עוגת דבש ותפוחים בציפוי שוקולד קרנצ'י

שיתוף ב email
שיתוף ב print

עוגת דבש ותפוחים טעימה וקלה להכנה . העוגה הזו כמובן מצוינת גם בתבנית עגולה קוטר 24

אבל אני שאוהבת קשקושים הכנתי אותה בתבנית סיליקון מעניינת (כמובן מתאים לכל תבנית סיליקון…) ואחרי אפיה קיררתי וציפיתי בשוקולד וברס שיהיה קרנצ'י קרנצ'י…..

לעוגה:

4 ביצים

200 ג' סוכר (כוס)

350 ג' דבש (כוס ועוד קצת…)

150 ג' שמן (2/3 כוס)

200 ג'  (3/4) כוס מים +נס קפה

2 תפוחים קלופים ומגורדים

350 ג' קמח (2.5 כוסות)

3 כפיות אבקת אפיה

מקציפים ביצים עם סוכר דבש שמן וקפה הקצפה טובה. מערבבים קמח ואבקת אפיה. מאחדים עם הביצים המוקצפות. מוסיפים תפוחים.

משמנים  היטב תבניות סיליקון ויוצקים תערובת עד 3/4 גובה. (או ממלאים תבנית עגולה קוטר 24)

אופים בתנור שחומם מראש 160 מעלות כ40 דקות.

לחילוץ-מקררים . מקפיאים את התבנית עם העוגה לכ3 שעות. כשזה קפוא היטב מוציאים מהתבנית ..

אם העוגה גלשה מהתבנית מישרים אותה לפני החילוץ.

לציפוי:

300 ג' שוקולד מריר

100 ג' חמאת קקאו או 4 כפות שמן.

100 ג' ברס או אגוזי לוז קצוצים גס וקלויים.

להמיס שוקולד וחמאת קקאו. להוסיף ברס.

להעמיד את העוגות על רשת ולצפות.

לקישוט:

לגנאש בהיר:

80 ג' שוקולד לבן

30 ג' שוקולד מריר

100 ג' שמנת מתוקה או צמחית.

ממיסים שוקולדים. שופכים  שמנת קרה ומערבבים במהירות עד ליצירת מרקם של קרם. מעבירים  את הקרם לשקית זילוף.חותכים בקצה השקית חור קטן ומזלפים פסים דקיקים.

 

לעלה שוקולד:

חותכים רצועה של שקף. מורחים עם סכין שוקולד מטומפרר או לאפיה בצורת עלה קטן. מגלגלים את השקף בתוך גליל של ניר כסף ומקפיאים. מחלצים וצובעים בצבע מאכל מטאלי.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.