כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום שישי
|
ט״ו בסיון ה׳תשפ״ד
|
21/06/2024

MIREL מגישה: 'אקלר או שוקולה'

אקלר-הן מעין פחזניות ארוכות שמוכרים בכל הקונדטוריות בפריז. הן ממולאות בקרם פטיסייר עשיר ומצופות בציפויים שונים. המתכון הוא לא למתחילות במטבח אבל השתדלתי לתת את מקסימום הפרטים….

לבצק רבוך:

500 גרם מים

10 גרםמלח

10 גרם סוכר

300 גרם קמח

450 גרם ביצים

אופן ההכנה:

מרתיחים מים מלח סוכר ושמן. כשרותח שופכים בבת אחת את הקמח ומערבבים במהירות כדקה עד ליצירת מרקם כמו של פירה.

מורידים מהאש ומעבירים למיקסר ומקררים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים.כל פעם שמכניסים ביצים מורידים את מהירות המיקסר ואז מעלים מהר ליצירת אימולסיה. (איחוד של שומן ומים).לאחר ששמים כ2/3 ביצים בודקים את הבצק. שמים בצק בין 2 אצבעות ומותחים. אם הבצק אלסטי ונמתח אין צורך להוסיף ביצים. אחרת מוסיפים עד גמר הכמות.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פסים על סילפת או ניר אפיה.

מחממים תנור ל200 מע' וכשמכניסים את האקלר מורידים ל180 מע'. אופים בלי לפתוח את התנור 15 ד'. לאחר מכן פותחים את התנור סוגרים וממשיכים לאפות 20-25 דקות עד שמזהיב .

קרם פטיסייר שוקולד:

500 גרם חלב או חלב סויה

125 גרם חלמון

100 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

100 גרם שוקולד מריר או חלב.

אופן ההכנה:

מרתיחים חלב . טורפים במטרפה ידנית חלמונים סוכר וקורנפלור .עושים השוואת טמפרטורות: מעבירים מעט חלב חם לחלמונים וטורפים כדי לחמם את החלמונים. ככה מוסיפים עוד חלב בהדרגה עד שהחלבונים מתחממים מעט. מחזירים לסיר וטורפים כל הזמן עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש. מוסיפים שוקולד מומס טוחנים  ומקררים.

מעבירים לשקית זילוף. מחוררים 2 חורים בתחתית האקלייר וממלאים בקרם פטיסייר.

ציפוי:

100 גרם שוקולד

150 גרם שמנת מתוקה או צימחית.

ממיסים את השוקולד והשמנת.

לוקחים את האקליר הממולא וטובלים את החלק העליון  שלו בשוקולד.

מקשטים בברס צבוע בצבע מאכל מטאלי.

הרבה הצלחה!!

מרים אלחדד

MIREL- תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק.

054/8413120

למתכונים נוספים לשאלות להזמנות או לקורסים בתחום  אני מזמינה אותך להתרשם מהאתר שלי:)

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

לפני חינוך הילדים: האם את מובנת לעצמך, מחוברת? | סיון רהב מאיר

לפני יום 1

|

0

כמה הנחות יסוד (ומחמאות) ונמשיך :) | אפרת ברזל

לפני יום 1

|

0

פלפלים ממולאים עם קינואה ברוטב עגבניות | בתאל בראון

לפני יום 1

|

0

כשהבית הופך לזר: איך ילדי קו האש מתמודדים רגשית עם הפינוי מביתם עקב המלחמה | אביטל חיים

לפני יום 1

|

0

בתיה הרשקוביץ במסר לאימהות: אל תחששו להיות מעורבות בחיי החברה של בנותיכן, לפעמים זה קריטי!

לפני יום 1

|

0

מותר להכין בשבת סלט אבוקדו? | הלכות טוחן

לפני 2 ימים

|

0

כמה השקעת עד היום ללימוד על קדושת הבית?

לפני 2 ימים

|

0

אני לא במבה | רחלי לייטנר

לפני 2 ימים

|

0

סרטון הדרכה מדוייק: כך תכיני על מחבת פיתות ביתיות ממולאות בגבינה | שף מורן פינטו

לפני 2 ימים

|

0

אופק להגשמת חלום מקצועי בבריאות הגוף והנפש

לפני 2 ימים

|

0

מה שמשחק אחד ביום עם הילד שלכם יכול לעשות לקשר ביניכם | אביטל חיים

לפני 2 ימים

|

0

חסר לך משהו? כך תוכלי לדעת מה השם רוצה ממך! | החיזוק היומי

לפני 2 ימים

|

0

יפית שטרית במסר לכל המועדות: "רק ה' יודע כמה נפלתי! אבל בסוף, קמתי!"...

לפני 2 ימים

|

2

נמסה בפה ובלתי אפשרית: פשטידת תפוחי אדמה וגבינות שתעשה אותך מלכה! | חגית אור

לפני 3 ימים

|

0

קדושת הזמן של אמהות עם עצמן | הפודקאסט של אפרת ברזל ומאיה הבלין

לפני 3 ימים

|

0

קצת מתחת לקו - פרק 13 | סיפור בהמשכים

לפני 3 ימים

|

0

להעיר בכל העולמות: כך הרגש שלך יעורר רחמי שמים למעלה | החיזוק היומי

לפני 3 ימים

|

0

ההר שלא נגמר: כך תתמודדו עם הכביסה בבית באופן שיהפוך את המשימה לנעימה וקלה הרבה יותר | שירה מנדרזיצקי

לפני 3 ימים

|

0

ללמוד מהכישלונות ולהמשיך במסע | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

תעסוקה לילדים: קאפקייקס שוקולד חוף ים | מירב מלכה

לפני 4 ימים

|

1