מה קורה להם. אז הייתי מנצלת את הסגר הנוכחי בהשקעה במתבגרים בחינוך לפרטיות והבנה של מה שקורה להם"

מינדי פקשר מציעה לנו לשפץ את הבית מבלי לשבור קירות:) 

"השהייה המאולצת בבית מאפשרת לנו לעשות בדק בית אמיתי, ולספק תעסוקה לבני הבית בזמן הסגר, כמו גם סיפוק אדיר מעמל כפיים. אני מתכוונת לדברים שדחינו מ"אחרי החגים" הזה ועד "אחרי החגים" הבאים עלינו לטובה…. הייתה לי לקוחה שרצתה מזמן לשדרג את חדר הילדים שלה, הוא משמש בחגים לאירוח הזוגות. היה חשוב לה להפוך את החדר ליותר מזמין ומפנק ברמת הנוחות והפרקטיקה, לזוגות המתארחים היה חסר בחדר מידוף נגיש להנחת חפצי מוקצה לפני שבת ואחסון נוסף שלא יצטרכו לרוקן כל פעם מחדש בגדים של הילדים בבית. אבל אף פעם היא לא הגיעה לזה תמיד נדחה-לפני הביקור הבא. הפעם, הצד הגברי במשפחה גם שהה בבית בעקבות הסגר והתגייס למערכה. בפינת החדר הותקנו 3 מדפי פינה פתוחים הם שכבו שנים במחסן מחוסר התאמה בצבע, בהדרכתי נרכש צבע של חברת "שאבי שיק" צבע שצובעים על פורמייקה ישירות ללא צורך בשום הכנה מוקדמת. והמדפים קבלו התאמה מושלמת לריהוט הקיים. בנישה נוספת, לא מנוצלת שתמיד נזרקו בה שקיות …הותקנו מדפים רגילים  ונצבעו עם הדפנות שהיו קירות ב2 גוונים שונים שיצרו אשליית קוביות. עליהן, הרכיבו וילונות קטנים  שנגזרו מוילון גדול ישן ולא בשימוש, כך הם יצרו משחק מעניין של שקיפויות הם היוו מקום אחסון מצויין לבגדים לאירוחים, חדר קבל מידוף פתוח פינתי ומקום אחסון נוסף צבעוני ומותאם"

 

חני ימניק מפתיעה: האמת שאני לא מתכוונת לשבת בבית בע"ה.

יש לי מלא לקוחות שצריכות אותי מאוד. אנחנו ב"ה מצליחות למכור למרות הסגר יפה מאוד. והעבודה מחכה לי מהבית ומהעסק…  יש לנו אתר פעיל מאוד שמעסיק אותנו רוב המכירות מתבצעות דרכו. מבחינת התמרון בין הבית לעבודה אנחנו מתחלקים בין בני המשפחה…"

איך הן חושבות שהסגר ישפיע עלינו? 

מינדי פקשר:
מזוית הראיה שלי  הסגר דורש אמנם אמוציות רבות ואתגרים שכבר דובר עליהם אבל האפשרות להתבונן ו"להיות" עם כל ילד  בנפרד, "לראות" את הפרטים הקטנים שבו כפי שאני רואה את הפרטים הקטנים שבבית, וגם לנסות "לשפץ" אותם קצת

זו מתנת הזמן שלא היינו בהכרח מגיעים אליה בתדירות שמאפשר הסגר הזה בבית

דבורי קרנובסקי:
"הסגר ישפיע על כל אחד לפי איך שיבחר, כלומר יש לנו כאן הרבה בחירה באיך. אין ספק שיהיו המון נזקים. התרגלנו לצורת חיים מסוימת והסגר מאלץ אותנו לשנות דפוס חשיבה ולחיות חיים מחדש. אם אנחנו ניקח את הסגר הזה למקום הנכון אנחנו פשוט נלמד… ואם באמת נסתכל על זה מבחינת שנה חדשה, נלמד לשנות ולהשתנות להפוך להיות גמישים יותר"

חני ימניק:
"מה שחשוב לך תשיגי תקני תשמחי את עצמך .מה הטעם להרגיש מסכנה"

גליה סברסוב: איך הסגר ישפיע עלינו? 

