כל התוכן המעניין לאישה החרדית
יום ראשון
|
ו׳ בניסן ה׳תשפ״ד
|
14/04/2024

באיזה בשר לבחור? עם המדריך שלנו – גם את יכולה להיות מומחית לבשרים!

מאיזה בשר מכינים תבשיל ובאיזה נתח נשתמש לעל האש? מה הבשר שמתאים לבישול לקדירה ואיך בכלל משתמשים באסאדו? השפית פנינה שמש ומומחית לבשרים, מעניקה לנו רשימה שכדאי להדפיס ולתלות על המקרר...
| קרדיט: shutterstock
הפעם, אני רוצה שנדבר על סוגי הבשרים שאנחנו נתקלות בהן במחלקת הבשר בסופר או באטליז.
אתן סקירה קצרה על סוגי הבשרים והשימושים הנכונים לכל אחד מהם:
בשר מספר 1 הוא מבין היקרים בנתחי הבקר, זהו הסטייק. אנחנו שתמשים בו בעיקר לעל האש או לשיפודים בתנור. סטייק נאכל צלוי מלא או כמעט מלא (במסעדות בשר) וכל רמת צליה קריטית להיותו לעיס או 'גומי' יותר. תבחרו להכין אותו כמו שאתם הכי אוהבים 🙂
בשר צלעות מס 2  מתאים מאד לבישול ארוך כמו מאד, כמו לחמין או לטחינה. בשר צלעות משתלב היטב בבישול עם פטריות או תוספות אחרות. נעניק לו בישול ארוך ונשתמש בו בפרוסות על מנת להגיע לרכות מקסימלית. את התוספות נוסיף לסיר רק לקראת סוך הבישול של הבשר.
בשר כתף מס 4 יכול להתאים לצלי, (בתנור) לבישול ולטחינה. זהו בשר מהסוג הנוקשה יותר, אך אם מבשלים אותו נכון, עם הרבה נוזלים, בצל ועלי דפנה הוא יוצא נפלא. השימוש הרווח בו הוא לטחינה  – לקציצות, בלונז, קלופס ועוד.
בשר צלי כתף מס 5 לבישול לצלי ואפיה – זהו הבשר הרווח באולמות קלאסיים. אפשר תמיד לשלב אותו עם יין והרבה בצל מטוגן ותמיד נקבל מנה עשירה ונימוחה.
בשר מספר 6 לבישול ולצלי (הוא גם יקר יותר מאלו שמנינו עד כה) פרוסות בשר מתקבלות מעולות בכל תבשיל – דקות ויוקרתיות.
בשר שריר מספר 8 מתאים להכל! אבל אם את מחפשת בשר טוב ולא מדיי יקר לבישול צלי ולחמין –  הבשר הזה יעשה את העבודה באופן הטוב ביותר. מומלץ לבחור נתח עם פסי שומן רבים, כך תבטיחי בשר רך יותר.
בשר מספר 9 – קשתית – מעולה להכנה בקדירה בתנור או בבישול ארוך עם הרבה רוטב.
חלק האסאדו – מכיל נתח עצם ומסביבו שומן ומעט בשר, מעולה בעיקר לצלי בקדירה. מי שמעוניינת להעשיר את החמין יכולה להכניס כמה חתיכות אסאדו ותהנה ממעדן מלאכים!
בשר מספר 10 – צוואר, מתאים בעיקר לטחינה. להכנת קציצות ועוד.

עוד כתבות שעשויות לעניין אותך

שיחה

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוסטים אחרונים

מפחיד לכם? זה טבעי ונורמלי... קחו כמה כלים פסיכולוגיים להתמודדות בזמן אמת | ברכי שגב

לפני 14 שעות

|

0

זוהר, מרגש וייחודי: כך תעצבי שולחן ליל סדר מלכותי

לפני 17 שעות

|

0

מכובד על שולחן השבת: סלט ארטישוק עם פטריות

לפני 2 ימים

|

0

ביקורת עם פילטרים | פרשת תזריע

לפני 2 ימים

|

0

חטיף קינואה עם שוקולד וחמאת בוטנים

לפני 3 ימים

|

0

מוקדש לכל המקרצפות: "מי יקח אותך" ספוקן וורד 'עושות כלים' עם צירי אייזנבאך ועידית ליכטנפלד

לפני 3 ימים

|

0

רְאִי | צילום והגיגים: דפנה שן

לפני 3 ימים

|

0

אוסף גאולות | אפרת ברזל

לפני 3 ימים

|

0

לרדת במשקל בלי דיאטה? 22 הרגלים של הצלחה!

לפני 3 ימים

|

0

משימה ביומן: להיות שמח! | סיון רהב-מאיר

לפני 3 ימים

|

0

ארוחת ביניים: מעדן גבינה ושמיר עם קוביות מלפפון מרעננות

לפני 4 ימים

|

0

בואי אמא: מחשבות על ניקיונות | הפודקאסט של אפרת ברזל וביתה מאיה הבלין

לפני 4 ימים

|

0

דּוֹקְטוֹר חֶמְלָה | לאה הורביץ

לפני 4 ימים

|

0

קריספי עם פירורי לחם: השניצל הכי טעים והכי קל להכנה

לפני 4 ימים

|

0

הקירות מדברים: גלריית קירות צבעוניים שעושים מהפכה בחלל הבית

לפני 4 ימים

|

0

אפרת ברזל בראיון מיוחד על ספר ילדים חדש: "סבא שלי עושה חדשות"

לפני 4 ימים

|

0

ברכת האילנות, החטופים והקטופים | סיון רהב-מאיר

לפני 4 ימים

|

0

מִלִּים צְרִיכוֹת לִהְיוֹת | לאה הורביץ

לפני 5 ימים

|

0

היי לכולן, זו אני, האישה הבודדה

לפני 5 ימים

|

3

לסעודת ראש חודש ניסן: עוף ברוטב ארטישוק ואפונה | מתכון כשר לפסח

לפני 5 ימים

|

0