כל התוכן המעניין לאישה החרדית

יום רביעי

|

י״ב באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

21/02/2024

כל התוכן המעניין לאישה החרדית

לאישה החרדית

|

י״ב באדר א׳ ה׳תשפ״ד

|

|

21/02/2024

|

יום רביעי

מהמתכונים הנבחרים להשבוע: סטייק אנטריקוט בציפוי פריך וקצת חריף בליווי אנטיפסטי וגלילות חזה עוף ממולא בבשר טחון

רוצה לדרג את המתכונים? כנסי לכאן 

המתכון של תמי: סטייק אנטריקוט בציפוי פריך וקצת חריף בליווי אנטיפסטי-

חומרים:

6 סטייקים של אנטריקוט עם או בלי עצם

שמן לטיגון

3 כפות פלפל שחור גרוס גס

3 כפות חרדל

מלח

1/2 כוס יין אדום יבש

1 כפית דבש

מתבלים את הסטייקים במלח ופלפל משני הצדדים ומורחים על כל סטייק שכבה של חרדל

מחממים שמן במחבת פסים 2-3 דקות, עד שהשמן חם מאד.

מניחים בזהירות את הסטייק, מטגנים כ5 דקות מצד אחד הופכים לצד השני ויוצקים קצת מהיין, מוסיפים את הדבש ומטלטלים קלות את המחבת על מנת לאחד את הרוטב.

ממשיכים לטגן עוד כ3-4 דקות עד שהסטייקים מזהיבים.

אנטיפסטי

פרוסות של בטטה, קישואים, עגבניות, בצל ופלפלים צבעוניים

שמן זית

מלח ופלפל שחור

מסדרים את הירקות בתבנית שופכים מעט שמן זית,מפזרים מעל מלח פלפל ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות למשך 20-30 דקות

בתאבון!!!

המתכון של חוי: גלילות חזה עוף ממולא בבשר טחון-

מצרכים:
5 פרוסות חזה עוף דק דק
 
למילוי:
300 גרם בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
אבקת מרק בצל
ביצה
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
בצל קצוץ
2-3 כפות סילאן
2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מעט כורכום
מלח ופלפל
צ'ילי יבש גרוס
 
הוראות הכנה:
בקערה גדולה נכין תערובת של בשר טחון, פטרוזיליה, כורכום, פלפל שחור, אבקת מרק בצל וביצה, נערבב היטב ונניח בצד.
את פרוסות חזה העוף נשטח היטב, נניח כל פרוסה על ניילון נצמד.
נמרח על חזה העוף שכבה דקה מתערובת הבשר ונגלגל לצורת גלילות, נקשור את חזה העוף המגולגל עם הניילון הנצמד כמו סוכריה ונעטוף בשכבת ניילון נוספת.
נרתיח סיר עם מים ונזרוק למים הרותחים את חזה העוף המגולגל, נבשל במים כחצי שעה על אש בינונית, נוציא מהמים ונעביר למקרר (רצוי להכין יום לפני אך לא חובה).
בסיר שטוח נטגן יחדיו: שמן, בצל קצוץ ושום עד שהבצל הופך לשקוף, נוסיף סילאן, רוטב צ'ילי ותבלינים. נערבב ונטגן עוד מספר דקות.
נכניס את חזה העוף הממולא (ללא הניילון הנצמד), נגלגל ברוטב ונטגן במשך רבע שעה.
נעביר את הגלילים לצלחת הגשה ונשפוך עליהם את הרוטב הנותר בסיר.
בהצלחה ובתאבון….

