המצרכים:
1 ק"ג אורז
1/2 כוס שמן + מעט שמן לטיגון
2 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים בעובי 1 ס"מ
1 כפית כמון
1/2 ק"ג אפונה
צרור שמיר חי או קצוץ או חצי כוס שמיר יבש
ההכנה:
מרתיחים בסיר מים עם כף מלח. כשהמים רותחים מוסיפים את האורז והאפונה עד לחצי בישול. שופכים את תכולת הסיר למסננת בכיור עד למיגור הנוזלים.
יוצקים מעט שמן לסיר וכאשר הוא חם מניחים את פרוסות תפוחי האדמה. צורבים למשך כשתי דקות ואז מניחים מעל את האורז המסונן. מוסיפים כף מלח ושמיר ואת הכמון ובתנועות עטיפה מערבבים את השמיר והתבלינים עם האורז והאפונה. יוצקים מעל הכל את חצי כוס השמן ואם צריך מוסיפים חצי כוס מים רותחים. (אם האורז נראה קשה).
מכסים ומנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך.
בתאבון!