רוצה לדרג את המתכונים? כנסי לכאן
המתכון של תמי: סטייק אנטריקוט בציפוי פריך וקצת חריף בליווי אנטיפסטי-
חומרים:
6 סטייקים של אנטריקוט עם או בלי עצם
שמן לטיגון
3 כפות פלפל שחור גרוס גס
3 כפות חרדל
מלח
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כפית דבש
מתבלים את הסטייקים במלח ופלפל משני הצדדים ומורחים על כל סטייק שכבה של חרדל
מחממים שמן במחבת פסים 2-3 דקות, עד שהשמן חם מאד.
מניחים בזהירות את הסטייק, מטגנים כ5 דקות מצד אחד הופכים לצד השני ויוצקים קצת מהיין, מוסיפים את הדבש ומטלטלים קלות את המחבת על מנת לאחד את הרוטב.
ממשיכים לטגן עוד כ3-4 דקות עד שהסטייקים מזהיבים.
אנטיפסטי
פרוסות של בטטה, קישואים, עגבניות, בצל ופלפלים צבעוניים
שמן זית
מלח ופלפל שחור
מסדרים את הירקות בתבנית שופכים מעט שמן זית,מפזרים מעל מלח פלפל ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות
בתאבון!!!
המתכון של חוי: גלילות חזה עוף ממולא בבשר טחון-

המתכון של אביטל: בקר עם לוביה על מצע אורז
המתכון של שרי: כבד על בורקס
לכבד:
המתכון של אסתר: גלילות חזה עוף ברוטב פלפלים
חזות עוף חתוכים לשניצלים בגודל בינוני
פירורי לחם
ביצים
פלפלים מכל הצבעים
4 כפות קטשופ
4 כפות סוכר חום
3 כפות חומץ
2 כפות רוטב סויה
3/4 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה, ביחס של- כף אבקת מרק עוף + כמעט 3/4 כוס מים)
1 כפית קורנפלור
1.טובלים חזות עוף מחולקים למנות בפירורי לחם, ביצה ושוב פירורי לחם.
2.מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ככה @ ומסדרים בתבנית.
3.מטגנים פלפלים מכל הצבעים במחבת, כ-5 דק'.
4. מערבבים בנפרד קטשופ, סוכר חום, חומץ, רוטב סויה ומרק עוף, שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה.
5.מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים, מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך.
6.שופכים מעל השניצלים, ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום בינוני (כ-180 מעלות) כ-3/4 שעה, מכוסה. כעבור 3/4 שעה, מסירים את הכיסוי ומשאירים לאפות עוד כ-20 דק', עד שהפלפלים משחימים.
המתכון של חוי: מתכון לדג סלומון ברוטב טריאקי
ממש תענוג והטעם תנסו ותגידו ,אני אהבתי את התוצאה …..
3 כפות רוטב טריאקי
2 כפות סילאן
4 שיני שום כתושות
1 כפית מלח גס
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן קנולה (אפשר שמן זית למי שאוהב)
1/4 כפית עלי תימין יבשים (לא חובה)
אופן ההכנה :
בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים לדאוג
שהמשרה יכסה את כל הדגים ,לכסות את הקערה להניח במקרר לשעה .
להוציא את הדגים להניח על תבנית אפיה ,למרוח את הדגים ברוטב
שבקערה ,להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות לאפות 1/2 שעה,מדי פעם
לפתוח את התנור ולמרוח את הדגים במשרה .
בתאבון .