איך הסגר ישפיע על העתיד, אני לא יודעת, אבל כרגע בשביל לעבור את הסגר בצורה טובה יותר, כמו כל אתגר בחיים אני ממליצה על קבלה של המציאות.  המציאות הזו שבה אנחנו עובדים מהבית, מתזזים בין הבית לבין הילדים, לבין העסק לבין מציאות כלכלית מורכבת, מציאות בריאותית וחברתית מורכבת, היא לא קלה לאף אחד. זה קשה לנו ואנחנו מנסים בכל זאת להתמודד עם זה ואנחנו מצפים מעצמנו להיות באותה יעילות ובאותה פרודוקטיביות ולהרגיש כמו שאנחנו מרגישים תמיד אבל אנחנו נהיות יותר מתוסכלות ויותר עצבניות. ככל שאנחנו מקבלות יותר את המצב, פחות מתנגדות אליו, פחות מתנגדות לתהליכים שאולי המשפחה שלנו צריכה לעבור, שהעסק שלנו צריך לעבור, יכול להיות שאנחנו צריכות לפתח מוצרים חדשים בעסק, יכול להיות שאנחנו צריכות לפתח מערכות יחסים חדשות בתוך המשפחה שלנו, אנחנו פחות מתנגדות לזה ויותר מקבלות את המציאות, ככה אנחנו פחות סובלות. למשל מישהי אמרה לי שקשה לה המציאות הזו בבית שכל הילדים בבית ובלגן מטורף והיא כל הזמן רודפת אחרי הסדר בבית ובגלל זה היא נורא עצבנית. עכשיו לכאורה הסבל שלה נובע מזה שהילדים בבית והם מייצרים בלגן, אבל האמת היא שהסבל שלה נובע מזה שיש לה הנחת יסוד שהבית צריך להיות מסודר. היא חושבת שהבית צריך להיות מסודר והוא לא כזה אז היא נהיית עצבנית. ככל שהיא תשחרר יותר את הדרישה שלה שהמציאות תהיה אחרת ממה שהיא, היא פחות תסבול, ככה היא תקבל את זה שהבית מבולגן כרגע והוא לא צריך להיות מסודר. או מישהי שלא מתקדמת בעסק כי כל הילדים בבית והיא לא מצליחה להתרכז ולתפקד בצורה רגילה, ככל שהיא תקבל את המצב שזה המציאות כרגע והיא לא יכולה לעבוד בצורה רגילה כי כל הילדים בבית, ככה היא תהיה יותר רגועה ויותר שלווה ותצליח לקבל את המציאות בצורה הרבה יותר רגועה והרבה יותר שלווה ואז באופן פרדוקסלי הילדים יותר שלווים ויותר רגועים ופחות יפריעו ופחות יבלגנו ויתנו לה יותר לעבוד"

ויש להן כמה טיפים שיהפכו לנו את הסגר בחגים למשהו טוב יותר משחשבנו…

מינדי פקשר:
לפתוח כל בוקר את היום עם אמירת פרק התהילים"מזמור לתודה" יש  הרבה על מה שלא מובן איך אפשר להתחיל את היום בלעדיו ,אח"כ הקב"ה כבר משפיע  הרבה כי כבר אמרנו את הברכה הוא לא ישאיר אותנו רעבים…

לא להתמרמר! אני שומעת מסביבי הרבה יותר דיבורים ממורמרים ,חדלון, סף יאוש, אבדן שליטה בתקציבים ובאמת המון נפגעים ואבדו פרנסתם אבל הדיבור הרב הזה רק יוצר וואקום שאי אפשר לצאת מזה עצם ההתעסקות בשיח הממורמר הזה, חיפוש אשמים והבעת דעות על מה שלא התבקשנו בכלל יוצר תחושות לא נעימות.

אנשים מסתובבים חמוצים ומאוכזבים ובהחלט יש להם על מה להתעצב. 

אני ממליצה להקפיד לעשות משהו שעושה לך- לאישה, לאמא, לבעלת העסק טוב על הנשמה לפחות 4 פעמים בשבוע זה יכול להיות כל דבר מפנק… 

דבורי קרנובסקי : אז קודם כל הטיפים שאני הייתי נותנת: שימי לב מה קורה אצלך בגוף, שימי לב איך מה קורה אצלך משפיע על המשפחה מסביבך, אם אמא היא בתחילת הריון תראי כמה זה משפיע על כל המסביב שהיא בתחילת הריון והיא סובלת, כל הבית מסביבה סובל. אישה שאין לה כוח, כל הבית סובל. לכן שימי לב להשקיע בעצמך בצורה טבעית במיוחד היום כשקשה להגיע לרופאים, שימי לב שאת נותנת לעצמך מה שאת צריכה כדי שכל האנשים סביבך ירוויחו. 

