רענון קצר:
בטור האחרון עסקנו בנושא וויסות כמות החפצים בבית כמוטיב משמעותי ליצירת וקיום הסדר בחלל המגורים ובחללי האחסון.
לא פעם ולא פעמיים אני נתקלת בלקוחות או בסתם מכרות שטוענות בפני במצוקה-'אמנם אני מבינה את ההכרחיות וההגיון מאחורי הצורך בשחרור חפצים-אבל מה לעשות שאני אוהבת שיש לי שפע בבית?!'
בראותי עד כמה המושג 'שפע' תוקע אנשים מנקיטת צעדים לשיפור חייהם החלטתי לחקור לעומק אחת ולתמיד מהי המשמעות האמיתית למושג 'שפע' או בעגה המוכרת לנו כ"כ מהתקופה האחרונה- "תודעת שפע."
אז שינסתי מותניים, ויצאתי לערוך סקר רחוב ולבדוק מה העם חושב על המונח 'שפע' ואיך בני אדם מנתחים ומפרשים אותו הלכה למעשה.
"מה זה שפע בעיניך?" שאלתי הלוך ושוב נשים מכל הסקאלות והגילאים.
התשובות שקיבלתי היו די זהות בתוכנן והמסר שלהן היה אחיד-שפע זה כמות גדולה או מגוון רחב.
אבל עדיין, למרות תמימות הדעים לא הרגשתי שהגעתי על סיפוקי ושאכן זוהי התשובה האמיתית והניתוח הנכון למילה 'שפע.'
היות שלכמות ומגוון גדולים מידי קיימת פוטנציאל להתהפך על יוצרם. מספיק שהכמות תתרבה רק במעט כדי שהיא תיצור עומס והרגשת מחנק. ודי לו למגוון שיתרחב אפילו במעט בכדי לגרום לבלבול, היסח הדעת וחוסר מיקוד.
מנגד אף אחד לא אוהב להסתפק עם כמות מינימלית של חפצים, לחיות בצמצום ולהתקל בחוסר על כל צעד ושעל.
מהו, אם כן, שפע אמיתי??
שפע אמיתי הוא לא כמות גדולה מידי ולא כמות קטנה מידי.
שפע אמיתי נובע מדיוק!!
ברגע שיש לי כמות מדודה של חפצים שמדויקת בכמותה ובסגנונה לצרכים, לטעם, להעדפות ולאורח החיים שלי-אני זוכה לנוחות, לאושר וליעילות במרחב האישי והביתי.
ונרד לפרקטיקה
דמייני לעצמך סיטואציה בה את פותחת את ארון הבגדים כשהוא עמוס בביגוד מכל הסגנונות הצבעים והאיכויות ויש לך 2 שניות לשלוף בגד אחד מתאים.
מה תרגישי באותו רגע? כמה זמן תשרפי על חיפושים והתלבטויות? כיצד תתבצע שליפת הבגד?
מנגד, דמייני את עצמך בסיטואציה נוספת בה את פותחת את ארון הבגדים ומה שמקדם את פניך הוא שורת בגדים שתלויה בצורה מאווררת, עם חלוקה נכונה ובכמות סבירה כשכל בגד ובגד מותאם לסגנונך וטעמך האישי, נמצא במצב טוב, שייך לעונה ומותאם עבורך מבחינת המידה והגזרה.
איזה רגש יצוף בכם ברגע שתפגשו באותו ארון? כמה זמן בממוצע ייקח לכם לשלוף לעצמכם בגד?
אני בטוחה שהדוגמא השנייה העלתה בכולכם אסוציאציה של שלווה, אושר ויעילות.
לא מזמן שמעתי משפט מאישה אחת שעזר לי לחדד את ההבנה והדיוק בנושא השפע-"בכל פעם שאנו יוצאים לחופשה" שחה לי בעיניים נוצצות-"אני שמה לב כמה קל וכיף להתלבש מידי יום! אע"פ שהאפשרויות הן די מצומצמות וזאת אך ורק בגלל שכשאנו צריכים לארוז חפצים לנסיעה אנו לוקחים איתנו רק את החפצים והבגדים המדויקים והאהובים עלינו ביותר עבור אותו נסיעה!"
לכן, אם החלום שלכם הוא לחיות במרחב של הנאה רווחה, וסיפוק יום יומי, אז כל מה שנשאר לכם זה להחליף דיסקט, לשנות את התודעה ולשחרר מהחיים בגבורה ובשמחה את כל החפצים המיותרים בבית שרק מפריעים לנו להנות משלווה ושפע אמיתי בחיים!