שלום! נעים להכיר.
אני שירה מנדרזיצקי. עוזרת למשפחות לגור בבית יפה, פרקטי ומזמין באמצעות עיצוב פנים יצירתי ומדוייק. ומעבירה סדנאות בסדר וארגון, לבית שכיף לחיות בו.
אני מאד אוחזת מהעובדה שהבית שלנו משקף את מצב הנפש שלנו.
את ההתמחות שלי בסדר וארגון הבית, למדתי על בשרי. במיוחד עם שילוב ניסיוני בעיצוב הבית. אחרי שעברתי שנים לא פשוטות של עומס פריטים בבית ואגירות בלתי נשלטות. עד שהכאב זעק מקרבי, והחלטתי לעשות שינוי. השינוי האדיר התממש בתהליך ארוך ואיטי. אבל ב"ה היום, הצלחתי להשתלט על כל התכולה שיש לי בבית. וחוץ מהעובדה שהוא יפה ומושקע, למרות היותנו גרים בדירה שכורה. הוא גם מסודר ומאורגן בצורה נעימה וכייפית. וגם כשיש בלאגן, הבלאגן כ"כ מזערי, צ'יק צ'אק והבית מסודר.
נתתי להקב"ה להוליך אותי והבנתי שיש לי שליחות, והיא לעזור לנשים ואימהות נוספות, להצליח במשימת החיים – שהיא: להיות נוכחת. להיות אמא שנמצאת עם הילדים. שהראש שלה פנוי להקשיב להם, לשבת איתם. להיות אישה קשובה לבעלה. ואיך זה קשור לסדר בבית את שואלת? ברגע שהבית שלנו בשליטה, ברגע שאנו יודעות היכן נמצא כל דבר. מה חסר, מה צריך לקנות, והבית שלנו מלא רק בפריטים הנחוצים עבורנו, באופן אוטומטי הראש שלנו יהיה פנוי לדברים החשובים באמת.
אני אוהבת לתת קרדיטים למי שמגיע, אז הדרך שלי נעשתה הרבה בזכות מארי קונדו היקרה. אישה יפנית שעומדת מאחורי שיטת קון מארי המפורסמת לסדר וארגון הבית. אחרי שקראתי את הספרים שלה ויישמתי בצמא כל מה שמייעצת שם, הבנתי מה השורש לבאלגן שיש לנו בבית. ואחרי ניסוי ותהייה רבים, דייקתי והוספתי כלים לשיטה מנצחת, בכדי שתתאים לאורך חיי הבית היהודי עם כל המשתמע מכך – בית ברוך ילדים, מצוקת זמן משוועת בקרב עקרות הבית, עומס בספרי הקודש, כלי מטבח רבים (בשרי, חלבי, פרווה, פסח…) ועוד.
אז נכון שפסח אוטוטו בפתח. אבל אני בכלל לא מתכוונת שתיישמי את כל השיטה שאני הולכת לספר לך עליה, לקראת פסח הקרב ובא. ממש לא. זו שיטה שלוקח זמן ליישם אותה. זהו תהליך ארוך, עמוק ומיוחד. תהליך בו לומדים לשחרר. להרפות. לומדים לפתח את שריר האמונה (כן, גם הוא נמצא שם). לומדים להיות קשובים לאני הפנימי העמוק שבתוכנו. לומדים להקיף את עצמינו בסביבה שמשמחת אותנו. ולהפטר ממה שלא משמח אותנו.
אז מאיפה מתחילים? אתחיל מזה שאוריד עלייך איזשהו מידע שאולי יגרום לך להיבהל. אבל ככל שתתעמקי ותחשבי על זה, תביני עד כמה הוא נכון.
בבית יהודי – ישראלי ממוצא, יש מעל ל50% פריטים בבית מיותרים!!
כן, כן! רוב תכולת הבית שלך אינו בא בשימוש לפחות בשנתיים אחרונות.
עכשיו אני מחדדת – לא כל פריט שלא היה בשימוש מעל שנתיים מחייב שהוא מיותר בחיינו. אני אמא לילדים ב"ה, ואני מודעת לכך שיש פריטים שהם בשימוש לעיתים רחוקות יותר, כמו מוצרי תינוקות/הריון/לידה, כלים השייכים לחגים/לעונה, וכו'.
ויש את הפריטים שאומנם לא באים בשימוש תקופה ארוכה, אך הם נחוצים לנו מבחינה ריגשית.
אתן דוגמא לכך בשביל שתביני – אם את אמא שחיתנה את ילדיה, מניחה שיש בארון את הבגד שלבשת בחתונה. הבגד יקר ערך ויקר לליבך. את אוהבת אותו והוא מזכיר לך רגעים משמחים.
אז נכון שלא השתמשת ואולי גם לא תשתמשי בבגד הנ"ל עוד זמן רב. אבל כל פעם שאת פותחת את הארון ואת רואה אותו, זה עושה לך טוב על הלב. וחוץ מזה, יש מצב שהוא ישמש אותך לחתונת נכד/ים בעז"ה. או אולי לביאת המשיח בעז"ה.
אז איך תדעי מה להשאיר בבית ומה להוציא?
יש כמה כללי ברזל, שאם תלכי על פיהם, תצליחי לבצע את השינוי המיוחל ותהיי מאושרת ומלאת סיפוק.
בכתבה הבאה אתן לך כלים שיעזרו לך להבדיל בין המיותר, לבין הנחוץ ריגשית. וכן, כיצד נצליח להשתלט על כל תכולת הבית שלנו עד הפריט האחרון.
הנושא הנ"ל קרוב לליבך? את מייחלת לשינוי אמיתי ונואשת בעניין? אוהבת יופי ואסתטיקה ובתים מעוצבים? מזמינה אותך לעקוב אחרי ברשתות החברתיות ולהכיר אותי קצת יותר מקרוב.
שירה
2 תגובות
ממש מעניין ומחכים
מחכה כבר להמשך
תודה יקרה!