אחרי שהבנו כיצד עלינו לצמצם את כמויות הפריטים המיותרים בחיינו מכ"כ הרבה בחינות (ואם עדיין לא קראת, רוצי לקרוא ותחזרי לכאן 😉
ואחרי שהבנו שלכל דבר צריך להיות מקום.
איך נצליח ליצור סדר אחת ולתמיד בביתנו? איך יהיה מקום לכל פריט ופריט בבית, בפרט בימינו ובארצנו הקטנטונת, שרובינו מתגוררים בבתים לא גדולים, שלא מאפשרים מקומות אחסון ללא הגבלה.
אז השלב הבא והקריטי הוא – איך נתכנן נכון את הריהוט בבית, וכיצד נתאים את הריהוט הן מבחינת גודל, כמות, מיקום וסגנון עיצובי? כיצד נדע לנצל את החללים בבית באופן מקסימלי יחד עם שימת דגש על נוחות ופרקטיקה?
- נתחיל בכך שעלינו להתאים את גודל הרהיטים לחלל בו הם נמצאים.
לא מעט פעמים נתקלתי בתופעה של חוסר פרופורציות בין רהיט לגודל החלל, כמו: ספה ענקית בסלון פיצפון, שממש 'חונקת' את המרחב בסלון. אין מקום לזוז כמעט, העיקר שיש ספה רחבה ומפנקת? שבעצם כבר לא כ"כ מפנקת כי היא חונקת… או מיטה רחבה מאד בחדר ילדים קטן יחסית, המיטה 'סוגרת' את כל החדר. אין אפשרות כמעט לזוז, העיקר שיהיה מיטה רחבה שהילד ישן בה? לא בטוח שהילד ישן טוב יותר מאשר במיטה פחות רחבה, אבל בחדר מאוורר ונעים יותר. וכן הלאה.
במידה ואתם הולכים לרכוש רהיט חדש, ממליצה לבדוק עם מטר את החלל ולתכנן את מיקומו. לקחת מידות מדויקות של רוחב, עמוק, אורך, גובה ומה שצריך, ובזמן הקניה להיצמד למידות הללו. רק כך תתחדשו ותהנו באמת מהרהיט החדש 🙂
- לפעמים כמות הרהיטים לא מתאימה לחלל. גם עומס של רהיטים עלולה ליצור מחנק וכאוס בבית שלנו. עלינו להתאים את כמות הרהיטים לגודל החלל. אם אין מקום, להוציא! אין עניין 'להיחנק' עם כמויות של רהיטים. יש עניין לחיות בכיף. ואם לא כיף, אז להוציא את מה שלא משמח/מיותר/אין לו מקום וכן הלאה.
- ונעבור להעמדת הריהוט בחלל.
עלינו להבין שגם העמדת הריהוט קריטית עבור הרגשת המרחב שאנו רוצים להרגיש.
אם משהו לא נעים לכם בחלל, ואין 'זרימה' טובה, ממליצה לכם לנסות להזיז את הריהוט. לנסות להעמיד אותו בצורה שונה. כמובן שאני בתור מעצבת פנים, חוסכת ללקוחות שלי את כאב הראש הזה של ניסוי ותהייה ומתכננת את ההעמדה בצורה מדויקת ונכונה. אבל במידה ואתם לא צריכים שירות של מעצבת פנים, פשוט תנסו לשנות מיקומים ואולי תגיעו להעמדה יותר מוצלחת ומרחיבה לב.
- הנקודה הרביעית החשובה, היא סוג הריהוט. יש לא מעט רהיטים שלא באמת משרתים אותנו. כמו לדוגמא: מזנון/שידה עם מגירות בסלון, והמגירות קטנטנות. בקושי יש מקום לאחסן בהם. אם יש לכם מקום בבית לכל הפריטים, אז בסדר גמור. אבל אם חסר מקום, השידה הזו לא משרתת אתכם. עדיף להחליף אותה לשידה עם מגירות גדולות יותר, או לחילופין לארון גבוה, שגם הגובה ינוצל. כמובן שזה מאד שונה בין בית לבית, בהתאם לצרכים ולרצונות של בני הבית. וזה מאד תלוי אם אכן ארון גבוה מתאים לאותו מקום. המטרה שלי היא, שתתחילו לשים לב לכל דבר שקורה בבית שלכם, ותבינו מה ניתן לעשות בכדי שיהיה לכם יותר טוב ויותר כיף בבית.
- והדבר האחרון ולא פחות חשוב מכל מה שדיברנו – הסגנון העיצובי של הריהוט.
לפעמים הריהוט בגודל נכון, והמיקום מעולה, והתכולה שלהם ממש בסדר. אבל עדיין החלל מרגיש עמוס ולא נעים. יתכן וזה קורה בגלל סגנונות עיצוביים שונים של רהיטים באותו חלל. וכתוצאה מכך נוצר לנו בלאגן בעין. למשל: רהיטים בחומרים/צבעים שונים שיוצרים לנו בלאגן בעין. או אחד מודרני, השני וינטז', השלישי בכלל כפרי. וכו'
הדבר הזה גורם גם כן לבלאגן בעין. חשוב ללכת על רהיטים באותו סגנון עיצובי, או בשני סגנונות אך אלו שמשתלבים יחד. ללכת על פלטת צבעים שנעימה לכם בעין ומסתדרת יחד. על חומרים קשורים, נניח ויש כמה רהיטים העשויים מעץ, ההמלצה היא, שיהיו עשויים מאותו סוג עץ. ולא אחד אלון, והשני אגוז וכן הלאה.
אז מקווה שתחוללו שינוי טוב בבית שלכם, כי הוא חלק חשוב וקריטי בחייכם 🙂
באהבה,
שירה מנדרזיצקי
2 תגובות
ממקד ומתמקד בדברים הקטנים שהופכים לגידולים.
מרתק