כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום חמישי
|
י׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
18/04/2024

בקלאוות שוקולד

לשתי תבניות 30X21 או אחת בגודל דף הבצק.

מחממים תנור ל- 180 מעלות.

חומרים:

חבילת עלי פילו (500 גרם) שהופשרו לילה במקרר.

500 גרם אגוזים גרוסים מהסוג או הסוגים האהובים עליכם.

2 כפות סוכר

300 גרם שוקולד מריר 60%

1 כפית קינמון

1/2 כפית הל טחון

150 גרם חמאה מומסת

אופן ההכנה:

פורסים בעדינות את העלים, מברישים את התבנית.

מורחים מעט שמן על העלה הראשון ומניחים על התבנית, ככה ממשיכים במשך 6 עלים. מכסים את יתרת העלים ומתחילים בהמסת השוקולד.

ממיסים במיקרוגל את השוקולד עם כף שמן קנולה, בפולסים עד שהוא נמס לגמרי. שופכים אותו לקערת האגוזים הגרוסים ומערבבים היטב עד שהכל אחיד.

שופכים ומשטחים בעדינות על עלי הפילו.

שוב, מורחים מעט שמן על העלה הבא ושמים על תערובת השוקולד וכך הלאה עד לסיום העלים.

לפני האפייה – לוקחים סכין חדה חותכים את הבקלאווה לאורך ואחר כך לרוחב בצורת מעוינים או ריבועים בגודל של 2/2 בערך. מורחים שוב בשמן ואופים בחום של 190 מעלות כ 20-25 דקות עד שהבצק שחום.

לסירופ:

2 כוסות סוכר (400 גרם)

1/2 1 כוסות מים

הכנה:

שמים את הסוכר ומים בסיר קטן ומתחילים לבשל. כשהסוכר נמס והסירופ מתחיל לרתוח, מנמיכים את האש וממשיכים לבשל 10 דקות. מכבים ומשאירים בצד עד שהבקלאוות יצאו מהתנור.

מוציאים את התבנית מהתנור ובעזרת כף שופכים מהסירופ על הבקלאווה. נותנים לסירופ להיספג ולמילוי טיפה להתייצב (15-20 דקות) ואז אפשר להגיש וליהנות.

לשמור במקום יבש

 

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

3 תגובות

  1. בוקר טוב,

    תודה על המתכון. נראה טעים.

    כמה דברים שלא כ"כ הבנתי:

    1. כמה עלים מתחת למילוי וכמה מעל?

    2. לשם מה החמאה?

    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

אתם בטוחים שדיברתם באמת בפגישות? | פנינה פרייליך

לפני 19 שעות

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: עוגיות שקדים קלאסיות ומפנקות לפסח

לפני יום 1

|

0

אפרת ברזל ורחל קארו מציגות: כך אנו יוצרות את 'סבא שלי עושה חדשות' | והפעם - מהו יומן יצירה ולמה כדאי לכן לעקוב אחריו?

לפני יום 1

|

0

בעד ונגד: מצעד יופי משפחתי בסטים ובלבוש מפואר במיוחד לחג

לפני יום 1

|

1

לאפות כשרות לפסח

לפני 2 ימים

|

0

מתכון שיחסל לך את המקרר לקראת פסח: מרק קטניות עשיר

לפני 2 ימים

|

0

אושיות בלי קושיות | פייגי גלנט

לפני 2 ימים

|

0

קצת מתחת לקו | פרק 4

לפני 2 ימים

|

0

בדידות? לדבר על זה כבר מרגיש פחות בודד | ברכי שגב

לפני 2 ימים

|

0

אתי וועג מגישה: נימוח טעים ועסיסי - פאדג’ שוקולד כשר לפסח!

לפני 3 ימים

|

0

מהמטבח של ראשל סקול: נשיקות מרנג | מתכון כשר לפסח

לפני 3 ימים

|

0

מרהיב בבית: בואי ללמוד כיצד לעצב שולחנות אלגנטיים לפסח

לפני 3 ימים

|

0

ספוקן וורד 'עושות כלים' עם עידית ליכטנפלד | הפעם: חדווי נווה בספוקן מחונך

לפני 3 ימים

|

0

עכשיו כשקצת פחות חם | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

השנה הרמתי ידיים (ורגליים על הספה)

לפני 3 ימים

|

2

מזל טוב, מרים פרץ | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ערב פסח ואין לך רעיון מה להכין להם? ארוחת ערב כשרה לפסח: שקשוקה תפוחי אדמה מושלמת

לפני 4 ימים

|

0

מצאי את הקשר: 12 דברים שכל אישה יהודייה חווה בהכנות לפסח

לפני 4 ימים

|

0

מרגישה שהבית לא מוכן לפסח? זה מה שעושים ברגע האחרון | חני רחמין

לפני 4 ימים

|

1

קינואה בתנור עם עדשים כתומות, גזר וירקות

לפני 4 ימים

|

0