חני ימניק :

"תתלבשו לא בשביל להרשים אחרים, כדי לעשות לעצמכם טוב. הטיפ שלי זה לשמוח במה שיש וזה מביא שפע כל הזמן. הרי מילא לא עוזרת לא הדאגה ולא העצבים אז בואו נהיה מהרגע מהחלק שכיף שבו.אנשים למדו יפה מאוד להנות מקניה באתרים כל אחד יכול היום להשיג בדיוק מה שהוא רוצה. באונליין ובטלפון.ואנשים מוכחים שהם מתלבשים ומתאבזרים לבני הבית ולעתים ולא רק להרשים…"

גליה סברסוב:
כדאי שהורים יידעו שיש שעות מסוימות שהן הכי פוטנציאליות להתרחשויות לא רצויות ואלו שעות שבהן ההורים לא משגיחים, למשל שבת בצהריים שההורים הולכים לישון או בשעות הערב המאוחרות שההורים הולכים לישון אבל המתבגרים עדיין לא. חשוב להיות מודעים לזה ולהסביר מה מותר ומה אסור גם לילדים הקטנים וגם לילדים המתבגרים.  

איך מסבירים לילדים מה מותר ומה אסור, אני מציעה לראות בלינק כאן.

הקורונה הזמינה לכל אחת מהן חוויות מעניינות, מאתגרות אבל כאלו שרק במקצוע שלהן יש אופציה לפגוש אותן…
מינדי פקשר:
האמת, שהתחום שלי תלוי מאוד בתנודות השוק בתחילת הקורונה בתקופת פסח היה חשש גדול שאנשים שתכננו לשפץ , לבנות, ושיעצרו הכל. הרי הרבה פוטרו ואיבדו מהכנסתם וכל שקל מחושב פעמיים היה חשש גדול שהתחום יספוג נסיגה גדולה אנשים יפסיקו לרכוש דירות בגלל קושי בהחזרי משכנתא. והגלגל ממשיך להשכרות, חלוקה ליחידות ועוד. כל העולם כאילו הצטמצם מול השקל החשש היה אמיתי והתפילות וההשתדלות היו בהתאם סוף חודש אדר וחודש ניסן היה שקט דממה. כאילו עולם הבניה מת לא היו לקוחות חדשים, וזה אחרי פורים ופסח עם הוצאות גדולות. אבל אז אנשים שהו בבית, ולא חזרו בהם מההחלטה לשפץ, ה' ברחמיו הביא אותם אלי ואז פתאום הגיע גל גדול , פתאום הכל חזר לקדמותו ובענק לא הבנתי מאיפה זה בא הרי כל התחזיות היו אמיתיות, אנשים אבדו הכנסות. אבל פתאום הגיעו כמה לקוחות מחו"ל שהשקיעו בעבר בארץ וכעת רוצים לממש את ההשקעה. המתנה הגדולה שלי מהקורונה זה לראות בעיניים איך ה' הופך את כל התחזיות הכי שחורות לכאלו מיטיבות"

דבורי קרנובסקי:
אנקדוטה מעניינת זה פשוט לידה שחוויתי וההפתעה שהייתה לי אישית בחווית הלידה מתוך שימוש בתוספים שלנו. לידה הרבה הרבה יותר קלה מאי פעם זכיתי במתנה מדהימה. אני חושבת שזה האנקדוטה הכי הכי מיוחדת שהיה מעבר לזה שהיו לי לפחות עשרה לקוחות שחזרו אלי שבגלל הסגר וכל מה שקורה, הם לא יכלו להמשיך את הטיפולי פוריות, החליטו לנסות את התוספים וזכו להיפקד, אז זה עוד אנקטודה מאוד מרגשת. 

אנקטודות נוספות זה אנשים שעזרו לעצמם ויצאו מבחילות אחרי שהם כבר התייאשו וחזרו לחיים. כל הזמן המון המון סיפורים מרגשים

חני ימניק:

"היה מרגש לראות ברכישה דרך האתר איך אנשים חושבים על השני בזמנים כאלו, מפרגנים וגם…מפרגנים לעצמם ולא נכנעים לעצב שיכול לשרור בבית אלא מרימים ראש ומתפנקים ומייצרים אוירה אחרת…"

גליה סברסוב:
מאז הקורונה אני מקבלת הרבה פניות לצערי על 'תגליות' שהורים פתאום מגלים שהילדים נחשפים לתכנים לא מתאימים. וקוראת מכאן  להורים: מחשב הוא לא בייביסיטר תחסמו בכל דרך תסננו אתם לא יודעים באיזו קלות אפשר להגיע לתכנים פוגעניים ברשת. לכן חשוב מאוד לוודא שיש חסימה שמותקנת על המחשב עצמו ולא על הסנן של הרשת (שמאפשרים למשל להתחבר לווייפיי של השכנים). 

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים