יום חמישי

|

|

03/10/2024

לאישה החרדית

|

|

|

03/10/2024

|

יום חמישי

עצות טובות ל"דחיפת" הדיאטה – חלק א'

מוכר עד כאב: התחלתי דיאטה, ירדתי יפה במשקל, קיבלתי מחמאות, ואפילו התחלתי לחדש מלתחה, ופתאום: בום! עצירה… מנסים לחפש קבוצת תמיכה אחרת, שיטה אחרת, אולי כדורי פלא או שיקוי קסמים, ושוב הסיפור חוזר על עצמו: בשבועות או בחודשים הראשונים הקילוגרמים מתנדפים, ואחר כך מתעקשים בכל כוחם להתנחל…

אז מה אפשר לעשות?

בפוסטים הבאים ננסה לתת כמה עצות שייתנו "פוש" לדיאטה התורנית ויידחפו עוד כמה קילוגרמים החוצה. אפשר לנסות כל פעם דרך אחרת, או את אלו שמתאימות לך במיוחד.

 

"דחיפה" מס' 1 – הפרדת חלבונים מפחמימות

חלבונים ופחמימות, מבחינה תזונתית, הינם יסודות מנוגדים לחלוטין זה לזה. כל עקרת בית יודעת שאין לערבב חומר בסיס (אקונומיקה) עם חומצה (למשל מסיר שומנים). מדוע? הערבוב גורם ליצירת חומר רעיל במיוחד אפילו בשאיפה, מאחר שהיסודות מנוגדים לחלוטין זה לזה. פחמימות וחלבונים דורשים אנזימים שונים לחלוטין לצורך עיכולם. הפחמימות זקוקות לסביבה בסיסית כדי להתעכל, מה שאומר שכל חומצה שהיא רק תפריע להן. לעומתן, החלבונים הינם חומציים מאד, והם יוצרים סביבה חומצית במעיים. במקרה זה הפחמימות אינן מתעכלות היטב והן תוססות במעיים, וזהו מתכון מצוין להשמנה.

בהתאם לנאמר לעיל, הפחמימות – תחילת עיכולן בפה, שסביבתו בסיסית. לכן, באכילת פחמימות חשוב מאד ללעוס אותן היטב ולא לוותר, אם רוצים עיכול תקין, נכון ומונע השמנה. לעומת זאת – החלבונים עיקר עיכולם בקיבה, שם הסביבה חומצית מאד. רוב מיצי הקיבה – חומציים.

אנשים רבים מצליחים בכל זאת לעכל בקלות, או לעכל איכשהו, פחמימות וחלבונים יחדיו, אולם רבים מאד אחרים – לא. ישנה דיאטה ושמה "דיאטת ההפרדה" המבוססת רק על עקרון זה – של הפרדת חלבונים מפחמימות.

מעלה נוספת לשיטה זו: ברגע שאנו אוכלים רק חלבון או רק פחמימה, באופן טבעי יש פחות אפשרות להגזים בכמות האוכל, בוודאי אם מסתפקים בסוג אחד של פחמימה או חלבון בארוחה.

יש לציין, שעיכול הפחמימות והחלבונים קשה יותר כאשר מדובר על חלבונים מהחי (בשר, חלב, דגים וביצים), מאחר שחלבונים אלו הם החומציים ביותר מכל סוגי החלבונים. לעומת זאת, החלבונים מן הצומח חומציותם פחותה וע"כ אם יש צורך בכל זאת בחלבון עם פחמימה בארוחה, רצוי שהחלבון יהיה מן הצומח.

הערה: מאחר שהפחמימות אינן סובלות סביבה חומצית, רצוי להימנע בארוחה המכילה פחמימות, (ובמיוחד אם כמות הפחמימות גדולה), מאכילת מאכלים חומציים שאינם דווקא חלבונים, למשל: מלפפונים חמוצים, סלטים מתובלים בחומץ ועוד (מיץ לימון אינו נחשב לחומר חומצי).

בשבוע הבא אי"ה – "דחיפה" נוספת לדיאטה

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

  1. נראה לי שפשוט תפרטו מה בדיוק נכלל בכל הגדרה
    כי למיטה ידיעתי מגבילים תמיד בפחמימות
    אבל בארוחה מבושלת לדוג' אומרים תצרכי כמות קטנה של פחמימה ותשבעי מעיקרי(חלבון+קטניות)
    אז מה נכון. כי כאן זה סותר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים