שבת

|

|

07/12/2024

לאישה החרדית

|

|

|

07/12/2024

|

שבת

מרגישה שהבית לא מוכן לפסח? זה מה שעושים ברגע האחרון | חני רחמין

ללא ספק זהו השבוע האחרון והמלחיץ ביותר לכל אלו שמרגישות שהן במרוץ נגד הזמן | כדי להתנהל בחוכמה בימים הקרובים, ולא להגיע אל ליל הסדר מרוטת כוחות וסחוטה מעייפות, יש כמה נקודות שכדאי לתת עליהן את הדעת ולהתכונן אליהם
| קרדיט: shutterstock

בין שמדובר בהרגלי דחיינות טיפוסית, חוסר התארגנות עם הזמן, מצב שלא אפשר התארגנות מוקדמת במובן הטכני, אוסף בלת"מים שהצטברו או אפילו שילוב מלחיץ של כמה מן הנסיבות הללו,

ללא ספק זהו השבוע האחרון והמלחיץ ביותר לכל אלו שמרגישות שהן במרוץ נגד הזמן. אוטוטו הן הולכת להתנגש חזיתית עם הדד-ליין.

כדי להתנהל בחוכמה בימים הקרובים, ולא להגיע אל ליל הסדר מרוטת כוחות וסחוטה מעייפות, יש כמה נקודות שכדאי לתת עליהן את הדעת ולהתכונן אליהם:

  1. תיאום ציפיות: מה את מצפה להספיק בכל אחד מן הימים הקרובים? בבקשה, אל תגידי שאת מתכננת להספיק את כל מה שנשאר. היי ספציפית! קחי דף ועט וערכי רשימה של כל הדברים שנותרו לך לבצע. אל תשכחי להכניס אל רשימה זו את משימות השוטף של היומיום. למרות שזה "מתכונת חירום" של ערב פסח, הבית הזה צריך להתנהל, ויש כאן אנשים הזקוקים לאוכל ובגדים, ילדים הצריכים תעסוקה ואנשי סיוע שצריכים מטרות קונקרטיות.
  2. תיעדוף: עם כל הכבוד לרשימה, יש סיכוי טוב למדי שלא תוכלי לבצע את כולה. על מה את יכולה לוותר? על מה אסור לך לוותר? סווגי את הרשימה ל2 חלקים עיקריים- החובה שאי אפשר לוותר עליה, הרשות שממש ישמח אותך אם תספיקי לבצע. שימי לב שאת מכניסה לרשימת החובה אך ורק את משימות שהן חובה ממש. ניקוי תריסים או מיון בגדים הם לא משימת חובה! אל תתבלבלי ותכניסי את כל הדברים שבא לך להספיק לרשימת החובה, ואת עצמך, שעות המנוחה שלך, הליכה לשיעור ספורט וכדומה תכניסי לרשימת הרשות. לא לזה הכוונה. היי כנה לגבי המשימות עצמן! למדי להפריד. ובעיקר למדי לבחור ולוותר על המשימות הפחות נחוצות. האם עוד כמה כלים נקיים נטולי אבק שווים את ההגעה ללא כוחות לליל הסדר?!
  3. להתחיל מהסוף: כאשר ניגשים לתכנון שבועי, חשוב להתחיל מהסוף אל עבר ההתחלה. איך היית רוצה שיראה השבוע הבא? בדקי מתי בדיוק יוצא ערב ליל הסדר, סוף זמן אכילת חמץ, ומה זה אומר מבחינתך. תתחילי לתכנן את איך את רוצה שהוא יראה. אילו משימות היית משאירה לאורך היום זה? לאחר מכן, נסי להבין מה צריך לקרות יום קודם? זכרי שזה ערב בדיקת חמץ! האם זה דורש ממך התארגנות מסויימת? מהי? הכניסי אותה לרשימה, וכך עברי לאחור יום אחר יום.

מתי את עורכת את קניות המזון לחג? היכן תניחי את המוצרים? יש לך מקום אחסון מיועד ונקי? בכל יום שאת מתכננת, רשמי קודם את משימות החובה וסמני אותם בצבע אחד ואת משימות הרשות השאירי לסוף וסמני אותם בצבע אחר.

טיפ חשוב: לא דוחים משימות. מה שלא הספקת, את לא מעבירה ליום אחר. לכן חשוב להפריד בין החובה לרשות, ולהתחיל כמובן עם החובה. נסי להכניס לימים הקרובים כמה שיותר משימות חובה והשאירי לימים האחרונים את המינימום החובה האפשרי. במידה ויהיה ברשותך עוד זמן וכוח לאחר שסיימת את כל רשימת החובה, השלימי את משימות הרשות שטרם הספקת.

