ביקורת עצמית חוסמת ואהבה עצמית מקדמת.
איך אוהבים את עצמינו? יש דרך פשוטה אך טובה.
להיות הכי חברה טובה של עצמך. זה ממש כיף! תחילה סורי מרע ורק אח"כ עשי טוב.
כתוב בתניא שלנפש יש 3 מלבושים: מחשבה דיבור ומעשה.
לבוש– זה בגד. זה משהו שניתן להחליף כאשר אני מעוניינת בבגד אחר מכל סיבה. גם לאני הפנימי שלנו יש מלבוש, החלקים שבתוכנו שאנחנו יכולים לשלוט בהם ולנהל אותם בדיוק כמו שאנחנו יכולים להחליף בגד אחר.
איך נהיה 'חברה טובה' של עצמינו דרך המחשבות הדיבורים והמעשים?
מחשבה– שימי לב לזרם המחשבות שרצות בראשך. חיובי, שלילי, בעדך, נגדך. במוח עוברות אלפי מחשבות, רוב המחשבות לא יהיו טובות כי המוח הישרדותי ומזהיר אותנו מפני סכנות: 'תזהרי זה רותח, תזהרי זה מחשיד, תזהרי גאווה, תזהרי עצלנות' ועוד.
אם את רוצה לאהוב את עצמך את צריכה לצאת מהמחשבה ההישרדותית, הגלותית ולצאת למחשבה מובילה למקום שעושה טוב וגורם לי לאהוב את עצמי. לשים לב למחשבה שחלפה. כאשר יורד מצב הרוח, תשאלי 'מה נאמר בקופסא שלי? מה קורה בפטפטת שלי של המוח? מה אני מרגישה כרגע? איפה זה בגוף שלי?' לנהל איתו דו שיח שבסופו שימי סימן שאלה. 'אין בחור שווה שירצה אחת כמוני' סליחה? למה לומר דבר כזה? אם מישהו מבחוץ היה אומר לך את זה איך היית מגיבה? את היית אומרת דבר כזה לחברה טובה שלך?
מה שלא היית אומרת לחברה הטובה שלך אל תאמרי לעצמך. במקום זה הקפידי להכניס מחשבה טובה ומפרגנת, מה שהיית רוצה לשמוע תשמיעי לעצמך מבפנים. תעברי למחשבות מעצימות ומפרגנות.
ר' נחמן אומר שהמחשבות הן כמו סוס שפונה מן הדרך ועובר לדרך אחרת וכדי לעצור אותו, תופסים אותו בריסנו ומחזירים אותו בעל כרחו לדרך הישר. כך זה עם המחשבות. קחי אותן למקום שישרת אותך, שיקדם אותך לעבר החתונה.
פעולה שיוצרת שינויים במחשבות, מחקרית היא לתכנת מחדש את המוח. כלומר, תכנות מחדש של החיים.
דיבור – יצא לך להגיד "אני גרועה בפגישות" או "אני לא טובה ב.." או "אין לי .."? אם את רוצה לקדם ולהיות החברה של עצמך, להגיע באנרגיה טובה לפגישה, עלייך להפסיק עם הדיבור הזה. המוח מבצע את מה שאת אומרת, זה מה שתראי בשטח וחבל. תני לו הוראות הפעלה שיעשו לך טוב. את בטח שואלת את עצמך מה לעשות, יש דברים שאני באמת זקוקה בהם לשינוי. במקום להשתמש בלשון שלילית, פשוט תגידי "יש לי קושי…" או "יש לי אתגר..". "יש לי אתגר ב.. וזה הגיוני. זה יעבור". אפשר גם "אני לומדת להשתנות ומתקדמת בקצב שלי". כך, בדרך את לא מוחקת את היכולת שלך מלהצליח. באמצעות דיבור ומחשבה שלילית לעצמינו אנחנו משדרים לצד השני "לא כדאי לך, אני לא משהו" . פשוט תתחילי לדבר על עצמך יפה וההשקעה משתלמת.
המעשה – מה שאת אוהבת לעשות לאחרים תעשי לעצמך. את רוצה שיכבדו אותך? תכבדי את עצמך. פוגעים בך ואת לא אומרת כלום? האם זה מכבד אותך? לא נראה לי. אם את שואלת את עצמך מה הקשר בין זה שאני יכבד את הרצונות שלי לבין זה שאני לא יהיה במתח בפגישות? ושזה יתחתן איתי ירגיש שזו זכות? פשוט מאוד. המוח שלך מבין את המסר דרך ההתנהגות שלך. המוח מבין אני ראויה! אני רצויה! וזה משודר החוצה.
אלו הדוגמאות ל"סור מרע" ועכשיו נחזור ל"עשה טוב".
כשחברה שלא ראית הרבה זמן תבוא לבקר אותך ואת מתרגשת לקראת המפגש בינכן, מה תכיני לה לאכול? את תשאלי אותה איזה כוס בא לך זכוכית או חרסינה? חלב כזה או אחר? קפה כהה או בהיר? למה? כי את אוהבת אותה! תשומת לב לפרטים הקטנים האלה נותנת תחושה של אהבה. באותו עיקרון תעשי גם לעצמך ובאהבה גדולה. מה יעשה לי טוב? מה מתחשק לי לאכול? איך אני אוהבת את הקפה שלי? זה יגרום לך להרגיש שווה, המוח והלב יבינו את המסר ויהיו בהלימה אחת. וכשמפנימים את זה פנימה הריח הטוב הזה מופץ לכל עבר בלי מילים, רווח נקי לכולם.
בכל מקום שבו יש מעט קשיים, כנראה חסרה שם אהבה לעצמך או לאחרים. תבדקי את זה!
ראשית, הקרקע צריכה להיות כשירה לצמיחה ורק אח"כ נוכל לזרוע ולהצמיח את העץ והפירות שאותו אנחנו מייחלים לראות ולטעום בגינת חיינו.
עליזה נקי
פסיכותרפיסטית ומאמנת מרווקות לחתונה שמחה
0526181822
לקבלת המדריך לניטרול פחדים לחצי כאן
תגובה אחת
אהבתי ממש:)