צילום: אלי סגל
דרגת קושי קלה, משך הכנה 30 דקות, כ 50 דובשניות
החומרים:
5 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
1 כוס סוכה
3/4 כוס שמן
4 ביצים
1 כף קינמון
1 כף קפה נמס
1 כוס דבש
החומרים לציפוי הלבן:
1.5 כוס אבקת סוכר
1 כף מיץ לימון
3-4 כפות מים רותחים
הוראות ההכנה:
מכניסים קמח סוכר סודה לשתיה קינמון וקפה לקערת הלישה ומערבבים.
מוסיפים ביצים שמן ודבש, לשים בקערת וו ה-K עד לקבלת בצק אחיד
אם הבצק דביק מידי מוסיפים עוד קצת קמח.
בידים לחות מעצבים כדורים קטנים בגודל אגוז ומניחים בתבנית אפיה מרופדת בניר אפייה במרחק אחת מהשניה כי הדובשניות מתפשטות במשך האפייה.
אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך 12דקות.
מכינים את הציפי הלבן:
שמים את אבקת הסוכר בקערה ומוספיים את מיץ הלימון והמים הרותחים.
מערבבים היטוב עד שמתקבל רוטב חלק לבן ומבריק
אופצית ההברשה- מברישים את הדובשניות בציפי הלבן בעודן חמות במברשת ומשאירים בתבנית עד להתקררות מלאה.
אופצית הזיגזוג- מעבירים את האייסינג לשקית זילוף ומזגזגים פסים על גבי הדובשניות.
האייסינג מתקשה כאשר הוא מתקרר ויוצר ציפוי פריך על הדובשנייה לאחר ההתקררות שומרים על הדובשנית בקופסה אטומה או שומרים מקפיאים.
אזור קבצים מצורפים
2 תגובות
מושלם!!
מכינה כבר פעם שנייה לראש השנה
קבלתי בדיוק אותו מתכון מחברה זה טעים בטירוף..