מצרכים:
- 6 פרוסות דג שאוהבים: סלמון, נסיכה, מושט / אחר
- 5 תפוחי אדמה
- חצי כוס שמן זית
- 1 גמבה אדומה
- 4-5 שיני שום
- מעט יין לבן
- תבלינים: פפריקה אדומה, כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, תבלין גריל דג, תבלין כוסברה טחונה.
אופן ההכנה:
- קולפים את תפו"א ומבשלים במים למשך כעשרים דקות על אש גבוהה – עד להתרככות חלקית.
- מוציאים מהסיר ופורסים לפרוסות דקות ומסדרים בצורת מניפה בתבנית
- מתבלים ומזלפים שמן זית בנדיבות.
- מניחים בצדדים ומעל מקלות גמבה אדומה/כתומה ושבבי שום.
- מסדרים את הדגים מעל תפו"א ומתבלים בעדינות רבה, מזלפים גם עליהם שמן זית. מערים מעט יין לבן מעל הדגים.
- מכניסים לתנור חם ואופים בחום של 220 מעלות למשך כ -20-25 דקות עד לקבלת מרקם קראנצ'י בקצוות של תפוחי האדמה והזהבה יפה של הדגים.
בתיאבון!
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן