כל התוכן המעניין לאישה החרדית

יום חמישי

|

י״ג באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

22/02/2024

כל התוכן המעניין לאישה החרדית

לאישה החרדית

|

י״ג באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

|

22/02/2024

|

יום חמישי

MIREL מגישה: 'אקלר או שוקולה'

אקלר-הן מעין פחזניות ארוכות שמוכרים בכל הקונדטוריות בפריז. הן ממולאות בקרם פטיסייר עשיר ומצופות בציפויים שונים. המתכון הוא לא למתחילות במטבח אבל השתדלתי לתת את מקסימום הפרטים….

לבצק רבוך:

500 גרם מים

10 גרםמלח

10 גרם סוכר

300 גרם קמח

450 גרם ביצים

אופן ההכנה:

מרתיחים מים מלח סוכר ושמן. כשרותח שופכים בבת אחת את הקמח ומערבבים במהירות כדקה עד ליצירת מרקם כמו של פירה.

מורידים מהאש ומעבירים למיקסר ומקררים עם וו גיטרה. מוסיפים בהדרגה את הביצים.כל פעם שמכניסים ביצים מורידים את מהירות המיקסר ואז מעלים מהר ליצירת אימולסיה. (איחוד של שומן ומים).לאחר ששמים כ2/3 ביצים בודקים את הבצק. שמים בצק בין 2 אצבעות ומותחים. אם הבצק אלסטי ונמתח אין צורך להוסיף ביצים. אחרת מוסיפים עד גמר הכמות.

מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים פסים על סילפת או ניר אפיה.

מחממים תנור ל200 מע' וכשמכניסים את האקלר מורידים ל180 מע'. אופים בלי לפתוח את התנור 15 ד'. לאחר מכן פותחים את התנור סוגרים וממשיכים לאפות 20-25 דקות עד שמזהיב .

קרם פטיסייר שוקולד:

500 גרם חלב או חלב סויה

125 גרם חלמון

100 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

100 גרם שוקולד מריר או חלב.

אופן ההכנה:

מרתיחים חלב . טורפים במטרפה ידנית חלמונים סוכר וקורנפלור .עושים השוואת טמפרטורות: מעבירים מעט חלב חם לחלמונים וטורפים כדי לחמם את החלמונים. ככה מוסיפים עוד חלב בהדרגה עד שהחלבונים מתחממים מעט. מחזירים לסיר וטורפים כל הזמן עד שהקרם מסמיך. מורידים מהאש. מוסיפים שוקולד מומס טוחנים  ומקררים.

מעבירים לשקית זילוף. מחוררים 2 חורים בתחתית האקלייר וממלאים בקרם פטיסייר.

ציפוי:

100 גרם שוקולד

150 גרם שמנת מתוקה או צימחית.

ממיסים את השוקולד והשמנת.

לוקחים את האקליר הממולא וטובלים את החלק העליון  שלו בשוקולד.

מקשטים בברס צבוע בצבע מאכל מטאלי.

הרבה הצלחה!!

מרים אלחדד

MIREL- תכשיטי שוקולד וקונדטוריית בוטיק.

054/8413120

למתכונים נוספים לשאלות להזמנות או לקורסים בתחום  אני מזמינה אותך להתרשם מהאתר שלי:)

פוסטים אחרונים

מה למדתי משתי משפחות שהתגיירו | סיון רהב מאיר

לפני 23 שעות

|

0

מוקפץ ברוטב מתקתק | מירב מלכה

לפני 23 שעות

|

0

על שמחה ועל "וולט" | סיון רהב-מאיר

לפני 2 ימים

|

0

דלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות | מירב מלכה.

לפני 2 ימים

|

0

הזדמנויות לחגוג? בואו ניצור אותן

לפני 2 ימים

|

0

אשכולית אדומה עם כל המעלות והתוספות

לפני 3 ימים

|

0

הבת שלי היא הכי מושלמת - הרכיבים מדברים בעד עצמם

לפני 3 ימים

|

0

איך יוצאים? בשמחה! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

חלת שום עסיסית | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

לא נותנים הזדמנות: חרם בעולם הילדים

לפני 4 ימים

|

1

סביח בפיתות פרנה ללא התפחה | מירב מלכה

לפני 4 ימים

|

0

תיווך נדל"ן- חלק ה' מהם דמי תיווך בשכירות/ עו''ד אסתי וייסלר

לפני 4 ימים

|

0

הגדרות זה לא להיות

לפני 5 ימים

|

3

תהליכים | אפרת ברזל

לפני 6 ימים

|

0

חודש של בשורות טובות

לפני 6 ימים

|

0

מפנקת במיוחד: עוגת שכבות קפה | חיה קסטיאל

לפני 7 ימים

|

10

תפתיעי אותם בשבת: קציצות דגים ברוטב אדום עשיר

לפני 7 ימים

|

0

חשיפה בלעדית: השיטה שמכשירה נשים בעולמה של הלכה

לפני 7 ימים

|

0

זעקת האישה העובדת: חוסר במעונות במגזר החרדי - מי לוקח את האחריות?!

לפני 7 ימים

|

4

מסיבת ההודיה הגיעה | סיון רהב-מאיר

לפני שבוע 1

|

0

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *