אם עד עכשיו תהיתם איך להתמודד עם המינוס בחשבון, פתאום ברגע אחד אתם לא יודעים איך לנצל את הסכום שהגיע אליכם מהביטוח הלאומי. אז מה עושים כעת? מה הכי חשוב? איך תנצלו את הקצבה בתבונה? גב' ט. ליבוביץ וצוות מומחיות אפשרי- מימוש זכויות רפואיות לילדים מהמגזר החרדי עם טיפים שווים במיוחד…
ביום בהיר את מגלה שחשבון הבנק שלך התנפח בצורה חשודה. לא לכיוון המינוס, כמו שאת רגילה. משהו מוזר מתחולל שם, ואת משפשפת עיניים בתימהון. מי הנדיב שידע את הכתובת שלכם? ואיך בכלל מצליחים לקרוא מספר כזה ארוך? מאוחר יותר התברר לך שהסכום הגיע לאחר תהליך ארוך בביטוח הלאומי, אליו פנית לצורך קבלת קצבת נכות לשני ילדיך. כעת, הנציגה מבהירה לך שמדובר בסכום רטרואקטיבי על 13.5 חודשים, בסך 149,458.5 ש"ח ששולם על ידי המוסד לביטוח הלאומי, שמהיום יעניק לכם קצבה קבועה בסך 11,071 על בסיס חודשי. על ילד אחד את זכאית ל 100% נכות ועל השני 188% !
מה עושים עם הכסף? את שואלת עת עצמך בהתרגשות ומתחילה לחשוב איזה חלום להגשים מרשימת המשאלות שהיתה תמיד רק מתארכת ולא זוכה להגיע לידי מימוש.
בדיוק בשביל זה פנינו לגב' ט. ליבוביץ, מנכ"לית אפשרי, החברה המובילה למימוש זכויות לילדים ממשפחות חרדיות. היא ציידה אותנו במספר טיפים חשובים, שממטרתם לעשות לכם סדר בתוך תחושות הבלבול וההתרגשות אותם אתם חווים.
"אני פוגשת את המשפחות הללו בנקודה הזו, כשהן נרגשות ומאושרות, אך לא מצליחות לתכנן את צעדיהן קדימה. אנו ממשיכים ללוות אותן גם בהמשך ומעניקים להם ייעוץ והכוונה גם להמשך הדרך. לצערי הרב ילדים עם התפתחות שונה הם ניסיון קשה. ואנו מודעים לכך ששום כסף שבעולם לא יוכל להוות פיצוי לכאב. אבל אם כבר קיבלתם את הסכום, בואו לדעת איך להשתמש בו כראוי".
"הסכום שהועבר לכם ניתן מהמדינה על פי המגיע לכם בחוק, ואין עליו לא מיסים ולא החזרים. הוא שייך נטו למשפחתכם. הביטוח הלאומי משלם את הקצבה בגלל הטרחה המרובה שמאפיינת את הטיפול בילדים הללו. הכסף לא נועד רק עבור הטיפול בהם אלא מהווה מענק תמיכה למשפחה המתמודדת".
מטרת הכסף להקטין את העול הכלכלי, להיפטר מחובות מעיקים, אם ישנם, ולהעניק לילדים כמה שיותר. "וזו גם ההזדמנות לחשב מסלול מחדש. ישנן אימהות שהחליטו להוריד שעות עבודה כדי שסוף סוף יוכלו להקדיש זמן רב יותר לילדים, או להוסיף משחקים מיוחדים, טיפולים רגשיים או הדרכת הורים".
אם חשבתם שסוף סוף תוכלו לפנות לטיפולים פרטיים, היא מחדשת לכם נתון מפתיע: "לא תמיד טיפולים פרטיים יותר טובים! ישנן קופות חולים שהטיפולים שהן מציעות הן ברמה גבוהה מאד וכדאי קודם כל לנסות לקבל אותם דרכם
ואם שאלתם את עצמכם מה עם חיסכון לעתיד, בצוות אפשרי ממליצים לכם להקדיש חלק מהכסף גם למטרה זו. "אמנם ילדים המוכרים בביטוח הלאומי ימשיכו בדרך כלל לקבל תמיכה גם בעתיד, אך מצד שני ישנם צרכים ותהליכים שיקומיים שלא מקבלים עליהם מימון".
"מעבר לכל זה, אני ממליצה לכם לפנק את עצמכם." היא מסיימת וחושפת חלקים מתוך ההתמודדות הפרטית שלה: "אני בעצמי אימא לילדים מיוחדים. אני אוהבת אותם אהבת נפש אך לא יכולה להתכחש לעובדה שהטיפול בהם שואב כוחות ומשאבים רבים מכל בני המשפחה. עיקר הנטל, נופל לרוב על האם ועל האב והוא כבד מנשוא. לכן חשוב להקדיש חלק מהכסף בשבילכם, ההורים. לחידוש הכוחות, לחיזוק והעצמה!
"אני מציעה לכם לפנות מעט זמן ולחשוב יחד למה הבית שלכם זקוק כרגע באופן מידי: שיפוץ הכרחי שדחיתם? רהיט יקר שחסר? ואולי טיול מיוחד לכל המשפחה? זו ההזדמנות שלכם להוכיח לכל בני הבית שהילד המוגבל שלכם לא רק לוקח, אלא גם נותן…"