יום שלישי

|

|

05/11/2024

לאישה החרדית

|

|

|

05/11/2024

|

יום שלישי

איך לעבור את החגים בלי בור כלכלי/ אסתר (חדש) לייטר

 

סדרת פוסטים בנושא זכויות במקום העבודה

 

אסתר (חדש) לייטר

כלכלנית, יועצת מס וחשבת שכר בכירה

 

תקופת החגים היא תקופה לא פשוטה מבחינה כלכלית. הרבה מאוד הוצאות בתוך זמן קצר: ביגוד, מזון, נסיעות, ארבעת המינים ועוד.

בנוסף לכך חגי תשרי מגיעים אחרי החופש הגדול שגם בו יש לא מעט הוצאות ומיד אחרי תחילת שנת הלימודים עם ההוצאות שלה.

ייתכן והשנה מרגיש לכן קשה במיוחד, אנחנו בתקופת מיתון והמחירים בכל קטגוריה עולים ועולים.

מאתגר אבל עם תכנון מראש אפשר לצלוח את התקופה בשלום.

הנה כמה טיפים איך לעבור את החגים בלי ליצור בור כלכלי שילווה אותנו בהמשך השנה:

  • חיסכון מראש

קל לומר, קשה לבצע אבל הכי נכון וכדאי.

אם לא חסכתם מראש לשנה הזו, אני ממליצה לכם לרשום בצד את כל ההוצאות המיוחדות שהוצאתם לחגים: רכישת ביגוד, כלים חדשים, הוצאות לסוכה וארבעת המינים, נסיעות ועוד.

אוכל זה קצת טריקי כי חלק מהאוכל היה נקנה במילא. אם אתם יודעים כמה אתם מוציאים על מזון בחודש רגיל תוכלו לרשום את ההפרש. בכל מקרה אם אתם עורכים את סעודות החג בבית אז יהיו לכם יותר הוצאות מבדר"כ.

את הסכום הכולל שתגיעו אליו, חלקו ב-12 חודשים. פתאום הסכום הגבוה שהגעתם אליו לא ייראה לכם גבוה כל כך. כל חודש שימו בצד את החלק היחסי, כך כשתגיעו לחודש אלול שנה הבאה כבר יהיה לכם בסיס ראשוני להוצאות החגים.

  • מניחה שלחלקכם הטיפ הראשון נראה קשה מידי. איך אפשר לחסוך כשבקושי סוגרים את החודש?

הטיפ הזה הוא עבורכם.

בדר"כ לכל אחד מאיתנו יש חודשים שאנחנו מקבלים תוספת בשכר: לדוגמא תוספת הבראה, מורות מקבלות לרוב אף סכום גדול יותר הכולל גם הבראה וגם ביגוד בחודש יולי, יש ענפים בהם מקובל לתת בונוס בסוף שנה או כל רבעון ועוד.

שבו עם עצמכם ותחשבו מתי יש לכם חודשים כאלו עם הכנסה גדולה יותר וכאשר החודש הזה מגיע מיד תעבירו את תוספת ההכנסה לחיסכון בצד עבור חודשים עמוסים יותר.

אם אין לכם חודש כזה, אולי אפשרי לכם לקחת שעות נוספות בעבודה בחודשים שקטים יותר ואת תוספת ההכנסה הזו לשמור בצד? חשבו עם עצמכם מתי במהלך השנה יש לכם אפשרות להוסיף הכנסה ולשמור אותה לתקופות לחוצות.

  • הרבה תכנון מקדים של ההוצאות. במידה ויש מכירה מוזלת של מוצרי מזון לקנות מראש כמות גדולה לכל תקופת החגים. יש מכירת בגדים מוזלת לבגדי ילדים או נעליים, לקנות בה. אם יש לכם אפשרות לקנות בסופי עונה לשנה הבאה זה מעולה. ניתן לחסוך כך לא מעט.

שימו לב שככל שמתקרבים יותר לחגים המחירים עולים בהרבה מאוד מוצרים, הן מוצרי מזון והן ביגוד והנעלה. גם הקנייה ברגע האחרון מלחיצה מאוד ומרוב לחץ ייתכן ונקנה יותר ממה שנצטרך.

  • הלוואות

נקודה כואבת.

מלכתחילה כמובן כמובן שכדאי להימנע ככל האפשר מלקיחת הלוואה להוצאות שוטפות. אבל אם הגעתם למצב שאין ברירה ואתם חייבים הלוואה לזמן קצר אני מדרגת לכם את סדר העדיפות בלקיחת הלוואות:

  1. במידה ואפשרי כמובן שעדיפות ראשונה היא לבקש הלוואה ללא ריבית מבני משפחה או מגמ"חים. גם במקרה כזה שימו לב לא להתפתות ל"נחזיר לכם כשירווח לנו". תקבעו סכום שאתם יכולים לעמוד בו והחזירו את ההלוואה כל חודש כך שלכל הפחות עד פסח ההלוואה תיגמר.
  2. אפשרות שניה היא לקחת הלוואה בנקאית. שימו לב לאחוזי ריבית!

נסו להתמקח עליהם ובמידת הצורך פנו לעוד גופים נותני אשראי לקבלת הצעה. גם פה קבעו תקופה קצרה להחזר ואל תתפתו ל- 36 חודשים וכדו'  זה יעלה לכם בהרבה מאוד תשלום ריבית.

בתקופה הזו הריביות במשק מאוד גבוהות והמשמעות של לקיחת הלוואה היא החזר הכולל עוד חלק מכובד של אחוזי הריבית.

  1. אפשרות גרועה מאוד היא הגדלת המסגרת הבנקאית בחשבון. אחוזי הריבית במסגרת לרוב גבוהים מאוד. עדיף לכם לקחת הלוואה בתנאי ריבית טובים יותר ולכסות את המסגרת.
  2. אפשרות גרועה עוד יותר היא לקיחת הלוואות ממקורות מפוקפקים. היזהרו והתרחקו מכך.

 

בברכת שנה טובה ושפע ברכת ד' לכל בית ישראל.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים