יום שני

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

09/09/2024

לאישה החרדית

|

ו׳ באלול ה׳תשפ״ד

|

|

09/09/2024

|

יום שני

אשכולית אדומה עם כל המעלות והתוספות

טעים 'חמוצמר' ואדום: לאשכולית אדומה מעלות רבות: היא טובה לראייה, ופועלת נגד קרישיות יתר, היא מסוגלת להעלות את רמת חסינות הגוף שלכם מפני זיהומים, אך בכל זאת אינה מתאימה לכל אחד ודורשת התייחסות מיוחדת.
shutterstock
shutterstock

תמונה: shutterstock

 

 

כולנו מכירים את הפרי הקטן והאדום המקסים הזה – אשכולית אדומה. היא מצויה בכמה גרסאות, כולל אשכולית אדומה טעימה, שהיא הגרסה המועדפת ביותר על רוב האנשים. אך מעבר לטעמה המתוק והטעים, אשכולית אדומה מציעה גם ערך תזונתי רב ומגוון רחב של יתרונות בריאותיים. במאמר זה נתאר את המעלות הבריאותיות של אשכולית אדומה, נדבר על הסיכונים הקשורים לאכילתה ונציין למי לא מומלץ לצרוך אותה. נספק גם הנחיות על זיהוי אשכולית אדומה טעימה ומתי היא גדלה.

נוכל להשיג מעלות בריאותיות חשובות מאד עם אכילת אשכולית אדומה:

  1. עשירה בוויטמין C – אשכולית אדומה מכילה כמות גבוהה של ויטמין C, שהוא נוגד חמצון חזק. הוויטמין C משפר את מערכת החיסון, מגן על התאים מפני נזקי החמצון ומשפר את ספיגת הברזל בגוף.
  2. מקור טוב של סיבים תזונתיים – אשכולית אדומה מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, שמשפרים את תפקוד המערכת העיכולית ומסייעים בהפחתת רמות הכולסטרול בדם.
  3. מקור טוב לברזל – אשכולית אדומה מכילה כמות גבוהה של ברזל, שהוא חשוב לייצור הדם ולתפקוד התאים האדומים בגוף. הצריכה של ברזל ממקור טבעי כמו אשכולית אדומה יכולה למנוע אנמיה ולהגביר את רמת האנרגיה.
  4. מקור טוב לנוגדי חמצון – אשכולית אדומה מכילה נוגדי חמצון טבעיים כמו פיטוכימיקלים ופוליפנולים, שמסייעים להגן על התאים מפני נזקי החמצון ומסייעים במניעת מחלות לב וסרטן.
  5. תורם לריאות העיניים – אשכולית אדומה מכילה כמות גבוהה של קרוטנואידים, שהם חומרים טבעיים שמגן על העיניים מפני נזקי השמש ומסייעים בשמירה על ראיה בריאה.

ובכל זאת באכילתה היא מהווה סיכון לחלק קטן מהאוכלוסיה. אז למי לא מומלץ לאכול אשכולית אדומה:

אשכולית אדומה היא מזון בריא ובטוח לצריכה עבור רוב האנשים. אך ישנם מקרים בהם מומלץ להימנע מאכילתה:

  1. אלרגיה או רגישות לאשכולית – במקרים של אלרגיה או רגישות לאשכולית, יש להימנע מאכילתה ולחפש מקורות תזונתיים אחרים.
  2. קמטות בכלי הדם – במקרים של קמטות בכלי הדם, כמו דימומים או נימולים, יש להימנע מאכילת אשכולית אדומה בשל תכונותיה הדלילות על הדם.
  3. תסמין המעי הרגיז – במקרים של תסמין המעי הרגיז או בעיות עיכול, יש להימנע מאכילת אשכולית אדומה בשל יכולתה לגרום לגזים ולתסמין המעי הרגיז.

איך מזהים אשכולית טעימה?

כדי לזהות אשכולית אדומה טעימה, יש להתעקש על רכישת אשכוליות אדומות בשלות ומוצקות. יש לבחון את הפרי בעדינות ולוודא שאין חתיכות או נזקים בקליפה. כמו כן, יש לבחון את הצבע של האשכולית – אשכולית אדומה טעימה צריכה להיות אדומה בהירה ובוהקת.

 

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים