טורט גבינה / רות ברכה

שיתוף ב email
שיתוף ב print

 

שמחה לשתף אתכן באחד המתכונים המוצלחים והקלים של עוגות גבינה.
העוגה הזו כבר הספיקה לכבוש הרבה מטבחים ולענוד שלל תארים וכתרים.
"סלב עוגות הגבינה" "הגבינה הנדירה". אבל, אני מגדירה אותה " ילדה טובה"?
הכי לא מפונקת שיש. לא זקוקה לאמבטיות חמות כדי לפנק אותנו במראה יפה ובמרקם טוב.
בקיצור בלי הרבה התעסקות,
פשוט להכין ולהתפנק

מידות הכוס לפי ח"פ קר
תבנית תנור 30/35

החומרים:
8 ביצים
כוס וחצי סוכר
כוס מים
2 ס.וניל
קצת מיץ לימון
2 כפות יין לבן
3 כפות שמן
1 א. אפיה
2 כוסות קמח

לקרם:

750 / 850 גר' גבינה
גביע לבן/ גילה
3 ס. וניל
חצי כוס סוכר חום
חצי כוס פודינג
2 ביצים

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180*

אל קערת מיקסר יבשה ונקיה- מכניסה את החלבונים, מקציפה.. ומוסיפה את הסוכר בהדרגה.
כשהקצף טוב מוסיפה לפי הסדר ותוך כדי פעולת המיקסר:
8 חלמונים, כוס מים, 2 סוכר וניל, טיפה מיץ לימון, 2 כפות יין לבן יבש(לא חובה- מעשיר)
3 כפות שמן, 1 א. אפיה,
2 כוסות קמח

את הבלילה שיוצאת מחלקים ל- 3
חלק 1 שופכים על התבנית ומשטחים למשטח אחיד. אופים כ8 דק +-

חלק 2 שומרים בצד

חלק 3 משאירים בקערת המיקסר
ומוסיפים אליו:
750/ 850 גר' גבינה
גביע לבן (200מ"ל)
3 ס. וניל
חצי כוס סוכר
חצי כוס פודינג וניל
2 ביצים

את הבלילה שהתקבלה משטחים על הבסיס האפוי בחלקו
וישר שופכים מעל את הבלילה ששמנו בצד- חלק 2 שנשמר בצד
משטחים בעזרת מרית/ספטולה טובה על פני כל העוגה
ואופים כ-15 דקות בחום של ה180*
לאחר מכן מורידים את החום ל150 * וממשיכים אפיה של עוד 30/40 דק'
מכבים תנור
ונותנים לעוגה להצטנן.

*שמנת מתוקה – לאחר שהעוגה הצטננה
מקציפים 250 מ"ל קצפת מרוכזת, 125 מ"ל חלב, 50 גר' א. סוכר, 50 גר' פודינג וניל
(אם משתמשת בשמנת מהחנות- מיכל שמנת 2 כפות סוכר ו2 כפות פודינג)

לקרם הקצפת –
מקציפים בקערה את הקצפת והסוכר. כשהקרם מתחיל להיות במרקם יוגורט מוסיפים את הפודינג לקבלת קרם יציב.
ומורחים על פני העוגה ומשטחים עי ספטולה או מרית למראנ חלק וישר.
ניתן לקשט כיד הדמיון-גאנשים שוקולדים קצפות..

חשוב לציין שהעוגה מגיעה ב2 ווריאציות טובות
שמנת חמוצה ושמנת מתוקה
למעונינות בשמנת חמוצה
ב5 דק' האחרונות שופכים את הבלילה שהכנו קודם משמנת חמוצה וסוכרים. מכניסים לתנור ל5 דק'. מכבים תנור ומשאירים את העוגה להצטנן סגורה בתנור.
למעוניינות בשמנת מתוקה- רק לאחר שהעוגה הצטננה לגמרי מורחים את הקצפת ומקשטים.

העוגה נשמרת מעולה בהקפאה!!

ניתן להקפיא את העוגה הקפאה קצרה לחתוך למס פסים ולתת לכל פס את הטעם והמראה הייחודי שלו.
לדוג' גאנש ריבת חלב/ שוקולד/ תות וכו'

חשוב לציין
מי שאופה בתבנית אלומיניום
יש להקפיד להניח את התבנית על תבנית תנור ולא להסתפק רק ברשת התנור.
וכן זמן האפיה ארוך יותר

העוגה בצורות הגשה  שונות:

 



 

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.