החודש הלועזי הקרוב הוא חודש הקניות. החל מ'יום הרווקים הסיני' (אל תשאלו אותי מה זה:) שחל היום. ביום זה מתאפשר לכל לקוח בכל רחבי העולם לקנות במחירי רצפה את המוצרים מהחנויות הסיניות ברשת, עבור ב'סייבר מאנדיי', 'בלאק פריידי' ועוד ימי מכירות בכל רחבי העולם.
גם בישראל החליטו לקפוץ על העגלה והשיקו את שופינג IL, ימי הקניות הישראליים בהם הרשתות מציעות הנחות גדולות על מוצרים רבים ושונים. האזרחים מוזמנים לשוטט עם העגלה הווירטואלית ובהינף יד ובלחיצת קליק אחת להעביר אל תוך סל הקניות שלהם מוצרים מגוונים החל מבגדים ועד רכבים.
אי אפשר להכחיש שהשנה האחרונה הייתה קשה למוכרים בכל רחבי העולם וגם בישראל. ההפסדים האדירים שגרמו הסגרים האחרונים לרשתות ולחנויות ניכרים בכיס וחלק מבעלי העסקים נאלצו אף לסגור בצער רב ולצמיתות את העסק.
ודווקא בימים אלו יוצא לי לחשוב. אולי אני כיהודיה וכאזרחית ישראלית, זה הרגע שלי להסתכל סביב, לא להתפתות למחירים המטורפים, להיצע האדיר ולמבצעים שמציעות החנויות מעבר לים ולקנות דווקא ברשתות הישראליות. קרוב לבית וקרוב יותר ללב.
נזכרתי במשפט 'עניי עירך קודמים' ופתאום חשבתי שאולי דווקא הקניה שלי תוכל להציל עוד חנות מלקרוס ועוד אנשים מלהיכנס בכלל למצב של עניות ולכן, בערב, בשקט, כשחשבתי כמה אני מקדישה לקניות, החלטתי לקנות סוודר אחד פחות ועם הכסף שנשאר לכסות את הפער בין קניה בחול לקניה דווקא אצלנו בחנויות של יהודים.
ובכלל, לא מגיע לסינים שאפרנס אותם, בגללם יש קורונה והם חוגגים?
2 תגובות
'יום הרווקים הסיני' (אל תשאלו אותי מה זה)
אולי דוקא כן כדאי לשאול…
בסין, כאשר הותר רק ילד אחד, בהתחשב ביתרונות שהם החשיבו ללידת בן, על פני לידת בת. האם פשוט הרגו בנות, כך שהיחס בין בנים לבנות בגיל נישואין הוא בת אחת מול 2 בנים. מאחר שסין שהיא מדינה של מליארדים, יש שמה הברה מאוד רווקים, ללא כל סיכוי להתחתן.
ביום זה הן חוגגים את "היתרונת" של היותם רווקים, כמו לקנות בלי חשבון
בעיני יש בזה מסר חזק על התוצאות של התערבות אדם במופלא ממנו
מסכימה איתך לחלוטין
ולא בגלל שארנקי מחא בשטרות או פלוס גדול בחשבון הבנק
בכלל לא! לצערי…
אבל אין ספק שזה חסד עצום ומצוה גדולה של "ואהבת לרעך כמוך"
תודה שהיעלת למודעות!