מתכון מדהים שאני באופן אישי משתמשת בו כל השנה, אבל עכשיו הוא רלוונטי מאי פעם:
אפשר להמיר את הכמויות לפי המצרכים שנותרו לך במקרר, אם את מעונינת להוסיף אורז, שעועית אדומה או קטניה אחרת – אפשר בהחלט.
ניתן גם להוסיף אטריות בעשר דקות האחרונות של הבישול
או לבשל אותן בנפרד וכל אחד יוסיף לעצמו לצלחת כרצונו.
המצרכים:
1/2 כוס חיטה
1/2 כוס גריסים
1/2 כוס גריסי פנינה
כוס עדשים מכל סוג.
1/2 כוס שעועית לבנה.
מלח, פלפל,
אבקת מרק
כף כורכום
כפית חוואיג' (לא חובה)
כף כמון
1 בצל
4 שיני שום/תבלין שום
4 גזרים קלופים שלמים.
ההכנה:
משרים את הקטניות כשעתיים, מטגנים את הבצל, ומוסיפים מעליו את כל הקטניות, מכסים במים רותחים ומתבלים, מוסיפים את הגזרים והשום ומבשלים עד לריכוך.
מצאת טעות בכתבה? יש תוכן שאינו ראוי ? כתבי לנו בלחיצה כאן