המתכון של אביטל: בקר עם לוביה על מצע אורז

500 גר' בשר מס' 5 או 8 חתוך לקוביות
(2-3 עצמות מח-לבחירה)
350 גר' לוביה נקיה
בצל גדול
1/4 כוס שמן זית
5 שיני שום פרוסות
2 כפות רסק עגבניות
כוס וחצי מים
רבע כפית בהרט לבישול
מעט אבקת מרק עוף
מלח ופלפל
 
לאורז:
2 כוסות אורז
שליש כוס איטריות דקיקות
3.5 כוסות מים
מלח
מעט שמן
 
הוראות הכנה:
משרים את הלוביה במים ללילה או כמה שעות
מוציאים ומסננים
קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן עד להזהבה
מוסיפים את הבשר העצמות והשום ומבשלים כחמש דקות מוסיפים את המים ולאחר רתיחה מבשלים שעה על להבה נמוכה
מוסיפים את הלוביה, הרסק השום והתבלינים ולהוסיף מים עד לכמעט כסוי של הלוביה. לטעום ולתקו תיבול.
מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים שעה וחצי עד שהתבשיל מתרכך והרוטב מסמיך.
 
לאורז:
מטגנים את האטריות מעט (זהירות! שלא ישרפו) מוסיפים את האורז ומערבבים. מוסיפים מים רותחים ומלח מביאים לרתיחה, מכסים ומעבירים ללהבה הכי נמוכה שיש למשך 18 דקות.
 
צורת ההגשה: מניחים את האורז בצלחות, מעליו יוצקים את הלוביה ומניחים בצד את הבשר . 
 
בתאבון!!
המתכון של שרי: כבד על בורקס

לכבד:

טגני 3 בצלים גדולים עד להזהבה
הוסיפי לקראת הסוף חבילת פטריות
הוסיפי 500 גר' כבד צלוי
תבלי בפפריקה , פלפל שחור מלח, וכמון
הכיני את הבורקס
חתכי בצק עלים למלבנים מלאי בפירה עם בצל
פזרי שומשום מעל
אפי בתנור
שפכי את הכבד על הבורקס
טעים !
מתאים לשבע ברכות , אני מכינה לר"ח
מוקפצים על פירה
פירה עם בצל
למוקפצים:
2 פלפל אדום
2 פלפל צהוב
בצל גדול
חבילת פטריות
3 שיני שום
ההכנה:
קצצי את היקרות לקוביות טגני במחבת עד לבישול מלא
הוסיפי קוביות חזה
תבלי ב: רוטב סויה, רוטב צילי , פלפל שחור , מלח , פפריקה , דבש/ סילאן
טעים מאוד!

המתכון של אסתר: גלילות חזה עוף ברוטב פלפלים

מרכיבים:
חזות עוף חתוכים לשניצלים בגודל בינוני
פירורי לחם
ביצים
לרוטב:
פלפלים מכל הצבעים
4 כפות קטשופ
4 כפות סוכר חום
3 כפות חומץ
2 כפות רוטב סויה
3/4 כוס מרק עוף (אפשר מאבקה, ביחס של- כף אבקת מרק עוף + כמעט 3/4 כוס מים)
1 כפית קורנפלור
אופן ההכנה:
1.טובלים חזות עוף מחולקים למנות בפירורי לחם, ביצה ושוב פירורי לחם.
2.מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ככה @ ומסדרים בתבנית.
3.מטגנים פלפלים מכל הצבעים במחבת, כ-5 דק'.
4. מערבבים בנפרד קטשופ, סוכר חום, חומץ, רוטב סויה ומרק עוף, שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה.
5.מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים, מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך.
6.שופכים מעל השניצלים, ומכניסים לתנור שחומם מראש על חום בינוני (כ-180 מעלות) כ-3/4 שעה, מכוסה. כעבור 3/4 שעה, מסירים את הכיסוי ומשאירים לאפות עוד כ-20 דק', עד שהפלפלים משחימים.
אגב, בתמונה הגלילה חתוכה, אבל זה רק כדי שתוכלו לראות איך זה יוצא בפנים..
הכנתי לשבת, מהמם ומפתיע תמיד
 להגיש עם אורז לבן.
סוףףף

המתכון של חוי: מתכון לדג סלומון ברוטב טריאקי

ממש תענוג והטעם תנסו ותגידו ,אני אהבתי את התוצאה …..

