בקלאוות שוקולד

שיתוף ב email
שיתוף ב print

לשתי תבניות 30X21 או אחת בגודל דף הבצק.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

חומרים:

חבילת עלי פילו (500 גרם) שהופשרו לילה במקרר.

500 גרם אגוזים גרוסים מהסוג או הסוגים האהובים עליכם.

2 כפות סוכר

300 גרם שוקולד מריר 60%

1 כפית קינמון

1/2 כפית הל טחון

150 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

פורסים בעדינות את העלים, מברישים את התבנית.

מורחים מעט שמן על העלה הראשון ומניחים על התבנית, ככה ממשיכים במשך 6 עלים. מכסים את יתרת העלים ומתחילים בהמסת השוקולד.

ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם כף שמן קנולה, בפולסים עד שהוא נמס לגמרי. שופכים אותו לקערת האגוזים הגרוסים ומערבבים היטב עד שהכל אחיד.

שופכים ומשטחים בעדינות על עלי הפילו.

שוב, מורחים מעט שמן על העלה הבא ושמים על תערובת השוקולד וכך הלאה עד לסיום העלים.

לפני האפייה – לוקחים סכין חדה חותכים את הבקלאווה לאורך ואחר כך לרוחב בצורת מעוינים או ריבועים בגודל של 2/2 בערך. מורחים שוב בשמן ואופים בחום של 190 מעלות כ 20-25 דקות עד שהבצק שחום.

לסירופ:

2 כוסות סוכר (400 גרם)

1/2 1 כוסות מים

הכנה:

שמים את הסוכר ומים בסיר קטן ומתחילים לבשל. כשהסוכר נמס והסירופ מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 10 דקות. מכבים ומשאירים בצד עד שהבקלאוות יצאו מהתנור.

מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כף שופכים מהסירופ על הבקלאווה. נותנים לסירופ להיספג ולמילוי טיפה להתייצב (15-20 דקות) ואז אפשר להגיש וליהנות.

לשמור במקום יבש

 

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

3 תגובות

  1. בוקר טוב,

    תודה על המתכון. נראה טעים.

    כמה דברים שלא כ"כ הבנתי:

    1. כמה עלים מתחת למילוי וכמה מעל?

    2. לשם מה החמאה?

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.