מתחילים להרגיש שבת עם חלות מעולות/ אסתי זנו

שיתוף ב email
שיתוף ב print

אמנם רק יום רביעי היום, אבל מחר חמישי וזה כבר ממש לקראת שבת, בפרט ששישי קצר.
אין כמו חלות של בית! וכדי להספיק, ממליצה להכין כמה ימים מראש, לקרר היטב, לעטוף בניילון נצמד ולהקפיא עד שעתיים לפני שבת. אחר כך להוציא ולהפשיר את החלות ולחמם על הפלטה שעה לפני הסעודה.
כמובן מתכון מעולה גם ללחמניות.

החומרים:

2 ק"ג קמח לבן
4 כפות שמרים יבשים
10 כפות סוכר
2 ביצים
כוס שמן
ליטר+50 מ"ל מים חמימים
2 כפות מלח
לציפוי: ביצה, כף סילאן כף מים
שומשום/ קצח/ פרג
לחלות באגט– לאחר קליעת החלה, לשטוף מעט מתחת לברז ולהעביר לכלי מלא בשומשום, לצפות מכל הכיוונים ולהתפיח.

אופן ההכנה:
מערבבים בקערת המיקסר את הקמח יחד עם השמרים והסוכר.
מוסיפים חצי מכמות המים ו-4 ביצים בהדרגה  ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה. ממשיכים להוסיף את המים עד שהבצק אחיד ומעט דביק.
כמות המים משתנה בכל פעם, צריך לשים לב לסוג הקמח, לגודל הביצים ועוד..
שימו לב שגם כאשר מחליפים את סוג הקמח- לבצק של 100 אחוז כוסמין/ קמח מלא- המתכון לא משתנה! רק כמות המים!
לאחר 2 דק' לישה כשהבצק נהיה גוש אחיד מוסיפים בהדרגה כוס שמן ולשים כ-12-10 דק' על מהירות נמוכה.
מוסיפים כף גדושה מלח ולשים עוד 2 דק עד להטמעת המלח בבצק.
מכינים קערה משומנת היטב בתחתית ובדפנות ומעבירים אליה את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל180 מעלות טורבו, ועושים צורות מהבצק.
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה נוספת את החלות/ לחמניות עד להכפלת הנפח
מערבבים את הביצה עם הסילאן והמים, מברישים בעדינות את החלות ומפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה עד שהחלות מקבלות צבע יפה מלמעלה ומלמטה.
להתפחה מהירה בימי החורף- קשרו ראש שלם של שום בשקית והטמיעו במרכז הבצק.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.