3 כפות רוטב טריאקי

2 כפות סילאן

4 שיני שום כתושות

1 כפית מלח גס

1 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כוס שמן קנולה (אפשר שמן זית למי שאוהב)

1/4 כפית עלי תימין יבשים (לא חובה)

אופן ההכנה :

בקערה לערבב את כל חומרי המשרה היטב ,להניח את הדגים לדאוג

שהמשרה יכסה את כל הדגים ,לכסות את הקערה להניח במקרר לשעה .

להוציא את הדגים להניח על תבנית אפיה ,למרוח את הדגים ברוטב

 שבקערה ,להכניס לתנור שחומם ל180 מעלות לאפות 1/2 שעה,מדי פעם

לפתוח את התנור ולמרוח את הדגים במשרה .

בתאבון .

המתכון של חוי: בלינצ‘ס בשר ביתי עם רוטב פטריות 

מצרכים לבלינצ'ס

4 ביצים

2 כוסות קמח

2 כוסות מים

6 כפות שמן

כפית מלח

למילוי בשר-

2/1 קילו בשר טחון

1 בצל קצוץ

כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח ופלפל לפי הטעם

קמצוץ אגוז מוסקט )לא חובה(

לרוטב פטריות:

1 בצל קצוץ

קופסת שימורי פטריות שלמות

מלח ופלפל לפי הטעם

מעט כורכום

כף גדושה אבקת מרק פטריות

2 כוסות מים

לטיגון:

קמח

ביצה טרופה

פירורי לחם

הוראות הכנה:

הכנת הבלינצ'ס-  בקערה גדולה נטרוף את כל מצרכי הבלינצ'ס עד לבלילה חלקה וללא גושים. את הקמח נוסיף בסוף. נשמן מעט מחבת טפלון ונכוון להבה לבינונית. ניצוק מצקת או חצי מצקת (תלוי בגודל המחבת)ונסובב את המחבת כך שהבלילה תכסה את כולה ותיווצר שכבה אחידה. נטגן כחצי דקה ונהפוך את הבלינצ'ס לטיגון של חצי דקה נוספת. נערום את הבלינצ'סים זה מעל זה בצלחת. הכנת המילוי במחבת רחבה נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף. נוסיף את הבשר ונפורר היטב עם מזלג. נוסיף תבלינים ונטגן עד שהבשר מוכן. נעביר למסננת לצנן לטמפרטורת החדר. מילוי וטיגון הבלינצ'ס נמלא כל בלינצ'ס בכף ממילוי הבשר, נקפל קצוות ונגלגל כמו אגרול. נטבול את הבלינצ'ס בביצה ונצפה בפירורי לחם. נטגן בשמן חצי עמוק עד להזהבה, נהפוך ונטגן עד להזהבה. נוציא את הבלינצ'ס חם המטוגנים למגבת נייר. הכנת הרוטב בסיר בינוני נטגן בצל עד שהוא הופך שקוף. נוסיף פטריות ותבלינים ונערבב, נוסיף גם אבקת מרק פטריות ומים רותחים ונבשל עד שהרוטב מצטמצם, תוך בחישה מדי פעם. להגשה נסדר על צלחת הגשה את הבלינצ'ס הטוגנים. ניצוק רוטב ונגיש חם חם לצד סלט.

המתכון של רבקי א: קישואים עגולים ממולאים בשר הרוטב פיקנטי-

מצרכים:

1 ק"ג בשר טחון

10 קישואים עגולים

2/1 צרור כוסברה

2 ביצים

2 כפות קמח מצה/פירורי לחם

1/2 כפית פפריקה מעושנת

1/2 כפית מלח

1/2כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1/4 כפית פלפל שחור

מצרכים לרוטב:

4 כפות שמן

1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות

1 פלפל חריף חתוך לחצי

3 שיני שום חתוכות לפרוסות

1 עגבנייה חתוכה לקוביות

4 כפות רסק עגבניות

כ- 3 כוסות מים

1/2 כפית כמון

1/2 כפית כורכום

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית מלח

1/2 צרור כוסברה

אופן הכנת הבשר למילוי: בקערה שמים את הבשר הטחון, מוסיפים את הכוסברה,הביצה,הקמח מצה והתבלינים. מערבבים היטב עד לקבלת מסה אחידה ומניחים בצד.