  1. בדקי את לו"ז: חשוב לציין ליד כל משימה את הזמן המשוער שהיא תיקח כדי לייצר סדר יום. היי כנה וריאלית עד כמה שניתן. אל תשכחי להכניס ללו"ז את זמני שליחת הילדים לקייטנות, איסופם ואת שעות הנחיתה הבייתה המוקדמות של שאר בני הבית. תהיי צריכה לחשב את השפעתם עליך ועל ההתנהלות. מתי את יכולה להכניס זמן להכנת ארוחת צהריים? ביום גדוש במיוחד אולי יהיה חכם יותר להזמין אוכל מוכן או להשתמש במזון מתועש וקופסאות שימורים. בדקי האם כל המשימות שתכננת אכן נכנסות אל תוך 24 שעות היממה. אל תשכחי שגם לישון, לאכול, ולאפשר לעצמך לנוח לאחר מאמץ הן משימות שלוקחות זמן! תני להם ביטוי בלו"ז, ותמיד תתני זמן פנוי נוסף בין המשימות לשיבושים ולאירועים בלתי צפויים כדי שתוכלי לתמרן בקלות כאשר תפגשי בהם.
  2. תכנני הפרעות: אם יש לך תינוק, הכניסי ללו"ז את זמני הטיפול בו. גם ילדים קטנים זקוקים לתעסוקה ושמירה כשהם בבית. האם את לוקחת זאת בתכנון?! מה עוד צפוי להפריע לך? שיחות טלפון? ביקורים? כאבי גב? ורידים?

ביום שבו יחול שריפת חמץ, אם את מהאימהות השולחות את ילדיהן לשרוף את החמץ כדי שלא יסתובבו לך בין הרגליים בזמן הבישולים, קחי בחשבון שהם נוטים לחזור עם בגדים נוטפי עשן ופיח. דאגי שמכונת הכביסה שלך תהיה ערוכה לקלוט אותם בשובם לכביסה מהירה! מה את עושה באמצע בישולים אם את מגלה חוסר במוצרים? זוכרת שחול המועד חל בשבוע שלאחר מכן? הכנסת זמן לגיהוץ הרי החולצות? עברי שוב על הלוח זמנים. בדקי שאכן הכל נכנס ליום אחד בצורה שפויה ואל תשכחי את מרווחי זמן!

  1. תכנון כוח: אחד מהטעויות השכיחות שאנו מבצעות כאשר אנו מתכננות לוח זמנים עמוס, הוא התמקדות בתכנון הזמן. ולמה זו טעות כל כך נפוצה?! כי אפשר להכניס הרבה דברים בתוך 24 שעות. אך האם את בוחנת אם יש ברשותך גם את הכוח לבצע את כל המשימות הללו?! אם קבעת לעצמך שאת הולכת לערוך קניות לחג באחד הבקרים, ולאחר מכן תבצעי עוד כמה משימות ניקיון בבית, האם זה תכנון נכון? אולי אפשר להכניס אותן זה אחר זה מבחינת הזמן אך כמה כוח יישאר לך לאחר עמידה מתישה בתור בחנות וסחיבת משקל כבד הבייתה? ניקוי יסודי של מקרר, מקפיא ותנור לוקחים כוחות, דורשים התכופפויות והם מאמץ רב לגוף. האם את ערוכה לזה כיאות?! קחי בחשבון שלאחר משימה כזו, כדאי להכניס משימה קלה יחסית אם בכלל!
  2. תכנון אנרגיה: הסעיף אולי החשוב ביותר ברשימה זו. מעבר לשאלה איך את שומרת על כוחותייך, איך את שומרת על אנרגיה גבוה לאורך השבוע?! ערכי רשימה נוספת של הדברים שמטעינים אותך בכוח בזמני חולשה, כי הם עוד תפגשי בהם במהלך השבוע! בין אם זה כוס קפה או ממתק פינוק, שיחה עם חברה, מקלחת או קריאה חפוזה בספר טוב. הנך לפני שבוע שהולך להוציא ממך הרבה כוח, דאגי להטעין את עצמך בכוחות רבים על בסיס יומי! הכניסי ללו"ז זמני הטענה במיוחד לפני ואחרי משימות הדורשות ממך מאמץ רב. זכרי להקפיד על שעות שינה, נטילת ויטמינים ועל תזונה איכותית דווקא בשבוע זה! הם חלק בלתי נפרד מהדלק שלך.

 

בהצלחה רבה!

חני רחמין – קאוצ'ינג לאימהות ונערות

052-6183831

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים