חומרים
- 3/4 ק"ג בשר בקר טרי טחון
- 1/3 כוס מי סודה
- 1 כף שמן זית
- 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
- 2-3שיני שום כתושות
- 3 כפות פטרוזיליה קצוצה או כוסברה
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי
- 1/3 כפית כמון
- 1 כף שמן זית לשימון הידיים
- לקישוט: 2 כפות צנוברים קלויים
אופן ההכנה
- מערבבים היטב (רצוי במערבל או תוך כדי לישה) את כל המצרכים, למעט השמן.
- מכניסים את עיסת הבשר למקרר ומשהים לפחות לשעתיים, למיצוי הטעמים ולייצוב העיסה.
- מחממים תנור במצב טורבו ל־ 220מעלות ומרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- יוצקים את שמן הזית לצלחת שטוחה. משמנים קלות את הידיים בשמן ויוצרים קבבים.
- מסדרים את הקבבים בתבנית ואופים בתנור החם כ־12 דקות, ובעזרת מלקחיים או 2 מזלגות הופכים את הקבבים.
- מנמיכים את חום התנור ל־מעלות 180 ואופים עוד כ־6־8 דקות.
מגישים את הקבבים עם פיתות טריות, סלט קצוץ דק וצ'יפס.
6 תגובות
אשמח להתעדכן על ידכן
מזה מי סודה?
למרים .הפטרוזיליה והכוסברה עם השום והבצל זה הפיקנטי.( מנסיון מר שלי כל טיבול נוסף שחשבתי שישבח רק גרע)
מהמם אשמח למתכונים
קצת חסר לי פה חריפות..
מה אפשר להוסיף כדי שזה יהיה יותר פיקנטי קצת?
כבר מלא זמן אני מחפשת מרשם לא מסובך לקבב, אני שמחה שסוף סוף מצאתי את המרשם ומחכה כבר לראות איך יצא..