מאת: חני שפיגלמן
לפני שמתחילים בדקי אם יש לך:
תבנית קפיצית קוטר 24 שמים מסביב שקף ליצירת מראה אחיד.
חומרים:
בסיס העוגה
200 גרם עוגיות במילוי וניל
100 גרם חמאה מומסת
2 כפות מידה של קפה נמס ice עלית
שכבת הגבינה
500 מ״ל (2 מכלים)שמנת מתוקה
80 גרם (1 חבילה) פודינג וניל
175 גרם (1/4 1 כוסות) סוכר לבן
120 מ״ל (1/2 כוס) חלב
500 גרם (2 קופסאות) גבינה לבנה 9%
225 גרם (1 קופסא) גבינת שמנת 30%
200 מ״ל (1 גביע) שמנת חמוצה
כדורי טראפלס קפה
300 גרם עוגיות במילוי וניל
250 מ״ל (1 מכל) שמנת מתוקה
250 גרם (2.5 חבילות) שוקולד מריר
1 כף חלב
4 כפות מידה של קפה ice נמס עלית
ציפוי גנאש שוקולד לבן וקפה
200 מ״ל (3/4 כוס + 2 כפות) שמנת מתוקה 38%
330 גרם (1/3 3 חבילות)שוקולד לבן חלבי
2.5 כפות מידה של קפה ice נמס עלית
אופן ההכנה:
לבסיס העוגה: במעבד מזון טוחנים דק את העוגיות, מוסיפים את החמאה והקפה ומערבבים היטב, שוטחים בצורה ישרה על תחתית התבנית. מעבירים להקפאה 15 דקות.
לכדורי טראפלס: במעבד מזון טוחנים דק את העוגיות, מוסיפים את החלב והקפה.
מרתיחים את השמנת מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד לקבלת גנאש אחיד ומבריק,שופכים לתוך תערובת הביסקוויטים מערבבים היטב ומכניסים להקפאה ל4 שעות.
מוציאים את התערובת מההקפאה, יוצרים כדורים בגודל בינוני אפשר להעזר בכף גלידה קטנה קפיצית. לעוגת גבינה: מכניסים לקערת המיקסר שמנת מתוקה, חלב, סוכר ופודינג, מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה וחזקה. מוסיפים את הגבינות והשמנת חמוצה בתנועות קיפול עדינות.
שופכים 1/3 מן התערובת לתוך התבנית ומעבירים להקפאה למשך 30 דקות.
מסדרים על העוגה את כדורי הטראפלס צמודים, בצורה מעגלית, שופכים את יתרת הגבינה ומיישרים בעזרת לקקן.
מעבירים את העוגה להקפאה למשך 8 שעות לפחות.
הכנת הגאנש: מרתיחים את השמנת, מוסיפים את קוביות השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה, מוסיפים את הקפה וטוחנים במוט בלנדר עד לקבלת מרקם קרמי ומבריק, שופכים על העוגה ומעבירים למקרר להתייצבות.
שומרים את העוגה במקפיא ומעבירים למקרר 3-4 שעות לפני ההגשה.
2 תגובות
שתי שאלות::
אפשר להכין את העוגה עם קפה נמס רגיל ?
והגנאש אפשר להכין עם שוקולד מריר ? אמא שלי יותר אוהבת מריר מאשר לבן .
הכנתי את העוגה ויצא פצצה!!
אני גם לא הבנתי לאיזה עוגיות הכוונה, אבל השתמשתי בחיוכים וניל.