דרגת קושי קלה, משך הכנה 1/2 שעה ,כמות- 48 חטיפים.
החומרים:
3 כוסות פתיתי שבולת שועל עבים
150 גר' פיסטוקים שלמים קלופים ( לא קלויים)
1 כוס שקדים שלמים קלופים .
100 גר' גרעיני חמניות קלופים
100 גר' גרעיני דלעת קלופים
1 כוס שומשום
1 כוס חמוציות.
1 כוס משמישים מיובשים קצוצים
1 כוס דבש
1/2 כוס טחינה גולמית
ההכנה-
מכניסים פתיתי שבולת שועל פיסטוקים שקדים גרעיני חמניות גרעיני דלעת ושומשום לתבנית אפייה מרופדת בנייר , אופים במשך 15 דקות בתנור שחומם ל- 160 מעלות. מידי פעם מערבבים בכף עץ כדי שהאפייה תהיה אחידה. מוציאים מהתנור ומעבירים לקערה גדולה.
מוסיפים את החמוציות והמשמשים הקצוצים.
מכניסים דבש וטחינה לסיר בינוני ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה עד שהדבש נמס.
שופכים את תערובת הדבש והטחינה על התערובת שבקערה. מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה דביקה..
שופכים את התערובת לתבנית אפייה גדולה ושטוחה מרופדת בנייר אפייה. משטחים את התערובת על התבנית ומיישרים לגובה אחיד. מניחים נייר אפייה ומרדדים קלות כדי להדק את התערובת.
מקררים במשך 1/2 שעה. חותכים בסכין חדה וחלקה , מידי פעם מרטיבים את להב הסכין ,כי זה נדבק, למלבנים בגודל 2X3 ס"מ . מעבירים לקירור במקפיא למשך שעה.
מאחסנים את החטיפים בקופסה סגורה היטב במקפיא עד להגשה.
תגובה אחת
נראה מעולה. יש אפשרות לדעת כמה קלוריות ליחידה? תודה