ריבת אתרוגים / ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print
מרקחת אתרוגים:
דרגת קושי בינונית. משך הכנה 75 דקות
החומרים:
7 אתרוגים
1/2 ק"ג סוכר
1/4 כוס מיץ לימון
1/2 כוס מים
צילום: אלי סגל
צילום: אלי סגל
ההכנה:
שוטפים היטב את האתרוגים וגוררים את הקליפה החיצונית.
מכניסים את האתרוגים בשלמותם לסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה מבשלים במשך 5 דקות ושופכים את המים. שוב מכסים במים מרתיחים ושופכים את המים. מכסים שוב במים ומבשלים במשך 45 דקות עד שהאתרוגים מתרככים. מסננים ומקררים
פורסים את האתרוגים לפלחים ומסירים את הליבה והגרעינים.
חותכים את הקליפות לקוביות קטנות.
בסיר גדול מחממים את הסוכר והמים עד שהסוכר נמס. מוספים את האתרוגים החתוכים ומיץ הלימון מביאים לרתיחה. מבשלים ללא מכסה במשך 15-20 דקות, דואגים שתהיה רתיחה עדינה. בוחשים מידי פעם.
כאשר נוצרת בועות שקופות הריבה מוכנה.
מקררים את הריבה ויוצקים לצנצנות.
שומרים במקום קריר ויבש

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.