1. מִשֶּׁנִּכְנַס אֲדָר מַרְבִּין בְּשִׂמְחָה, והוא נכנס היום. כן, גם בימים לא פשוטים, מאתגרים, אנחנו מציינים, היום ומחר יומיים של ראש חודש אדר ב'.
2. אחד הביטויים המזוהים עם חודש אדר מופיע במגילת אסתר: "וְנַהֲפוֹךְ הוּא". כמו שבמגילה הכול התהפך פתאום ברגע האחרון לטובה, כך בעוד תחומים בחיים אפשר להיות מופתעים: לראות את הרע מסתלק פתאום, את המציאות הקשה מתהפכת ואת החושך מתחלף ברגע באור גדול.
3. מקורו של השם אדר הוא בבלי, אבל יש מי שנהגו לקרוא את המילה גם כך: א'-דר, כלומר אלוקים דר (גר) בחודש הזה, הוא נמצא בו באופן מיוחד. הנוכחות שלו מורגשת, איתנו.
4. חכמינו מזכירים שאדר הוא חודש שמח גם כי הוא היה החודש האחרון שלנו בגלות, לפני יציאת מצרים שהתרחשה בחודש ניסן. כלומר, זהו החודש האחרון לפני פסח, לפני הגאולה.
5. גם היום, כמו בכל ראש חודש, מתפללים בבוקר תפילת מוסף ולא רק תפילת שחרית, אומרים את פרקי ההלל מתוך ספר התהלים, ומוסיפים בתפילה ובברכת המזון את המילים היפות של "יַעֲלֶה וְיָבֹא", שכדאי להתבונן בהן:
"יַעֲלֶה וְיָבֹא ויַגִּיעַ ויֵרָאֶה וְיֵרָצֶה ויִשָּׁמַע ויִפָּקֵד וְיִזָּכֵר זִכְרוֹנֵנוּ וְזִכְרוֹן אֲבוֹתֵינוּ, וזִכְרוֹן יְרוּשָׁלַיִם עִירָךְ, וְזִכְרוֹן מָשִׁיחַ בֶּן דָּוִד עַבְדָּךְ, וְזִכְרוֹן כָּל עַמְּךָ בֵּית יִשְׂרָאֵל לְפָנֶיךָ, לִפְלֵיטָה לְטוֹבָה, לְחֵן לְחֶסֶד וּלְרַחֲמִים לְחַיִּים וּלְשָׁלוֹם בְּיוֹם רֹאשׁ הַחֹדֶשׁ הַזֶה".
אמן. שבוע טוב וחודש טוב.