תבנית מלבנית בינונית או עגולה קפיצית 24
לבסיס:
5 ביצים מופרדות
5 כפות סוכר
קורט מלח
5 כפות שמן
5 כפות מים
1 אינסטנט פודינג בטעם שוקולד מריר בלגי
1 כפית תמצית וניל
1 אבקת אפיה
3 כפות קמח
אופן ההכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר ומלח עד לקבלת קצף יציב. להנמיך מהירות ולהוסיף יתר החומרים בזה אחר זה.
לקפל עוד מעט עם מרית להשלמת הערבוב. לשטח בתבנית ע"ג נייר אפיה
לאפות 25 דק בחום 180 לקרר.
4 כפות ריבת חלב למרוח ע"ג העוגה או לחילופין לזלף תלוליות קטנות בעזרת שקית זילוף.
שכבת שמנת:
500 מל שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1/2 כוס חלב
אופן ההכנה:
להקציף שמנת וסוכר כשמסמיך מעט מנמיכים מהירות ההקצפה ומוסיפים פודינג וחלב ממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב. להימנע מהקצפת יתר
למרוח את הקצפת ע"ג העוגה. להקפיא לחצי שעה.
לשכבת הגנאש:
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
לקצוץ השוקולד בכלי צר וארוך.
לחמם השמנת במיקרו עד לסף רתיחה.
לשפוך את השמנת מעל השוקולד. להמתין מס' דקות ולטחון בבלנדר מוט.
לשפוך ע"ג העוגה.
לקרר כשעתיים.
מומלץ להכין את העוגה יום מראש.
לשמור במקרר עד להגשה.
בהצלחה
6 תגובות
מה הכוונה תבנית בינונית? A4?
אשמח לדעת
וכן איך מערבבים את הגנאש אם אין לי בלנדר חלבי?
אני הכנתי בתבנית מעט יותר צרה מהרגיל.
ולגבי הגנאש ממש לא חייב בלנדר עשיתי פעם עם ופעם בלי ויצא אותו דבר בדיוק!!!
עוגה ממש מעולה ומפנקת!!
מכינה כבר פעם שניה!!
התענגנו עליה!!
הולכת להכין…
אפשר לשמור בהקפאה?
היי נעמי
ניסית לישמור באהקפאה ?
מעניין אותי
איזו עוגה מדהימה!!!
הכנתי אותה לאחותי בבידוד והיא אחת העוגות………..
תודה רבה!!!