עוגת דבש בזיגוג קרם קפה ודבש/ השפית ליאורה כהן

שיתוף ב email
שיתוף ב print

דרגת קושי קלה, משך הכנה 75 דקות, כמות לתבנית קוגלהוף או 2 תבניות אינגליש קייק. 

החומרים לעוגה:

1/3 3 כוסות קמח( כוסות מידה של 240 מל')

1 כוס סוכר דמררה

1 כפית קינמוןצילום: אלי סגל

1 כוס שמן

1 כוס דבש

1 כוס מים חמים

1 גדושה כף קפה נמס או קפה שחור

1 כפית סודה לשתייה

3 ביצים 

החומרים לזיגוג קרם הקפה והדבש:

1/4 כוס קצפת צימחית 60 מל'

3/4 כוס סוכר דמררה

1 כף קפה נמס

4 כפות דבש

50 גר' מרגרינה

הוראות הכנה:
מכינים את העוגה- מערבבים את המים החמים והקפה ומקררים . מכניסים את הביצים והסוכר לקערת ההקצפה ומקציפים במשך חמש דקות . מכבים את המיקסר ומוסיפים ( לפי הסדר הבא)- קינמון קפה שמן ודבש ,סודה לשתייה וחצי כוס מים.מערבלים במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שכל הקמח נבלע. מוסיפים את חצי כוס המים הנותרת ומערבלים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

משמנים היטב את תבנית הקוגלהוף ויוצקים את התערובת לתוכה.

אופים התנור שחומם ל- 160 מעלות ( חשוב כדי שהעוגה תאפה היטב מבפנים ולא תישרף מבחוץ) במשך 40 דקות. אם אופים בתבניות אינגליש קייק יש לבדוק מוכנות אחרי 30 דקות. נועצים  קיסם כדי לבדוק שהעוגה אפויה היטב . מוצאים את העוגה מהתנור ומקררים לגמרי  מחלצים מהתבנית בזהירות. מניחים את העוגה על מגש.

מכינים את קרם הקפה- מכניסים את כל המרכיבים לסיר קטן. מביאים לרתיחה תוך בחישה מנמיכים להבה ומבשלים במשך חמש דקות תוך בחישה עד שהקרם מסמיך מעט.

מעבירים את הקרם לכד ומקררים לטמפרטורת החדר לפני שיוצקים על העוגה. אם הקרם התקשה מידי מחממים אותו מעט  במיקרוגל. בשעת הזיגוג על הקרם להיות מעט סמיך ולא נוזלי מאוד. 

יוצקים את הקרם על העוגה ומעבירים למקרר עד שמתקשה.

חדש באתר

השארת תגובה

לתשומת לבכן התגובות מוצגות לאחר אישור המערכת


x איזור הפורומים והקבוצות
של קול כבודה
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן