לכבוד יום השוקולד הבינלאומי 4 סיבות טובות לאכול שוקולד ו 2 מתכונים עמוסי שוקולד:)

שיתוף ב email
שיתוף ב print

אם את מאלו שכל יום אצלך הוא יום שוקולד את יכולה להמשיך ולהנות. ואם את מאלו שמתנזרות מהשוקולד חשוב שתדעי כמה דברים טובים עליו:

שוקולד מרומם את מצב הרוח שלנו – בשוקולד מריר יש רכיבים טבעיים שתורמים לתחושת נינוחות וכאלו המעכבים הורמונים שיוצרים תחושות מתח.

שוקולד עשוי לתרום לתחושת שובע- ואולי יש כאן טריק לדיאטת שוקולד (אל תנסו:) למה? כי השוקולד עשיר בסיבים תזונתיים הידועים בתרומתם לתחושת השובע, ומי שמרגיש שבע אוכל פחות.

שוקולד עוזר בהגנה מפני השמש – שוקולד מריר טוב לעור שלנו יש בו חומרים שמגנים עלינו מפני נזקי הUV.

שוקולד עשוי לשפר את הראייה והחשיבה – למה? כי בשוקולד יש מרכיבים המסייעים בזרימת הדם לאיזור העיניים, וכן זרימה זו מסייעת ללמידה כי גורמת לתחושת עירנות ומעוררות את החלק הסקרן שלנו:). בנוסף יש בו כמות גבוהה של קפאין (בתה יש הכי הרבה קפאין אז הוא יכול להוות לכך תחליף).

עוגת שוקולד מגודרת ומיוחדת

החומרים לעוגה:

(מומלץ להכין בתבנית קוטר 18 או 20 ס"מ)

250 גר' שוקולד מריר
200 גר' חמאה
1/2 כוס סוכר
4 ביצים גודל L
1 מיכל (200 גר') שמנת חמוצה [לא חובה אם מכינים גירסת פרווה]
1/4 1 כוסות קמח תופח (או קמח וכפית גדושה אבקת אפיה)
כפית תמצית וניל
קורט מלח

לגנאש שוקולד:

100 גר' שוקולד מריר
100 גר' שמנת מתוקה או קצפת צמחית

לקישוט ולגדר:

כדורי שוקולד או כדורי גבינה ואם ממש רוצים להתפנק אפשר לפזר 3 חבילות קליק מעל הציפוי
לגדר: 7 חבילות כיף כף או 3-4 חבילות גליליות (תלוי בגודל שבחבילה)

ההכנה:
עוגת השוקולד:

רצוי להכין את העוגה יום קודם על מנת שתהיה קרה ויציבה בזמן הציפוי.
מחממים את התנור ל 180 מעלות בטורבו (אם אין טורבו אפשר כמובן בחימום הרגיל של התנור).

ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה – מתחילים בחימום של דקה, מערבבים וממשיכים לחמם במקטעים של 30 שניות עד שכמעט הכל נמס, תוך ערבוב לאחר כל חימום.
כשהשוקולד נמס מוסיפים לפי הסדר את שאר החומרים הסוכר, שמנת חמוצה, ביצים, תמצית וניל ומלח ולבסוף את הקמח. חשוב לערבב בין כל הוספה, כאשר לאחר הוספת הקמח רצוי לערבב כמה שפחות ורק עד שהקמח נטמע בתערובת והיא חלקה.

יוצקים לתבנית משומנת ומיישרים.
אופים במשך כחצי שעה. בסיום האפיה מעבירים סכין סביב לדפנות העוגה ומניחים לה להצטנן. לאחר הצינון מעבירים למקרר לקרור.

הקישוט

מכינים גנאש שוקולד: ממיסים במיקרו שוקולד ושמנת מתוקה עד לקבלת תערובת חלקה (באותו אופן שהמסנו את החמאה והשוקולד – בהדרגה).
מחלצים את העוגה מהתבנית ומניחים אותה הפוכה על רשת שמעל צלחת או מגש (לא חובה, זה רק מקל על העבודה). אם רוצים אפשר להניח מתחת לעוגה תחתית חד פעמית – זה מקל על השינוע של העוגה לאחר מכן לצלחת ההגשה (אבל גם זה לא חובה).

יוצקים את הגנאש על העוגה ומצפים אותה מכל צדדיה. בהתחלה הגנאש ינזל לפי רצונו על העוגה, כמו בתמונה. לאחר מכן ליישר עם לקקן או פלטה את הגנאש מסביב לעוגה. בסופו של דבר על העוגה צריכה להיות מצופה בשוקולד ולא נורא אם יש בליטות או אי דיוקים – הגנאש לא ממש ייראה וכל תפקידו הוא להדביק את הקליקים ואת הגליליות לעוגה.

למי שתוהה לגבי עוגת קליק בגרסת פרווה – את עוגת הבסיס והגנאש אין בעיה להכין בפרווה עם שמן קוקוס/מרגרינה במקום החמאה ועם שמנת צמחית במקום השמנת המתוקה (ואז גם מוותרים על השמנת החמוצה – העוגה עדיין תהיה טעימה גם בלעדיה). מה שכן, תצטרכו למצוא קליק מריר כי הקליקים הם עם שוקולד חלב.

פרלינים מיוחדים וקלים עם הפתעות בפנים
כ50 פרלינים , תבניות סיליקון בגודל הרצוי.
חומרים:
500גרם שוקולד מריר
1 ליטר או 4מיכלים שמנת מתוקה 38% – או קצפת צמחית
50 גרם חמאה או מחמאה
1חופן אגוזי מלך או גליליות חצויות או כריות בטעם נוגט (דגני בוקר)
הכנה:
אם בחרתם במילוי אגוזים, קולים את האגוזים על מחבת יבשה עם מעט מלח גס. מסירים מהלהבה ומצננים. מניחים בתוך כל שקע קטן בתבנית הסיליקון מעט אגוזי מלך קלויים. במידה ובחרתם בגליליות חתוכות או בכריות נוגט הניחו אותן בשקע.
שמים בקערת זכוכית יבשה את השוקולד, שמנת מתוקה (או קצפת) וחמאה (או מחמאה) ומניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (באן מרי). ממיסים את הכל וטורפים לתערובת חלקה ומבריקה.
מעבירים את תערובת השוקולד לכוס או מצקת יוצקים בזהירות לתבנית הסיליקון.
מעבירים את התבנית למקפיא ל 2-3 שעות, או עד שהתערובת מתמצקת.
מחלצים מהתבנית, מפזרים קקאו ומגישים.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

3 תגובות

  1. היי אני עשיתי את הדיאטה של השוקולד ואכן ירדתי 15 ק"ג בתקופה קצרה מאוד יחסית(אני סוג שיורד די מהר) אבל… זה גרם גם לנזק זה גמר לי את כל הויטמינים בגוף! סידן בי12 וברזל וכ"ו אז נכון זה כיף אבל החולשה של אח"כ זה לא כדי …

  2. נראה יאמי, רק לתשומת הלב, כשמדברים על התכונות הטובות של השוקולד, מתכוונים לזה שהוא לפחות 70% אחוז מוצקי קקאו, אחרת יצא שכרו בהפסדו…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.