אופן הכנת הקישואים: שוטפים היטב את הקישואים, חותכים את החלק העליון (מכסה הממולא) ושומרים בצד. מרוקנים את הקישואים (בעזרת קישואן) ומגרדים בסכין את הקליפה מבחוץ. (אפשר להניח את תוכן הקישואים בתחתית סיר הבישול כמצע. – לא חובה) ממלאים את הקישואים בתערובת הבשר המתובלת ומכסים במכסה הקישוא. מניחים את הממולאים צפופים בסיר גודל בקוטר 30 ס"מ וגובה כ- 5 ס"מ. אופן הכנת הרוטב ובישול הממולאים: מטגנים קלות את הגמבה, פלפל חריף והשום עם השמן מוסיפים את העגבניה – מטגנים קלות ומוסיפים את שאר המצרכים והתבלינים. שופכים את הרוטב על הקישואים מעבירים ללהבה בינונית ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות וצולים עוד כ-30 דקות (יש לחמם בחלק העליון של התנור לקראת סוף הצליה כדי לקבל חריכה בצבע יפה), בודקים טעמים ואם חסר מלח או פלפל משלימים. מומלץ להגיש עם אורז צהוב.

פוסטים אחרונים

דלעת ערמונים במילוי קציצת עדשים ופטריות | מירב מלכה.

לפני יום 1

|

0

הזדמנויות לחגוג? בואו ניצור אותן

לפני יום 1

|

0

אשכולית אדומה עם כל המעלות והתוספות

לפני 2 ימים

|

0

הבת שלי היא הכי מושלמת - הרכיבים מדברים בעד עצמם

לפני 2 ימים

|

0

איך יוצאים? בשמחה! | סיון רהב-מאיר

לפני 2 ימים

|

0

חלת שום עסיסית | מירב מלכה

לפני 2 ימים

|

0

לא נותנים הזדמנות: חרם בעולם הילדים

לפני 3 ימים

|

1

סביח בפיתות פרנה ללא התפחה | מירב מלכה

לפני 3 ימים

|

0

תיווך נדל"ן- חלק ה' מהם דמי תיווך בשכירות/ עו''ד אסתי וייסלר

לפני 3 ימים

|

0

הגדרות זה לא להיות

לפני 4 ימים

|

3

תהליכים | אפרת ברזל

לפני 5 ימים

|

0

חודש של בשורות טובות

לפני 5 ימים

|

0

מפנקת במיוחד: עוגת שכבות קפה | חיה קסטיאל

לפני 6 ימים

|

10

תפתיעי אותם בשבת: קציצות דגים ברוטב אדום עשיר

לפני 6 ימים

|

0

חשיפה בלעדית: השיטה שמכשירה נשים בעולמה של הלכה

לפני 6 ימים

|

0

זעקת האישה העובדת: חוסר במעונות במגזר החרדי - מי לוקח את האחריות?!

לפני 6 ימים

|

4

מסיבת ההודיה הגיעה | סיון רהב-מאיר

לפני 6 ימים

|

0

התבלין שכדאי לך להכניס לתפריט בכל הזדמנות: קינמון

לפני 7 ימים

|

0

מתוקה, חמה ומפנקת: דייסת פתיתים לערב גשום

לפני 7 ימים

|

0

משימה הורית: חיבוק אחד ביום, להתפתחות בכל התחומים

לפני שבוע 1

|

1

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

  1. הי
    קשה לעשות מכתון בלי שיש תמונה..
    הכי חשוב זה שליד כל מתכון תהיה תמונה שלו….
    אני אישית תמיד מכינה רק לפי מה שאני רואה…..

    העיינים עובדות יותר טוב מהדמיון בבישול וכדומה..

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *