יום שישי
|
09/10/2026

לאישה החרדית

|

|

|

09/10/2026

|

יום שישי

הילדים עם דרישות בלתי פוסקות? כך תמצאו איזון ושפיות בחופש הגדול

"כשיש בבית איזון הילדים מרוויחים לא פחות מההורים. הם לומדים התחשבות, דחיית סיפוקים, ויסות רגשי ובעיקר חווים בית שיש בו עוגן יציב שאפשר להישען עליו...."
| קרדיט: shutterstock

 

לא מעט הורים מרגישים שבחופש הם צריכים להיות הכול:

🎡 מפעילים.
🍝 מבשלים.
🚗 מסיעים.
🧹 מסדרים.
🩹 פותרים מריבות.
😊 ודואגים שכולם יהיו מרוצים.

ואז, בלי לשים לב, הבית מתחיל להסתובב סביב מצב הרוח של הילדים.

אבל דווקא כאן מסתתר אחד העקרונות החשובים: ילדים לא זקוקים לבית שמסתובב סביבם. הם זקוקים לבית שיש לו מרכז יציב.

כאשר כל החלטה מתקבלת מתוך ניסיון למנוע תסכול, שעמום או כעס של הילדים, המבוגרים נשחקים, והילדים דווקא מרגישים פחות ביטחון.

הפסיכולוגיה מלמדת שתחושת ביטחון נוצרת כאשר יש איזון בין גמישות לבין גבולות. הילדים צריכים לחוות שהצרכים שלהם חשובים, אבל גם להבין שיש בבית עוד אנשים, עוד צרכים ועוד ערכים.

🧠 כמה כלים מעשיים:

✅ לפני שאתם עונים לבקשה של ילד, שאלו את עצמכם: "אני אומר כן כי זה נכון לנו, או כי אני חושש מהתגובה שלו?"

✅ השאירו בכל יום גם זמן שהוא "זמן שלכם כהורים". לא מתוך אנוכיות, אלא מתוך אחריות. הורה שמטעין את עצמו מסוגל להעניק הרבה יותר.

✅ אל תרגישו צורך למלא כל רגע. שעמום במינון נכון הוא קרקע מצוינת ליצירתיות, למשחק חופשי ולפיתוח עצמאות.

✅ כשילד מתאכזב – אל תמהרו להציל. הכילו את הרגש: "אני מבין שאתה מאוכזב. זה באמת לא נעים". אבל לא כל אכזבה מחייבת שינוי של המציאות.

💡זכרו:
המטרה שלנו אינה לגדל ילדים שתמיד מרוצים. המטרה היא לגדל ילדים שיודעים להתמודד גם כשהמציאות לא מסתדרת בדיוק כפי שרצו.

כשיש בבית איזון הילדים מרוויחים לא פחות מההורים.
הם לומדים התחשבות, דחיית סיפוקים, ויסות רגשי ובעיקר חווים בית שיש בו עוגן יציב שאפשר להישען עליו.

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

תגובה אחת

  1. עצלי זה שונה בעליל , הילדים מרגישים עכשו ליסחוט(בציניות) לבקש כסף כמה שיותר וגם עושים דווקע ועורף , מאז שאבא שלהם ניפטר ז"ל _בהתחלה לא דיברו לא שאלו שאלות, כול השנים שומרים כאב בנפש אפילו ששניים בפנימיה והם גבר בוגרים לפניי גיוס עדין הכאב בנפש ישנה וכמובן ההורה כול הזמן אשם לא חשוב מה, לא חושבת שמגיע לי יחס כזה נורה /שלא לומר שאני רואה כך מהם שאני מבישה אותם / על אוכל אני כבר לא רוצה לדבר וזה תמצית רק!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים

[the_ad_group id="5684"]