המתכון של חוי: בלינצ‘ס בשר ביתי עם רוטב פטריות
מצרכים לבלינצ'ס
4 ביצים
2 כוסות קמח
2 כוסות מים
6 כפות שמן
כפית מלח
למילוי בשר-
2/1 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
כף פפריקה אדומה מתוקה
מלח ופלפל לפי הטעם
קמצוץ אגוז מוסקט )לא חובה(
לרוטב פטריות:
1 בצל קצוץ
קופסת שימורי פטריות שלמות
מלח ופלפל לפי הטעם
מעט כורכום
כף גדושה אבקת מרק פטריות
2 כוסות מים
לטיגון:
קמח
ביצה טרופה
פירורי לחם
הוראות הכנה:
הכנת הבלינצ'ס- בקערה גדולה נטרוף את כל מצרכי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים. את הקמח נוסיף בסוף. נשמן מעט מחבת טפלון ונכוון להבה לבינונית. ניצוק מצקת או חצי מצקת (תלוי בגודל המחבת)ונסובב את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה. נטגן כחצי דקה ונהפוך את הבלינצ'ס לטיגון של חצי דקה נוספת. נערום את הבלינצ'סים זה מעל זה בצלחת. הכנת המילוי במחבת רחבה נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף. נוסיף את הבשר ונפורר היטב עם מזלג. נוסיף תבלינים ונטגן עד שהבשר מוכן. נעביר למסננת לצנן לטמפרטורת החדר. מילוי וטיגון הבלינצ'ס נמלא כל בלינצ'ס בכף ממילוי הבשר, נקפל קצוות ונגלגל כמו אגרול. נטבול את הבלינצ'ס בביצה ונצפה בפירורי לחם. נטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה, נהפוך ונטגן עד להזהבה. נוציא את הבלינצ'ס חם המטוגנים למגבת נייר. הכנת הרוטב בסיר בינוני נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף. נוסיף פטריות ותבלינים ונערבב, נוסיף גם אבקת מרק פטריות ומים רותחים ונבשל עד שהרוטב מצטמצם, תוך בחישה מדי פעם. להגשה נסדר על צלחת הגשה את הבלינצ'ס הטוגנים. ניצוק רוטב ונגיש חם חם לצד סלט.
המתכון של רבקי א: קישואים עגולים ממולאים בשר הרוטב פיקנטי-
מצרכים:
1 ק"ג בשר טחון
10 קישואים עגולים
2/1 צרור כוסברה
2 ביצים
2 כפות קמח מצה/פירורי לחם
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח
1/2כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור
מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן
1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
1 פלפל חריף חתוך לחצי
3 שיני שום חתוכות לפרוסות
1 עגבנייה חתוכה לקוביות
4 כפות רסק עגבניות
כ- 3 כוסות מים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 צרור כוסברה
אופן הכנת הבשר למילוי: בקערה שמים את הבשר הטחון, מוסיפים את הכוסברה,הביצה,הקמח מצה והתבלינים. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ומניחים בצד.
אופן הכנת הקישואים: שוטפים היטב את הקישואים, חותכים את החלק העליון (מכסה הממולא) ושומרים בצד. מרוקנים את הקישואים (בעזרת קישואן) ומגרדים בסכין את הקליפה מבחוץ. (אפשר להניח את תוכן הקישואים בתחתית סיר הבישול כמצע. – לא חובה) ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר המתובלת ומכסים במכסה הקישוא. מניחים את הממולאים צפופים בסיר גודל בקוטר 30 ס"מ וגובה כ- 5 ס"מ. אופן הכנת הרוטב ובישול הממולאים: מטגנים קלות את הגמבה, פלפל חריף והשום עם השמן מוסיפים את העגבניה – מטגנים קלות ומוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים. שופכים את הרוטב על הקישואים מעבירים ללהבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות וצולים עוד כ-30 דקות (יש לחמם בחלק העליון של התנור לקראת סוף הצליה כדי לקבל חריכה בצבע יפה), בודקים טעמים ואם חסר מלח או פלפל משלימים. מומלץ להגיש עם אורז צהוב.
תגובה אחת
הי
קשה לעשות מכתון בלי שיש תמונה..
הכי חשוב זה שליד כל מתכון תהיה תמונה שלו….
אני אישית תמיד מכינה רק לפי מה שאני רואה…..
העיינים עובדות יותר טוב מהדמיון בבישול וכדומה..