בקלאווה חלבה/ אסתי זנו

שיתוף ב email
שיתוף ב print

(מבוסס על מתכון של נוי מיארה)

מה צריך?
חבילת עלי פילו- קונים קפוא ומפשירים במקרר.
שמן
חצי קילו אגוזים- לטחון גס.
כוס טחינה גולמית.
3/4 כוס סוכר חום/ לבן
לסירופ: 3 כפות דבש, 3/4 כוס מים, כוס וחצי סוכר לבן, מיץ לימון מחצי לימון, שקית סוכר וניל.

אופן ההכנה:
לסירופ: מביאים לרתיחה בסיר את כל מרכיבי הסירופ ומבשלים על אש קטנה 10 דק. מכבים את האש ומצננים.
למילוי הבקלאווה: מערבבים את האגוזים עם הטחינה והסוכר בעזרת כף.

מרכיבים את הבקלאווה:
מברישים עלה של פילו בשמן בעזרת מברשת סיליקון, מניחים מעליו עוד עלה ומברישים שוב בשמן.
מהדקים שיפוד לצדי עלי הפילו, שמים 2 כפות גדושות מהמילוי ומגלגלים לרולדה.
מכווצים קצת בעזרת הידיים משני הכיוונים ומוציאים את השיפוד, מעבירים את הרול לנייר אפיה. חותכים לגודל הרצוי את הרולים בעזרת סכין משוננת, מברישים שוב בשמן ואופים בערך 20 דק ב- 180 מעלות עד לצבע זהוב.
שופכים את הסירופ מיד כשהבקלאווה מוכנה ומחכים לפחות שעה שתתקרר והסירופ ייספג.

שלחי פוסט זה לחברה

שיתוף ב whatsapp
וואטסאפ
שיתוף ב email
דוא"ל
שיתוף ב print
הדפסה

חדש באתר

תגובה אחת

  1. לממהרות – אפשר לוותר על הסירופ ומיד כשיוצא מהתנור למרוח עם מברשת סירופ מייפל בנדיבות – נותן את המענה מושלם:)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.