מצרכים:
1 כוס קינואה -רצוי להשרות שעה ואז לשטוף היטב. (אפשר גם לא להשרות, אבל חשוב לשטוף היטב, אחרת היא מרירה).
/1/2 כוס עדשים כתומות- (מושרים לפחות שעה)
2 כפות שמן זית + מעט שמן זית מעל הירקות.
כוס וחצי מים.
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות (אפשר גם חצי דלורית או חתיכת דלעת).
ירקות אופציונליים: כרוב, ברוקולי, כרובית, קישואים (בקיצור, מה שאוהבים) חתוכים לרצועות.
1 בצל חתוך לטבעות
לרוטב:
2 כפות שמן זית
1/2 כפית כורכום, 1/4 כפית כמון (אופציונלי)
כפית מלח, מעט פלפל שחור.
ההכנה:
שוטפים היטב את הקינואה ומסננים.
שוטפים היטב את העדשים הכתומות ולסנן.
חותכים גזר לקוביות קטנות.
מעבירים לתבנית ומערבבים עם 2 כפות שמן ותבלינים, כך שכל גרגיר יהיה עטוף בשמן. מוסיפים את העדשים והגזר ומערבבים עם הקינואה.
מוסיפים את שאר הירקות שאוהבים, חתוכים לקוביות או פרוסים, מזלפים מעליהם מעט שמן זית ומניחים הניח מעל הקינואה.
מוסיפים כוס וחצי מים ,
מכסים במכסה או נייר אפיה ומכניסים לתנור לחצי שעה בחום של 180 מעלות.
מורידים את הכיסוי אופים עוד רבע שעה עד 20 דקות עד שהירקות מוכנים.
בהצלחה ובהנאה!!
להצטרפות לקבוצת הבריאות שלי שלחי בקשה למספר – 055-5593839 .