יום שני

|

|

23/06/2025

לאישה החרדית

|

|

|

23/06/2025

|

יום שני

מריחים את ראש השנה: מתכון מושלם לדובשניות / ליאורה כהן

עוגיות מושלמות לראש השנה | העוגיות שכולם יחטפו ואת תוכלי לחייך בסיפוק עם מתכון קל ומהיר להכנה

צילום: אלי סגל
דרגת קושי קלה, משך הכנה 30 דקות, כ 50 דובשניות
החומרים:
5 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס סוכה
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1 כף קינמון
1 כף קפה נמס
1 כוס דבש
החומרים לציפוי הלבן:
1.5 כוס אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
3-4 כפות מים רותחים
הוראות ההכנה:
מכניסים קמח סוכר סודה לשתיה קינמון וקפה לקערת הלישה ומערבבים.
מוסיפים ביצים שמן ודבש, לשים בקערת וו ה-K עד לקבלת בצק אחיד
אם הבצק דביק מידי מוסיפים עוד קצת קמח.
בידים לחות מעצבים כדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בניר אפייה במרחק אחת מהשניה כי הדובשניות מתפשטות במשך האפייה.
אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 12דקות.
מכינים את הציפי הלבן:
שמים את אבקת הסוכר בקערה ומוספיים את מיץ הלימון והמים הרותחים.
מערבבים היטוב עד שמתקבל רוטב חלק לבן ומבריק
אופצית ההברשה- מברישים את הדובשניות בציפי הלבן בעודן חמות במברשת ומשאירים בתבנית עד להתקררות מלאה.
אופצית הזיגזוג- מעבירים את האייסינג לשקית זילוף ומזגזגים פסים על גבי הדובשניות.
האייסינג מתקשה כאשר הוא מתקרר ויוצר ציפוי פריך על הדובשנייה לאחר ההתקררות שומרים על הדובשנית בקופסה אטומה או שומרים מקפיאים.
אזור קבצים מצורפים

מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של "קול כבודה"

WhatsApp Icon

להצטרפות לניוזלטר של "קול כבודה"

Gmail Icon

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

פוסטים אחרונים