דרגת קושי בינונית. משך הכנה 90 דקות. 2 תבניות אינגליש קייק
החומרים לוופל הבלגי:
3 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית ווינל
80 גר' חמאה מומסת
1 כוס חלב
1 כפית אבקת אפייה
2 כוסות קמח
החומרים לקרם הקפה:
2 מיכלים (400 מל') שמנת חמוצה
1 צנצנת חלב מרוכז ( 340 גר')
100 גר' שוקולד לבן
1 כפית קפה נמס
3 כפות שמנת מתוקה
1 מיכל שמנת מתוקה להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
לזיגוג – 1/2 כוס סירופ שוקולד
לציפוי השוקולד:
250 גר' שוקולד מריר
50 גר' חמאת קקאו
מכינים את הוופל – טורפים את הביצים הסוכר ותמצית הווניל . מוסיפים את החמאה המומסת תוך כדי טריפה. מוסיפים את החלב וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. רצוי להעביר דרך מסננת כדי שלא יישארו גושי קמח. מחממים את מכשיר הוופל משמנים במעט חמאה את התבניות ואופים את הוופל . שומרים עד הרכבת העוגה.
מכינים את קרם הקפה- מערבבים את השמנת עם החלב המרוכז והקפה. מכניסים את השוקולד הלבן עם 3 כפות שמנת מתוקה לקערת זכוכית וממיסים במיקרו בפולסים קצרים עד שהשוקולד נמס.או לחילופין על בן מארי. מוסיפים את השוקולד לתערובת השמנת ומערבבים היטב.
מקציפים את השמנת המתוקה עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה . מאחדים את תערובת השמנת עם הקצפת .
מרכיבים את העוגה. מורחים בתחתית התבנית שכבה של קרם בעובי 1.5 ס"מ. עליה מניחים את עלי הוופל .מתאימים את גודל הוופל לרוחב התבנית ע"י חיתוך הקצוות. יוצקים מעט מסירופ השוקולד ומורחים שכבת קרם נוספת. עליה שוב מניחים עלי וופל יוצקים מעט מסירפ השוקולד ושוב שכבת קרם. מניחים שוב עלי וופל ומעברים את העוגה להקפאה במשך לשלוש שעות לפחות.
מכניסים את השוקולד וחמאת הקקאו לקערת זכוכית וממיסים במיקרו בפולסים קצרים או על בן מארי
עד שהשוקולד נמס. מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים על רשת המונחת על תבנית גדולה שתקלוט את שאריות השוקולד, כאשר הצד העליון של העוגה כלפי מטה. שופכים את השוקולד על העוגה עד שהעוגה מצופה היטב מכל הצדדים. מקררים עד שהשוקולד מתמצק מעבירים למגש ושומרים במקרר עד ההגשה. העוגה טובה בהקפאה